"Pieniądze szczęścia nie dają , ale pozwalają być wygodnie nieszczęśliwym." ; p
Chyba każdy chce mieć pieniądze , bo kto nie byłby szczęśliwy jakby wygrał szóstke w totka ? ; d
Choć jeśli chodzi o prace to nigdy bym się nie zgodził robić czegoś , co nie jest moją pasją , tylko po to by dostawać większe pieniądze. ;f
Czyżbym byla pierwsza, która zgodzi sie z tym twierdzeniem??;)
Uważam, że pieniądze szczęścia nie dają... szczęście jest czymś niezależnym od pieniędzy, można być bowiem szczęśliwym bez pieniędzy, jak i szczęśliwym mając pieniadze Czy to nie jest wystarczający dowód?
Szczęście dają takie żeczy jak miłość, rozwój, spełnienie... często te rzeczy nie sa możliwe bez pieniędzy, dlatego uważa się często, że trzeba mieć pieniądze, żeby być szczęśliwym, ale z tego 'szczęścia' w postaci materialnego bezpieczeństwa też trzeba umieć korzystać... ilu jest ludzi, którym poprzewracało się w głowach od pieniędzy i zarobiony szmal wydają na narkotyki i inne patologie... może im się wydaje, że są szczęśliwi, ale jak się temu przyjrzeć to są zagubieni i smutni...
Pieniądze są czasem pośrednikiem w zdobycie tego szczęścia, więc czemu by ich nie posiadać? Szczęście mogą dawać błahostki albo rzeczy większe, niekoniecznie wszystko co niematerialne.
Każdy z nas inazej definiuje szczęście, każdemu znasz co innego jest potrzebne.
Oczywiście uważam, że pieniądze dają w pewien sposób szczęście. Może nie same w sobie ale dążymy by je mieć, by mieś spokój i by nie trzeba było się co miesiąc martwić czy starczy. Wiadomo, że do pełni szczęścia potrzeba jeszcze nastawienia do życia, drugiej osoby etc. ale jednak bez pieniędzy osiągnąć szczęście jest ciężko, a chyba nie możliwym jest osiągnąć tą pełnię by czuć się w życiu spełnionym.
Jeśli np. będziemy mieć dziecko to jak bez pieniędzy zapewnić mu odpowiedni byt? No po prostu się nie da w dzisiejszych czasach.
Oczywiście za dużo pieniędzy też nie dobrze bo woda sodowa uderza ale też i nie wszystkim.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Taa... że pieniądze szczęścia nie dają, to twierdzą zwykle ci, którym ich nie brakuje. Osobiście podzielam zdanie diego. No jak sobie poradzić w dzisiejszym świecie bez pieniędzy? Nie da rady.
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
pieniądze dają szczęście i już :::!!!:::
Każdy marzy by wygrać w totka (nie licząc jakichś bilów gejtsów), jeśli wygrasz, to co czujesz? Raczej szczęście, nigdy nie wygrałem w totka ale potrafie sobie wyobrazić, że gdybym wygrał to byłbym szczęśliwy.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
same pieniądze szczęścia nie dają, ale lepiej żyć pozwalają. To co sobie za nie kupimy daje szczęście. Ot co.
Bez pieniędzy nie da się żyć szczęśliwie. No chyba, że wmówicie mi, że wielodzietne rodziny utrzymywane z renty ojca są szczęśliwe, albo bezdomni lecący na puszkach. Jeśli oni są szczęśliwi dłużej niż przez jeden dzień, tydzień, miesiąc, to tak, zgadzam się z tym powiedzeniem.
Imię: Arek
Wysłany: 2010-09-01, 11:37
Każdy inaczej klasyfikuje szczęscie i każdy ma inne potrzeby.
Ja uważam tak. Pieniądze mogą dać dużo radości i tu nie ma wątpliwości, nowy komputer, wycieczki, luksus itp. Tak zdecydowanie ułatwia i uprzyjemnia życie, ale czy właśnie tego potrzebujemy do szczęścia? Najważniejsze jest mieć kochającą rodzinę, bliską sobie osobę i być akceptowanym w towarzystwie. Szczęście to najpiękniejsze chwile w życiu, pieniądze mogą pomóc w dążeniu do szczęścia, ale mogą i w tym dążeniu przeszkodzić.
_________________ "Jak to jest, że nieoczekiwanie, centralne ogrzewanie tak splata mi się z przemijaniem?"
Ja odpowiem cytatem z 18L
"Hajs w życiu jest potrzebny
i nie ma co pier****
może szczęścia nie daje,
ale lepiej żyć pozwoli"
_________________ „ (...) w zasadzie najważniejsze jest samo życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo, co jest najważniejsze.” M. Edelman
Ja tam wolę budować życie opierając na wartościach materialnych.
Wiadomo, fajnie by było jakby do szczęścia wystarczyła miłość, ale miłością się nie najesz, z samych uczuć nie da się wyżyć, dzieci wychować. ŻYCIE JEST BRUTALNE! Trzeba zejść na ziemię, bo nie ma alternatywy. Jak nie ma kasy to się nie myśli o tym czy się jest szczęśliwym, tylko co się jutro do garnka włoży, skąd na czynsz wziąć.
Jak się jest bogatym to można w życiu robić wszystko co się chce, brak pieniędzy nie ogranicza.
Z miłością jest tak że jej do ręki wziąć nie możesz żeby się upewnić czy się ją ma. Człowiek myśli że starczy mu jej do końca życia, a pewnego dnia nagle wszystko się kończy, albo odkrywa się, że nigdy się jej tak naprawdę nie miało.
Poza tym pieniądze nigdy nie ranią, nie zdradzą- związek bez ryzyka i zobowiązań. One umożliwiają nam realizowanie marzeń, często dają zdrowie. piękno,
szacunek. TAKIE JEST PO PROSTU ŻYCIE, ALBO SIĘ TO AKCEPTUJE, ALBO WALCZY Z WIATRAKAMI.
_________________ # Miłość nigdy nie będzie wymagać od Ciebie zrobienia czegoś, co nie jest dla Ciebie dobre.
:-*
Inni dzielą życie na etapy, ja dzielę życie na chwile.
Pieniądze dają szczęście materialne, a jak powszechnie wiadomo, bez takowego niełatwo jest byc w pełni spełnionym człowiekiem, więc poniekąd kasa bardzo przyczynia się do osiągnięcia szczęścia.
_________________ Człowiek może się uśmiechać, a być łajdakiem.
Bezlitosnym, zdradliwym, wszetecznym, zepsutym łajdakiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum