Czemu normalni ludzie muszą tyle płacić na bandę debili, czy Polsce tak zależy żeby zachować debilne, nisko poziomowe społeczeństwo? Czytając to wpadłem na pomysł żeby zamknąć wszystkich księży i najlepiej wiernych i otworzyć przymusowe zakłady pracy dla nich utrzymywane jak najniższym kosztem i czekać aż wszystko odpracują, banda debili i pedofilów, perfekcyjne zestawienie.
Budżet Polski wynosi 200-300 mld, więc spodziewałem się większej kwoty.
Bolesne, ale jednak więcej wydajemy na dotacje dla organizacji feministycznych itp. i innych stowarzyszeń przyspieszających degenerację i upadek moralny.
Co nie zmienia oczywistego stwierdzenia, iż kościół powinien zostać oddzielony od państwa.
Imię: Boss Playa
Wysłany: 2009-06-16, 23:01
we Włoszech Mafia działa jak ochrona, płacisz miesięcznie dla kilka tysi i masz pewność że jakieś leszcze cię nie napadną, a jak to zrobia, mafia założy im cementowe buciki hehe kiedyś był o tym reportaż, włosi chca aby mafia istniała czuja się troche bezpieczniej, oni nie zabijają dzieci i niewinnych tylko tych co maja coś na sumieniu
Zachciało się być państwem Chrześcijańskim to i trzeba płacić na to.
Ja do Kościoła nie uczęszczam, ale moim zdaniem Kościół powinien zostać opodatkowany i był by święty spokój a nie, że ta banda żyje sobie spokojnie za nasz pieniądze...
Eh. I od razu pojawiają się emocje, a gdzie emocje tam brak zdrowego rozsądku. Nie ma co zrzucać winy na całe chrześcijaństwo, które zasługuje na szacunek, jako fundament naszej cywilizacji.
Też nie powinno tak być, że z państwa pieniądze powinny płynąć na dane wyznanie. Ale trzeba też pamiętać, że dużo kasy na kościoły i utrzymanie duchowieństwa pochodzi z ofiar.
_________________ “Nie mam co do tego żadnej wątpliwości, że świat istnieje tylko dzięki modlitwie chrześcijan”. (Arystydes z Aten)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum