Wysłany: 2008-06-17, 15:34 Piwo, wino czy gorzałka?
Chciałabym się dowiedzieć co pijąca młodzież preferuje na rozpoczęcie swojej przygody z "drinkowymi odlotami", czym świętuje i przy czym odpowczywa?
Osobiście zauważyłam, że wiele młodych osób pije wino dla rozluźnienia, wprowadzenia luźnej atmosfery... zazwyczaj jest to wino "po 5 zl" czy tam "wytrawne tego rocznika"...
Jakie Ty masz gusta? A może w ogóle nie pijesz? Co myślisz o popijaniu dla rozluźnienia?
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-06-17, 17:59
zdecydowanie piwo ;D chociaż moja koleżanka jest fanką taniego wina ;P
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2008-06-17, 19:41
impreza - domowka - w zaufanym gronie - wódka
bar, pub, knajpa, dyskoteka ze zanjomymi, nieznajomymi itp - piwo z sokiem. czasem bez. czasem drinki. przerozne. Malibu, Martini.
wieczor na osiedlu, nad jeziorem itp - tanie wino :D
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-06-17, 19:55
Jocker napisał/a:
kasiaaa napisał/a:
chociaż moja koleżanka jest fanką taniego wina ;P
Z barku rodziców...
eee ... ? mam rozumieć, że ty tak robisz ? <lol>
rzadko jaki rodzic trzyma w barku "tanie wino" xD w każdym razie moi mają bardziej wybredne gusta.
Jocker napisał/a:
Zdecydowanie piwo. Dlaczego ? Najłatwiej dostępne
to popieram
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Piwo, wino czy gorzałka? Piwo, wino i gorzałka :D Wódka najlepiej wchodzi i jeszcze nigdy nie wyszła;] Piwo tylko w upaly a wino to raczej tylko takie, jak jest toast w rodzinie czy coś;]
Imię: Michał
Wysłany: 2008-06-20, 21:40
A ja nie pije i mi z tym dobz, mam czas. Narazie na mieście czasem pomagam ofiarom tanich% lub młodym koneserom ( rekordzista na bani jakiego widziałem był może góra w 6 klasie)
Imię: Mateusz
Wysłany: 2008-06-20, 22:21
O, Locke108 szacun dla Ciebie. Trzeba się niezłą asertywnością wykazywać, żeby w warunkach ogromnej presji społecznej (a taka nad Wisłą niewątpliwie panuje) nie pić. Respect!
A ja lubię kieliszek czerwonego, starego wina. Ale nie jestem alkoholiczką :P No i nalewam sobie do herbaty mnóstwo rumu, tak dużo, że herbaty w ogóle nie czuć. Ale nigdy jeszcze nie miałam kaca, nie zataczałam sie z pijaństwa. Po prostu każdy ma czasem ochotę na odrobinkę alkoholu. Bo na przykład alkoholizm jako poważny nałóg, to coś czego nie znoszę. A już przede wszystkim to u młodzieży.
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
O, Locke108 szacun dla Ciebie. Trzeba się niezłą asertywnością wykazywać, żeby w warunkach ogromnej presji społecznej (a taka nad Wisłą niewątpliwie panuje) nie pić.
ojj i to nie wiesz jaką
lusia napisał/a:
Bo na przykład alkoholizm jako poważny nałóg, to coś czego nie znoszę. A już przede wszystkim to u młodzieży.
Zgadzam się całkowicie ... mnie to w sumie śmieszy jak spotykam pijanego kolegę/koleżankę. Oczywiście bez aluzji do pewnej osoby z forum
Ja sam nie pije .. i nie powiedział bym, żeby mnie do tego ciągnęło ... nie i tyle ...
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Imię: Paweł
Wysłany: 2008-06-29, 10:48
Ja rowniez nie pije. Bo i po co mi to? Na pokaz..? Wieloma innymi rzeczami mozna zaimponowac, nie piciem alkoholu. Przynajmniej mi nie imponuje jak ktos pije-wrecz przeciwnie brzydze sie tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum