Czy w średniej szkole (w moim przypadku liceum) można mieć kolczyk w widocznych miejscach np. w wardze, brwi? Bardzo chcę zrobić sobie w brodzie, ale nie wiem czy nie będą kazali mi wyjąć.
_________________ "Świata nie da się zmienić, ale zawsze można zmienić siebie"
Wysłany: 2009-05-09, 14:26
lola napisał/a:
w moim liceum dużo osób ma kolczyki i nauczycieli to nie interesuje
w moim też.
Najlepiej poczytaj regulamin (powinien być na stronie szkoły) albo zapytaj wychowawcy.
_________________ Żyjesz wystarczająco długo by usłyszeć głos broni,
Wystarczająco długo by odnaleźć siebie krzyczącego każdej nocy,
Wystarczająco długo by zobaczyć jak przyjaciele cię zdradzają...
w moim można tysiąc pięćset kolczyków mieć.
ale brody nie można, o, tak sobie wymyślili. ;p
w tych pogimnazjalnych szkołach już się tak nie czepiają wszystkiego.
z tego co wiem to w większości LO pozwalają mieć a nawet jeśli teoretycznie nie to i tak mało kto się tym przejmuje :P No i trafiają się nauczyciele którzy mówią żeby na ich lekcję wyjmować ale z czasem się przyzwyczajają i mają to gdzieś xD (tak było w przypadku mojego kolegi )
Imię: Lena
Wysłany: 2009-05-13, 20:28
w mojej szkole to nie problem, ale ja się uczę w Norwegii więc nie wiem jak w Polsce jest, ale wydaje mi się, że w liceum można nosic kolczyki i nikt nie powinnien zwracac Ci na to uwagi, bo jesteś już osobą dorosłą.
jakby na to nie patrzeć to jest jednak "szkoła" i w sumie cieszę się , że nie przymykają na to oko, bo gdyby niektórzy dostali pozwolenie na noszenie kolczyków w szkole, gdzie im się żywnie podoba to za ciekawie by nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum