Pieniądze szczęścia nie dają. To jest prawda, co mnie denerwuje w tym kraju to "Po studiach lepiej się żyje". Tak to szczera prawda, ale nie trzeba się tego podejmować. Bez tego można mieć godny poziom życia i być szczęśliwym. Drugą rzeczą (główna) jest to, że np. ja zdaje sobie sprawę, że są studia, które np. będą wystarczająco płatne, ale inne "lepiej".
Osobiście wolałbym robić w życiu/spełniać się niżeli pracować za większe pieniądze w czymś czego nie lubię.
"Inżynier znajdzie pracę, a humanista nie" - nie prawda jeżeli będziesz dobry to na pewno sobie poradzisz. Dzisiaj np. po filologii ma się duże jak na nasz kraj pieniądze.... są też inne kierunki, które teoretycznie wiążą się z pracą w markecie.... To też nie jest prawda, niestety dzisiaj, żeby robić coś co się lubi nie wystarczają same studia... dochodzi doświadczenie, języki itp.
Moim zdaniem, pieniądze są bardzo przydatne, ale wolałbym zarabiać średnio niż wiele, a żyć w pełni tego słowa znaczeniu.
Pieniądze szczęścia nie dają ale dają wiele innych rzeczy. Kasa co najwyżej może zapewnić nam byt, dzięki rzeczom kupionym za pieniądze możemy być szczęśliwi. Ale nie kupimy tego co najważniejsze. Zdrowia, miłości, rodziny, prawdziwego szczęścia, co prawda pomagają w spełnianiu marzeń ale całkowicie marzeń nie spełniają, chyba, że oparte są one tylko i wyłącznie na pieniądzach. Pieniądze to rzecz nabyta, mogą zaspokoić nasze potrzeby materialne ale nie stan ducha.
Pieniadze szcześcia nie daja ale pomagaja w zyciu.
i tutaj cytat - jakże trafny:
"Tylko bogaci mogą mówić mi, że pieniądz nie daje szczęścia Tylko bogaci mogą mówić mi, że są tylko bogaci! Pragnienie kasy zmienia Twój tok myślenia Sny, marzenia, sposób ich spełnienia"
Biedak nie zrozumie bogatego, a najedzony nie zrozumie głodnego.
"Pieniądze szczęścia nie dają-dopiero zakupy"
I jakby nie było to prawda!
Posiadanie gotówki nas nie uszczęśliwi ale kupienie sobie biletów na wymarzoną podróż.
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
dają szczęście nie da się tego ukryć taki jest świat od zawsze.
ale do pewnego momentu zawsze trochę pieniędzy trzeba miec i tego nikt nie zmieni, jednak pełno jest ludzi którzy maja góre kasy a sa bardzo nieszczęsliwi bo czegos im brakuje najcęściej miłości i drugiej osoby, bo na co komus sterta kasy jak sam nie ma sie do kogo odezwac z pieniędzmi będzie rozmawiał??
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Pieniądze dają szczęście. Nie zgodzę się, że za pieniądze nie da się wszystkiego kupić. Patrząc realnie na ten nasz świat, da radę kupić prawie wszystko.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
oj tak, ostatnio sie przekonałam ze może i szczęścia nie dają ale można kupić wszystko i wszystkich... niestety, i nawet każdy z was miałby swoją cenę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum