Popękane naczynka Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Zdrowie i uroda » Popękane naczynka

Popękane naczynka
Autor Wiadomość

ankasmola
Stały User

Wysłany: 2009-02-15, 16:26   pękające naczynka na nosie""pajączki"

jak sie tego pozbyć?

Prot 
Wymiatacz
wróg publiczny

Wysłany: 2009-02-15, 16:40   

Nie jestem pewien czy zajmuje się tym dermatolog czy chirurg naczynkowy, w każdym bądź razie jest to zabieg zamknięcia (zmrożenia?) tych naczynek. Ponoć bezbolesny, ale niektórych naczynek nie da się zamknąć, a niektóre trzeba zamykać kilka razy. Źle zamknięte naczynko wygląda jeszcze gorzej więc lepiej poświęcić na to jakieś pieniążki w prywatnej klinice.

Marcheline 
Hiper wymiatacz
Faith - Hope - Love

Wysłany: 2009-03-27, 17:27   

Oprócz tego chroń nosek przed negatywnymi czynnikami zewnętrznymi, unikaj okazji do odmrożeń i regularnie stosuj kosmetyki do cery naczynkowej.

http://www.zakretki.info/
http://www.recykling.pl/

fafikowa_ 
Stały User

Wysłany: 2009-04-15, 20:35   

nie wiem czy się tego można pozbyć xD ale zamaskować można korektorem :mrgreen:

olaa238
Stały User

Wysłany: 2009-07-16, 19:03   

smarować kremem twarz i nos codziennie 2 razy kremem przeciw naczynkom. Całkiem może nie znikną ale stają się mniej widoczne i częściowo zamknie :) tzn. polega na tym żeby dalej nie rozszerzały naczynka i to pomoże :)
Najlepiej iść do takiego, który zamyka prądem naczynka ale dużo kosztuje i bolesna metoda.

Gray 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2009-12-12, 21:18   Popękane naczynka

Na policzkach popękały mi naczynka krwionośne. Mama za nic nie chce puścić mnie na zabieg laserowego ich zamykana, mówi, że mam za młodą skórę[mam 13 lat]. No ale dobra. Przeczytałam, że rutinoscorbin pomaga na rozszerzone naczynka, naprawdę dużo osób go chwali. I tutaj jest moje pytanie, do osób z takim jak moj problemem - czy ww. rutinoscorbin rzeczywiście zamyka naczynka? Czy pozostaje jakiś ślad? Bo to naprawdę brzydko wygląda. -.-
A, i prosiłabym o odpowiedzi dotyczace tylko i wyłącznie brania rutinoscrobinu, bo tylko na tej wiedzy mi zależy.

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-12-12, 21:24   

http://www.google.pl/#hl=...2c42613bf02c3f8

Znajdziesz jakieś opinie.

Justyśka 
Hiper wymiatacz
kocianka:)

Wysłany: 2009-12-12, 21:26   

Zależy od tego, jak przyjmuje je Twoja cera. Innym pomaga, drugim wcale, ale słyszałam opinie ludzi, którym rutinoscorbin pomógł i mieli mniej popękanych naczynek i byli zachwyceni. ;)

Li. 
Hiper wymiatacz

Imię: Lidia

Wysłany: 2009-12-12, 21:29   

Hmm, ale to normalnie się połyka ten rutinoscorbin? Czy robi z tego jakieś mikstury? ;P

Bo jak połyka, to swego czasu brałam dość duże ilości i jakoś nie zauważyłam, żeby pomógł, a mam popękane naczynka, jednak są mało widocznie i mi nie przeszkadzają;)

justinez 
User

Wysłany: 2010-02-08, 17:30   

Ja na skore akurat stosuje multitabs tran. Ogolnie polecam tran na zniszczoną skorę, przy okazji dobry jest na wzrok

nubba
User

Wysłany: 2010-02-08, 23:49   

No, mnie rutinoscorbin to na przykład w ogóle nie pomagał, ale podpisuję się pod powyższym - też biorę tran na skórę, w ogóle poprawia krązenie, a z tym mam problem. Dodatkowo na naczynka polecam kosmetyki do cery naczynkowej, ja np stosuję pharmaceris n erisa. A na zamykanie to chyba faktycznie za wcześnie trochę u ciebie jeszcze...

Irma 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-02-18, 18:36   

Na rynku jest wiele kremów do cery naczynkowej, np. Phytoaktiv Ziaji w różowym opakowaniu.

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-02-18, 20:12   

Gray napisał/a:
mówi, że mam za młodą skórę[mam 13 lat]

Ponieważ masz.

Udaj się do dermatologa oraz do kosmetyczki.

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

Irma 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-06-28, 20:22   

ankasmola napisał/a:
jak sie tego pozbyć?

Najlepiej zamaskować dobrym korektorem w sztyfcie, który daje świetny efekt kryjący, najlepiej nadaje się właśnie do pajączków na twarzy, a na nosie tym bardziej.
Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.

malinowa1 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-07-07, 12:21   

Moja koleżanka takie rzeczy zwalczyła tylko laserowo.Jak używala kremów na pajaczki to pomagały na chwile,po czym znowu wracały.Jak walka z wiatrakami.

Odpowiedz do tematu