Nie jestem pewien czy zajmuje się tym dermatolog czy chirurg naczynkowy, w każdym bądź razie jest to zabieg zamknięcia (zmrożenia?) tych naczynek. Ponoć bezbolesny, ale niektórych naczynek nie da się zamknąć, a niektóre trzeba zamykać kilka razy. Źle zamknięte naczynko wygląda jeszcze gorzej więc lepiej poświęcić na to jakieś pieniążki w prywatnej klinice.
smarować kremem twarz i nos codziennie 2 razy kremem przeciw naczynkom. Całkiem może nie znikną ale stają się mniej widoczne i częściowo zamknie :) tzn. polega na tym żeby dalej nie rozszerzały naczynka i to pomoże :)
Najlepiej iść do takiego, który zamyka prądem naczynka ale dużo kosztuje i bolesna metoda.
Na policzkach popękały mi naczynka krwionośne. Mama za nic nie chce puścić mnie na zabieg laserowego ich zamykana, mówi, że mam za młodą skórę[mam 13 lat]. No ale dobra. Przeczytałam, że rutinoscorbin pomaga na rozszerzone naczynka, naprawdę dużo osób go chwali. I tutaj jest moje pytanie, do osób z takim jak moj problemem - czy ww. rutinoscorbin rzeczywiście zamyka naczynka? Czy pozostaje jakiś ślad? Bo to naprawdę brzydko wygląda. -.-
A, i prosiłabym o odpowiedzi dotyczace tylko i wyłącznie brania rutinoscrobinu, bo tylko na tej wiedzy mi zależy.
Zależy od tego, jak przyjmuje je Twoja cera. Innym pomaga, drugim wcale, ale słyszałam opinie ludzi, którym rutinoscorbin pomógł i mieli mniej popękanych naczynek i byli zachwyceni.
Hmm, ale to normalnie się połyka ten rutinoscorbin? Czy robi z tego jakieś mikstury? ;P
Bo jak połyka, to swego czasu brałam dość duże ilości i jakoś nie zauważyłam, żeby pomógł, a mam popękane naczynka, jednak są mało widocznie i mi nie przeszkadzają;)
No, mnie rutinoscorbin to na przykład w ogóle nie pomagał, ale podpisuję się pod powyższym - też biorę tran na skórę, w ogóle poprawia krązenie, a z tym mam problem. Dodatkowo na naczynka polecam kosmetyki do cery naczynkowej, ja np stosuję pharmaceris n erisa. A na zamykanie to chyba faktycznie za wcześnie trochę u ciebie jeszcze...
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Najlepiej zamaskować dobrym korektorem w sztyfcie, który daje świetny efekt kryjący, najlepiej nadaje się właśnie do pajączków na twarzy, a na nosie tym bardziej.
_________________ Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.
Moja koleżanka takie rzeczy zwalczyła tylko laserowo.Jak używala kremów na pajaczki to pomagały na chwile,po czym znowu wracały.Jak walka z wiatrakami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum