Pierwszy papieros!! help!!... Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » Pierwszy papieros!! help!!...

Pierwszy papieros!! help!!...
Autor Wiadomość

pryzmat 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-09-01, 18:15   

widać już padło sporo odpowiedzi które powinny Cię utwierdzić w przekonaniu że palić dla szpanu nie warto. Też chodziłem z kumplami "na fajkę" ale tylko dla towarzystwa ponieważ szła duża grupa osób nie chciało mi się zostawać samemu, powiedziałem im nawet żeby nie dmuchali w moją stronę i jak poważni ludzie uszanowali to.. A co do tych Twoich kumpli to banda niedojrzałych baranów.. Bądź lepszy od nich..

Człowiek e, to wyścig szczurów,
do szklanych domów, z szarych murów,
jak twój guru to PeeLeN, ty przegrasz wyścig ten..

Karol_16lat
Stały User

Wysłany: 2010-09-01, 18:17   

DObra pierdziele to. Jak narazie nie bede palil, zobacze jak z czasem.
OD palenia odwróciły mnie dzisiaj slowa kolegi ktory powiedział: " pier****, używki nie są dla mnie" xd

Damn 
Pogromca postów
doomsday killer

Imię: Merigold.

Wysłany: 2010-09-01, 18:18   

Nie masz osobowości, człowieku. Sam siebie zapytaj, czy chcesz zapalić. Chcesz? Zapal. Popatrz na siebie.

I'm born again with snakes eyes
Becoming

viphouse 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-01, 18:32   

Proponuje spalic z 10 szlugów pod rząd a wtedy już nigdy ich nie weźmiesz do ust ;]

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2010-09-01, 19:55   

Dlaczego pytasz o radę na forum? Naprawdę nie rozumiem. Krótka piłka. Chcesz palić to pal. A jeśli nie chcesz, lub też faktycznie się boisz, to byłbyś kretynem robiąc to żeby nie być gorszym.

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Imię: Norbu$

Wysłany: 2010-09-01, 20:34   

Największą głupotą jaką byś teraz postąpił to zapalenie tego papierosa.Chłopaku przecież oni Cię nawet nie częstowali,więc raczej uznania tym u nich nie zyskasz.

miniX 
Hiper wymiatacz
Exclusive Rezydent

Imię: Kuba

Wysłany: 2010-09-01, 21:15   

Napiszę Ci jako długoletni palacz. Stary nie bierz się za to g@wno, dużo kasy na to idzie, na zdrowiu i kondycji fizycznej też się to odbije. Nawet nie wiesz jak ten syf ciężko rzucić. Jak nie musisz to NIGDY NIE PAL TEGO ŚCIERWA!!

Iwona 
Pogromca postów
Iwona

Imię: Iwona

Wysłany: 2010-09-02, 08:04   

u mnie 80 czy 90% klasy piło alkohol na kazdej imprezie, a ja nigdy w zyciu nie mialam alkoholu w ustach-jedynie łyk szampana na urodziny czy cos...i jakos nikt mi tego nie mial za złe

nie pal chyba ze bardzo tego chcesz...ale jesli masz palic tylko dlatego ze inni palą to walnij sie w łeb :-/

Dobry 
User

Imię: Krzysiek

Wysłany: 2010-09-02, 10:55   

Jako człowiek rozumny mówię Ci "nie pal". Z resztą jak sam piszesz tego nie chcesz, więc po co chcesz to zaczynać? Twoja grupa społeczna w której się obracasz również nie wymaga od Ciebie tego rytuału jakim jest zapalenie papierosa, więc (ponawiam pytanie) po co chcesz to zaczynać?
Jeśli zaczniesz palić to tak jak stwierdziła reszta moich przedmówców możesz się tylko ośmieszyć. Namawiają Cię żebyś nie palił to co im odpowiesz na pytanie "dlaczego zacząłeś?"

Ale... Hmm... W sumie to pal... W końcu ktoś musi łatać dziurę budżetową :mrgreen:

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 13:04   

Wiesz co, to Twoi znajomi są głupi, nie Ty ;-) Ty jesteś w tym właśnie mądry i silny, bo nie dałeś się ich presji... oni to robią, dlatego, że robią to inni, albo żeby poczuć się dorosłym, czyli z żadnych specjalnych powodów ;-) Są słabi, więc następnym razem jak usłyszysz taki tekst, to się śmiej z tego, bo oni to mówią, żeby usprawiedliwiać swoją głupotę ;-)

Ostia 
VIP

Wysłany: 2010-09-02, 13:07   

LongIsland napisał/a:
bo nie dałeś się ich presji

Ale tu nie ma presji ;D
Uwikłana w świat?

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-09-02, 13:11   

LongIsland napisał/a:
Ty jesteś w tym właśnie mądry i silny, bo nie dałeś się ich presji..

Jakby autor był mądry i silny nie zakładałby tego bezsensownego tematu.

Do autora:
Masz ochotę palić, pal, nie to nie ale zastanawiać się nad paleniem bo koledzy sobie na przerwie palą a Ty się gapisz to naprawdę problem rodem z gimnazjum.

Jesteś prawie pełnoletni więc zacznij decydować o sobie decyduj o sobie. Chcesz palić pal nie to nie, nie rób tego pod wpływem presji bo to najgorsze co możesz zrobić, wpadniesz w nałóg, a potem będziesz innych obwiniał a siebie usprawiedliwiaj to Twoje życie, masz prawo decydować.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 13:25   

diego napisał/a:
LongIsland napisał/a:
Ty jesteś w tym właśnie mądry i silny, bo nie dałeś się ich presji..

Jakby autor był mądry i silny nie zakładałby tego bezsensownego tematu.

Temat ma bardzo głęboki sens, bo mówi o presji społecznej, która jest w naszym świecie wszechobecna. On nie poddał się jej, tylko zapytał innych, którzy moga mu obiektywnie opowiedzieć jak widzą ten problem.

diego napisał/a:
Masz ochotę palić, pal, nie to nie ale zastanawiać się nad paleniem bo koledzy sobie na przerwie palą a Ty się gapisz to naprawdę problem rodem z gimnazjum.

Jak widzisz, on nie ma ochoty palić, ale nie rozumie swoich kolegów, którzy tego od niego oczekują! ;-) Gimnazjaliści też mają problemy, dlaczego im umniejszasz? Bo teraz jesteś starszy i Twoje problemy są poważniejsze???

Ostia 
VIP

Wysłany: 2010-09-02, 13:28   

LongIsland napisał/a:
Temat ma bardzo głęboki sens, bo mówi o presji społecznej, która jest w naszym świecie wszechobecna. On nie poddał się jej, tylko zapytał innych, którzy moga mu obiektywnie opowiedzieć jak widzą ten problem.

Dziewczyno, ale tu nie żadnej presji. Autor nie ma własnego zdania i chce palić, bo inni palą - a nikt go do tego nie namawia. Oni po prostu stoją i palą, nic więcej.

Cytat:
Jak widzisz, on nie ma ochoty palić, ale nie rozumie swoich kolegów, którzy tego od niego oczekują!

Gdzie to przeczytałaś?
Uwikłana w świat?

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 14:05   Re: Pierwszy papieros!! help!!...

Karol_16lat napisał/a:
[..]Powiedziałem że nie pale i nie poniżają mnie za to ( jeden nawet powiedzial zebym nie palił, im później tym lepiej)[..]

Sorry wszystkich, zwracam honor!! :P :padam:
Przeczytałam "i mnie poniżaja za to" :P

Odpowiedz do tematu