Piercing w miejscach intymnych... Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Zdrowie i uroda » Piercing w miejscach intymnych...

Piercing w miejscach intymnych...
Autor Wiadomość

Porcelana. 
Pogromca postów
Laura Palmer

Wysłany: 2009-07-07, 07:29   

Pattiii napisał/a:
2-po zagojeniu cięzko spowodować stan zapalny lub zakażenie

Właśnie, po zagojeniu. Trzeba liczyć się z tym, że miejsca intymne "ozdobione" w taki sposób nie goją się łatwo.

Ja jestem temu przeciwna, w ogóle kolczyki na ciele kobiety, w innym miejscu niż uszy, wg mnie nie wyglądają dobrze. Wiąże się to z bólem, dyskomfortem, no i chyba niewielu ludziom się to podoba. Kobiece ciało samo w sobie jest piękne i nie wiem po co niszczyć w taki sposób jego naturalną subtelność i seksapil.
Podobne odczucia mam zresztą co do tatuaży, chociaż u mężczyzn nie wyglądają źle.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.

fire, walk with me...

Mihihih 
Pogromca postów
dziecko neo.

Imię: J.

Wysłany: 2009-07-07, 12:38   

Nie, nie, nie. Nie podoba mi się ani u innych, ani u siebie. Nigdy bym sobie nie przekuła żadnych części ciała oprócz uszu. Kojarzy mi się to z ulepszaniem siebie na siłę. A ten kolczyk w miejscach intymnych, to czemu ma służyć? Gwarantuje lepsze doznania seksualne czy jak?

pryzmat 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-07-07, 18:25   

mi sie to wogóle nie podoba..

Człowiek e, to wyścig szczurów,
do szklanych domów, z szarych murów,
jak twój guru to PeeLeN, ty przegrasz wyścig ten..

Joana 
Wymiatacz

Wysłany: 2009-07-10, 11:38   

A mi sie podoba ;) nawet kiedys myslalam nad tym ale pomysl nie zostal zrealizowany w koncu ;) Ale nie powiem ze nadal czesto mam ochote na piercing w dziwnych miejscach i tatuaze. Cos takiego we mnie siedzi i u innych ludzi strasznie mi sie to podoba!!

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2009-07-13, 22:58   

Mihihih ponoć właśnie tak jest :-) pewne warianty być może mają pewien walor jeśli chodzi o doznania.
Nie zdecydowałabym się nigdy w życiu, ale generalnie popieram piercing w każdym przejawie, poza tymi skrajnymi może i mam tu na myśli ilość raczej przypadającą na jedną osobę niż konkretne miejsca.
Co do gojenia i powikłań... cóż... o przekłute miejsca trzeba dbać. Jak ktoś fleja to i przekłute ucho się może cięzko babrać. O gustach natomiast się nie dyskutuje :-) zostańmy raczej na płaszczyźnie "podoba/nie podoba mi się" i nie wygłaszajmy sądów generalnych w stylu "coś wygląda/nie wygląda dobrze".

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2009-07-14, 07:34   

Nie zdecydowałabym się. Nie kręci mnie to jakoś, po za tym bałabym się tych wszystkich powikłań, i że nie będzie się dobrze goic...

ania2308 
User

Imię: Ania

Wysłany: 2009-07-16, 15:41   

Byłam, zrobiła i polecam!!!
Rzeczywiście zabieg bezbolesny, wspaniała atmosfera w salonie, czystość i pełen profesjonalizm! :)

Grejpfrut 
Pogromca postów
28.08-19.09 - Vuelta

Wysłany: 2009-07-16, 16:35   

Jak dla mnie to jest beznadziejne. U kobiety kolczyk to tylko na uchu a u faceta to w myślach :)

Nawet te kolczyki na języku to ohydne , niehigieniczne i no mówiące wiele o człowieku. Nigdy bym nie chciał dziewczyny która by miała gdziekolwiek kolczyk (poza uchem)

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2009-07-17, 18:17   

Ciekawa jestem, co takiego wedug Ciebie mówią o człowieku jego kolczyki :-) wyczytujesz z nich poglądy polityczne/wyznaniowe/muzyczne? Wedle mnie mówi niewiele. Natomiast taka skrajna opinia jak Twoja pachnie już konserwatyzmem. Trochę swobody :-) i dać szansę ludziom, którym podoba się co innego niż Tobie. Jak dla mnie, niech sobie ludzie mają kolczyki w wątrobach i nerkach nawet, jeśli ich to kręci. To, że sama bym się nie zdecydowała na pewne rzeczy, to już moja osobista kwestia, tak jak to, że unikam w doborze ubrań niebieskiego, wówczas gdy ktoś może mieć pół szafy w tym kolorze.

Pattiii 
User

Wysłany: 2009-07-24, 09:25   

ania2308 napisał/a:
Byłam, zrobiła i polecam!!!
Rzeczywiście zabieg bezbolesny, wspaniała atmosfera w salonie, czystość i pełen profesjonalizm! :)

Gdzie robiłaś? Tam, gdzie ja?

GrEjPfruT: A widziałeś chociaż jakiś koczyk poza uchem? :evil:

ania2308 
User

Imię: Ania

Wysłany: 2009-07-26, 08:53   

Pattiii napisał/a:
Gdzie robiłaś? Tam, gdzie ja?

Tak, w salonie 15-115. Oni mają jeszcze drugą stronkę poświęconą tylko piercingowi. Są tam zdjęcia ich przekłuć http://piercing.waw.pl/galeria.php
Mam już wszystko zagojone. Pielęgnowałam wg pisemnej instrukcji, którą dostałam po piercingu i którą osoba wykonująca przekłucie ze mną omówiła.

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2009-07-28, 21:18   

Powiem jedno... auuu ;-) choć jestem w stanie uwierzyć, że jest to bezbolesne. Więcej sobie zazwyczaj sami wkręcamy, niż faktycznie nam się dzieje. Strona nie robi na mnie piorunującego wrażenia muszę powiedzieć... jest po prostu mierna, nie achęca do odwiedzenia studia mimo dużej dokumentacji fotograficznej.

KrisOne 
User
I need Your Soul

Imię: Krzysiek

Wysłany: 2009-07-29, 08:00   

Podoba mi się cholernie :-P Pattiii, powiedz mi czy to zwiększa doznania ? (na pw napisz)
Bo chce moją namówić, ale musze podać argumenty.
Powyższy post wyraża jedynie słuszną opinię piszącego w dniu dzisiejszym. Nie może on świadczyć przeciwko niemu w przyszłości. Ponadto piszący zastrzega sobie prawo zmiany poglądów w każdym momencie, bez podawania jakiejkolwiek przyczyny.

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2009-07-30, 17:44   

Tak na krótko po zabiegu z pewnością tego nie jest w stanie stwierdzić :D ani Ty nie jesteś w stanie namówić swojej dziewczyny na coś tak kontrowersyjnego i z gruntu jednak nieprzyjemnego jesli jej się nie podoba, albo się boi. No, chyba, że macie już jakiś podkład dyskusyjny dla tego tematu.

KrisOne 
User
I need Your Soul

Imię: Krzysiek

Wysłany: 2009-07-30, 17:56   

Primadonna, ona się zastanawia czy to zrobić, a ja jeszcze bardziej. Podoba mi się to, ale jest młoda potem będzie żałowała albo jej się coś stanie (jakaś infekcja).
Poza tym jeżeli ma tylko wyglądać to powiem jej, że jednak go niechce uniej tam widzieć :-)
Powyższy post wyraża jedynie słuszną opinię piszącego w dniu dzisiejszym. Nie może on świadczyć przeciwko niemu w przyszłości. Ponadto piszący zastrzega sobie prawo zmiany poglądów w każdym momencie, bez podawania jakiejkolwiek przyczyny.

Odpowiedz do tematu