Pewnego dnia w Gimnazjum mieliśmy turniej unihokeja jako że nie posiadaliśmy hali sportowej i były to rozgrywki gminne to musieliśmy jechać do pobliskiej hali gdzie były 3 inne drużyny chłopców i dziewcząt
I tu się zaczyna ,
Siedzimy z qmplami na hali za bandami no i są 2 fajne laski wiec kibicujemy im,
No i potem odnalazłem tą laskę na nk ^^
(byłem wtedy w 3gim)
No i gdy już ją znalazłem zagadałem itp,
No i pisaliśmy ale miała chłopaka i wogóle
No ale teraz mamy po 17 lat ona chodzi do liceum ja do technikum ,
ale nie ta sama szkola
no i teraz zerwala z chlopakiem nie wiem co jest itp ale wiem ze ja skrzywdzil bardzo
i odczuwam ze teraz jakos pisze bardziej ze mna itp,
bardzo mi sie podoba ona i wogole
Dajcie jakies rady jak mam "z umiarem" i co do niej pisac ?
Zły pomysł , laska szuka pocieszenia w tobie. Polepszy się jej samopoczucie i co za tym idzie samoocena , narobi Ci tylko nadziei i tyle ją zobaczysz. Radzę trzymać dystans ... a jak już chcesz do niej pisać to pisz o wszystkim oprócz o jej związkach i uczuciach.
Jak ja uwielbiam posty gdzie w co drugim zdaniu jest itp.
Tak jak napisal Girtz, ona szuka w Tobie pocieszenia. Z tego co widze Ty bys chcial zwiazku, a ona nie. Wiec jezeli przyjazn Ci nie wystarczy to daj sobie z nia spokoj.
Jesli chodzi o pisanie to mozesz pisac co tylko chcesz byle nie o jej chlopaku. Jak bedzie chciala to Ci sama powie co sie stalo i w jaki sposob ja skrzywdzil.
Będzie dla niej oparciem... Będzie mu coraz bardziej ufać... Aż w końcu pomyśli że on jej nie skrzywdzi.
Tak masz racje lecz najwyżej kim dla niej będzie to przyjacielem, a wnioskując z jego wypowiedzi liczy na coś więcej. Po co ma się chłopak męczyć? niech się obudzi zanim będzie za późno.
A co złego w tym, że dziewczyna szuka pocieszenia u chłopaka, z którym zdaje się dobrze dogadywać? Rozumiem, że problem mógłby istnieć wtedy, gdyby to chłopak nie był zainteresowany zacieśnieniem więzi, ale w tym przypadku jest odwrotnie. Każdy człowiek w takim przypadku potrzebuje emocjonalnego wsparcia i choć prawdą jest, że dziewczyna może szukać jedynie ukojenia i przyjaźni, nie widzę przeszkód, dla których chłopak miałby nie spróbować swoich sił, szczególnie, że ma szansę dowiedzieć się, w jaki sposób skrzywdził ją poprzedni i nie popełniać jego błędów.
O czym możesz z nią rozmawiać? Spróbuj lepiej ją poznać. Pytaj o zainteresowania, pasje, o to, jak minął dzień. Nie naciskaj na rozmowy o uczuciach i jej byłym. Im bardziej będziesz obok w codziennych sprawach, tym większe szanse, że Ci zaufa i sama zacznie się otwierać, co może zaowocować przyjaźnią, a od przyjaźni tylko jeden krok do udanego związku.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Imię: Emil
Wysłany: 2010-03-09, 09:45
Ale pieprzyCie. Wypowiedzi typu "nie rob nadziei sobie" sa dla mnie żałosne :P przeciez moze byc z tego coś pięknego, a Wy go gasicie. A jesli sie rozczaruje to przeciez nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, lepiej żałować ze sie coś zrobilo niz ze sie czegos nie zrobilo i wcale nie musi żałować. A nawet jesli bedzie ladnie pięknie a pozniej sie roztegoci to chyba mimo wszystko warto dla tych chwil pięknych itp. Wiem to na swoim przypadku bo bylem szczesliwy jak nie wiem co, mialem wszystko, i stracilem to , spełniły sie moje najgorsze obawy i cierpiałen strasznie, ale nie zaluje bo byly i Piekne chwile dla ktorych warto cierpieć...... A tu nikt nie mowi o cierpieniu przeciez. Pisz z nia o wszystkim, na poczatku najlepiej tak wesoło i na luzie zeby Cie polubiła i zaczela ufac. A o tych trudnych chwilach zeby z nia rozmawiac to musisz byc ostrożny i sam określić kiedy mozna o tym rozmawiac. Mozesz jej po jakims czasie DELIKATNIE zasugerować ze moze Ci powiedziec wszystko i pewnie sie otworzy. I nie naciskaj, Zwlaszcza jesli Ci zalezy. Z drugiej strony ona po stracie chłopaka czuje po nim taka pustkę ktora byc moze chce wypelnic. Ja wlasnie tak teraz mam.. I byc moze wlasnie teraz tego chce zebys ja pocieszyl, zrozumiał wysłuchał. Ale chyba za malo wiem zeby moc powiedziec coś wiecej :/ w każdym Badz razie zycze Ci powodzenia i jakby co to pisz to bedziemy starać sie Ci pomoc :-] A NIE GASIĆ :P:P:P:P prawda? :-]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum