Wysłany: 2009-10-02, 22:03 Pierwsza praca - sklep sportowy
witam. dziś dostałem robotę tzn. praca w sklepie sportowym. troche mnie przeraża wielkość asortymentu bo nie wiem co gdzie leży i czy w ogóle coś takiego jest i tłumu panującego przez cały dzień oraz stania na nogach przez 8 godzin.. sklep nie jest duży, ale położony w centrum miasta i jest jednym ze znanych w mieście.. to moja pierwsza praca i z jednej strony chcę pokazać wszystkim, że potrafię na siebie zarobić i jakoś zająć codzienne leniuchowanie przed komputerem, a z drugiej strony nie wiem czy chcę to robić. może to dlatego, że jak dotąd siedziałem tylko na tyłku i odpoczywając.. inna sprawa to płaca. dowiem się o niej dopiero w poniedziałek, ale znając życie to 800zł nie więcej. kolejna sprawa to znajomi. wiem, że powinienem mieć ich w 4 literach i nie przejmować się ich idiotycznymi docinkami bo wiem, że takie się pojawią albo będą mnie nachodzić w pracy i robić mi wstyd. i tego się obawiam.
w mojej głowie jest milion myśli. pesymista ze mnie. wszystko widze w ciemnych kolorach. a może będzie dobrze i przyjemnie? szybko załapie co gdzie i jak?
I hope.
_________________ в жизни просто красивых моментов
albo będą mnie nachodzić w pracy i robić mi wstyd. i tego się obawiam.
A co ci twoi znajomi takiego robią, aby się z ciebie wyśmiewać. Jeśli nie mają pensji powyżej 3000 zł to spoglądać na nich z góry jak na zakompleksionych nieudaczników, którzy są gotowi się wyżyć na wszystkim wokół siebie, aby zapomnieć o tym jak są niedorobieni...
_________________ Jeżeli twoja głowa jest dla ciebie przyczyną grzechu, obetnij ją sobie i wyrzuć, bowiem lepiej wejść bezgłowym do królestwa Niebieskiego niż z głową tkwić wśród ognia piekielnego.
Wysłany: 2009-10-03, 09:41
happysad, ile masz lat?
Co do pracy i znajomych to się nie przejmuj. Mogą przychodzić i wyśmiewać jedynie z zadrości. A pracy tam się nauczysz. Do wszystkiego się człowiek wciągnie. Jak na pierwszą pracę to na początek pewne rzeczy będą Ci wybaczać. Głowa do góry.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Bardzo dobrze że znalazłeś pracę. ! NAjpierw widomo , trzeba się wszystkiego nauczyć - nikt nie rodzi się mądry. Każdy boi się nieznanego . Ale zobaczysz wszystko będzie dobrze.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
pierwszy dzień pracy. szybko zleciały te 8 godzin. ogólnie łapie mniej więcej co gdzie i jak, czego nie wiem to się pytam kierowniczki, ale to chyba normalne w nowej pracy. odwiedził mnie też przyjaciel i żadnych docinków nie było. reszta znajomych też w porządku. więc ogólnie jest ok i oby było jak najlepiej.
dzięki za słowa otuchy pozdrawiam.
_________________ в жизни просто красивых моментов
jak miałam jakoś 16 lat pracowałam jako kelnerka w jednej cukierni, i to w samym centrum więc ludzie ze szkoły często przechodzili i dziwnie się patrzyli, więc znam to uczucie. tylko że ja mam co wpisać w siwi no i za wypłatę kupiłam sobie wymarzoną zabaweczkę a oni całe wakacje się obijali i żerowali na kasie rodziców ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum