A wiec jakies 1500-2000 i zeby przede wszystkim mial niezla grafike (najlepiej nvidia) i niezly procesor z duza mozliwoscia podkrecenia
Z gory dzieki :P
[ Dodano: 2010-03-20, 20:59 ]
a sklep nie musi byc byle nazwy produktow
Karte radeona 5770 tylko w wersji gigowej weź. Wersja z 512 jest STARA!!.
I zasilacze polecam faltrona 500 :).
Praktycznie go w ogóle nie słychać i jest aktywny. Koszuję około 200 złotych !! Naprawdę warto!!
Wziąłem go właśnie do tej karty graficznej :}
Norway a wiesz do czego będzie wykorzystywany komputer ?
Bo w niektórych przypadkach śmie twierdzić, że 1GB jest zbędne na karcie graficznej.
Zasilacz faltrona ? A możesz mi wytłumaczyć co to za zasilacz ?
Jeżeli dobrze rozumuję chodziło Ci o Fortrona. Teraz pytanie o którą serię ? Bo jeżeli Blue Storm II to zgodzę się z Tobą, że będzie lepszy od tego OCZ. Ale reszta - nie. Ma słabszą linię +12V przez co będzie się przy tym zestawie bardziej męczył (wentylator wchodził na wyższe obroty).
Fortrony głośne nie są, ale ogólnie zasilacze z Fan 12cm są cichutkie. 99% zasilaczy będzie zagłuszanych przez systemy chłodzące CPU jak i GPU.
A na do widzenia wytłumacz mi co miałeś na myśli pisząc zdanie
Cytat:
w ogóle nie słychać i jest aktywny
W jakim sensie użyłeś tutaj słowo aktywny ?
_________________ "Nie zabronię Ci marzyć, bo ja tu tylko sprzątam..."
Alcio_92 Aktywny w takim sensie że nie pasywny.
Pasywny pobiera cały czas taką samą ilość energii.
Aktywny pobiera tylko tyle ile jest mu w danym momencie potrzebne.
Nie wiem jaką mam serię. I chodziło o Fortrona.
Bardziej opłaca się zainwestować w 3 rdzeniowego amd, niż w 4 rdzeniowego intela.
Różni się tylko ceną(znacząco) a co do osiągów różni się w granicach 3-5%.
Zresztą rób jak chcesz. Ja już wiem jaki będzie mój następny zestaw :).
Phoenom II x2 jest na wydajności e7500. Ale dlaczego lepiej wziąć AMD?
-bo podstawka LGA775 (Intel) jest już stara
-bo cena Phoenoma + dobrej płyty jest niższa.
Wersja x3 będzie gdzieś w granicach e7800, czyli nadal 2 rdzeniowego Intela. Z tym, że znowu mamy w Intelu LGA 775. A w AMD mamy podstawkę AM3, pod którą będą najnowsze procesory AMD (6 rdzeniowe), czyli ta podstawka jest bardziej przyszłościowa.
_________________ "Nie zabronię Ci marzyć, bo ja tu tylko sprzątam..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum