Jest to mój ulubiony film oglądałem go wiele razy i mam zamiar obejrzeć jeszcze napewno nie raz. Film ma ogromny przekaz jest tam wiele prawd życiowych (bynajmniej jak dla mnie) bardzo ciekawie przedstawiona jest męska psychika.
Ogólnie to nie da się tego opisać po prostu trzeba obejrzeć.
oglądałam. bardzo lubię Edwarda Nortona i według mnie była to jedna z najlepszych jego ról. zakończenie filmu bardzo mnie zaskoczyło.
ogólnie film godny polecenia
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Co tu będę owijał w bawełnę - mój ulubiony film. Świetne role Nortona i Pitta, bardzo dobrze zreżyserowany (są też smaczki, których samemu nie sposób dostrzec, piszą o tym chyba na filmwebie), z doskonałym scenariuszem. Zakończenie zaskakuje, po drodze mamy dużo ciekawych przemyśleń na temat cywilizacji, kultury, relacji międzyludzkich i tym podobnych spraw.
Pamiętam, że za pierwszym razem mnie zaskoczył strasznie. I potem strasznie chciałam go obejrzeć ponownie. No i dalej go lubię, ale to już nie ten sam efekt zaskoczenia ; )
_________________ pal to i trzymaj w płucach, nie puszczaj nim wszystko znów nie będzie wporzo!
Imię: Ewa
Wysłany: 2009-08-26, 20:42
Oglądałam go z 5 razy. Swietny, orginalny, genialnie zrealizowany film z przesłaniem. Każdy znajdzie w nim cos dla siebie. Taaaak... Edward Norton się popisał, ta scena kiedy bije samego siebie w gabinecie szefa! To się nazywa aktorstwo :D
_________________ tyler : wiesz , co robiłaby teraz marylin monroe , gdyby żyła ?
john: idę spać.
tyler: drapałaby wieko swojej trumny
Baardzo dobry... Jedna z najlepszych ról Pitta tak mi sie przynajmniej wydaje. Świetne dialogi, sceny... Co tu więcej pisać... Po prostu genialny;D A najważniejsze jest to że się nie nudzi.. nawet jeżeli oglądasz go któryś raz z kolei...
_________________ I queta ar umë lastaina, ómalóra ná.
"Człowiek w czerni uciekał przez pustynię, a rewolwerowiec podążał w ślad za nim" - S. King
Imię: Agu
Wysłany: 2010-03-18, 23:06
Tak, zdecydowanie świetny film. Kiedy oglądałam go pierwszy raz, to w połowie zaczęłam zastanawiać się co z nim jest nie tak i czułam się kompletnie zagubiona, ale później, kiedy wszystko zaczęło się wyjaśniać... Miodzio, polecam gorąco
Imię: Norejczelzerejczel
Wysłany: 2010-03-20, 22:04
Film, jak i książka - mistrzostwo świata.
amen. :)
_________________ "- a znasz takie uczucie gdy serce mocniej bije,
nie umiesz złapać oddechu, trzęsiesz się i nie wiesz co powiedzieć ?
- uczucie gdy widzisz osobę, a nie możesz z nią być.
- dokładnie."
Imię: Remik
Wysłany: 2010-03-21, 13:03
ten film miażdży :D w każdym calu i każdej płaszczyźnie, niszczy i depta wszystko co napotka na drodze to jeden z tych filmów który avatary i inne gówna zjada jako przekąskę i mimo że nie ustrzegł się paru niespójności to jest cudowny :D
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-11-11, 14:47
marzę wasnie o obejrzeniu tego filmu, ale w mojej wypozyczalni go nie ma:(:(
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Imię: Matt
Wysłany: 2010-11-11, 19:52
Jeden z najbardziej wartościowych filmów, które ukształtowały moje spojrzenie na życie, świat i obraz człowieka, jak i jeden z najważniejszych pozycji, które wręcz trzeba znać. Z ciekawym OST i jeszcze lepszą postacią... Tylerem Durdenem. Where is my mind?
_________________ Kobieta, która nie jęczy w nocy, warczy w dzień.
Prócz kobiecego ciała i seksu nie umiem sobie nic wyobrazić oprócz muzyki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum