Zamieszczam link do 1 z 3 części tego znakomitego i dla nie których wstrząsającego (choć co niektórzy powiedzą, że stronniczego) dokumentu o przemianach moralno-prawnych w Szwecji. Zachęcam do poświęcenia czasu i o wasze komentarze.
_________________ Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.
E, to stare, material sprzed kilkunastu lat i okropnie tendencyjne. Mohery to krecily? Ta muzyczka I ten przypadek o oskarzeniu ojczyma o pedogilie Pewnie jeden na milion.
W Szwecji troszczy sie o zywych, a w Polsce odwrotnie. Czlowieka olewa sie, starsi maja glodowe emerytury. Potem rodzinka robi wystawny pogrzeb, z katabasami i ze wszystkim, stawia pomniki, zeby pokazac znajomym, jak to niby kochala.
Ostatnie badania: Szwecja jest na trzecim lub czwarym miejscu jesli chodzi o szczesliwosc.
O przemocy w rodzinie: ta propagandowa papka jest stara. W Polsce wtedy nie bylo zakazane bicie dzieci. Teraz chyba jest, nie? Wiec Szwedzi okazali sie tu madrzejsi. Dzieci bic nie wolno. W Szwecji jest najnizsza przestepczosc w Europie, bo od malego propaguje sie rozwoazywanie problemow bez przemocy.
Propaganda prawoli-katoli
_________________ Zagladnijcie na moja strone, to zobaczycie, jakie sajty sa na tym forum, w podobno wolnym kraju sekowane. Oficjalny powod - reklama!
I ten przypadek o oskarzeniu ojczyma o pedogilie Pewnie jeden na milion.
Pewnie tak, pewnie nie
Cytat:
W Polsce wtedy nie bylo zakazane bicie dzieci.
jakie wtedy ?! To że ABBĘ w tle puszczają to nie znaczy, że materiał też z tego roku omfg denken denken...
Poczekaj aż Ty będziesz matką i Ci nie daj Bóg zabiorą dziecko bo sąsiedzi nakablują, że jesteś nadopiekuńcza (to wersja pozytywna). Kryzys rodzin w tej cudownej Szwecji jest faktem, a to że zajmują miejsce w czołówce jeśli chodzi o szczęśliwość, jeśli chodzi o kasę to i owszem może, ale znam ludzi którzy by się tam czuli koszmarnie i to gorzej niż w Polsce. Tak więc czysty subiektywizm, żaden argument. Świnia będzie szczęśliwa jak jej nie zarżną, nie potrzebuje Mercedesa.
Kto by tego nie stworzył, lewica,prawica, zawsze można powiedzieć, że tendencyjne, ah ta wygoda.
I ten przypadek o oskarzeniu ojczyma o pedogilie Pewnie jeden na milion.
Pewnie tak, pewnie nie
Spokojna glowa, jakby znalezli wiecej, to na mur-beton by tu podali, nie badzmy naiwni
Cytat:
W Polsce wtedy nie bylo zakazane bicie dzieci. jakie wtedy ?! To że ABBĘ w tle puszczają to nie znaczy, że materiał też z tego roku
W Szwecji jest zakazane od bodajze 70. lat. A w Polsce? Ja naprawde nie wiem. Zreszta wszystko jedno, mowa o Szwecji. Uwazam, ze to swietnie, ze przemoc w rodzinie jest ostro karana. (Skutki - patrz wyzej)Kazdy kij ma dwa konce. Kazda ustawe mozna wykorzystac do zlych celow i tu sie nic nie poradzi. Ale to sa odosobnione przypadki.
Cytat:
Kryzys rodzin w tej cudownej Szwecji jest faktem,
Skad wiesz? Zyjesz tam? Czy sadzisz na podstawie tego propagandowego kitu?
Cytat:
a to że zajmują miejsce w czołówce jeśli chodzi o szczęśliwość, jeśli chodzi o kasę to i owszem może,
Nie o kase tu chodzi, nie. A o bezpieczenstwo socjalne (bardzo wazne!!!), o bezpieczenstwo na ulicy, wlasnie o szczesliwosc w zyciu rodzinnym,, przyszlosc, srodowisko, kariera. Ja znam te badania, bo sie tym interesowalam.
_________________ Zagladnijcie na moja strone, to zobaczycie, jakie sajty sa na tym forum, w podobno wolnym kraju sekowane. Oficjalny powod - reklama!
Co rozumiesz przez sformułowanie bezpieczeństwo socjalne?
Cytat:
Skad wiesz? Zyjesz tam? Czy sadzisz na podstawie tego propagandowego kitu?
A co to przepraszam bardzo muszę żyć w Berlinie, żeby wiedzieć, że tam jest Brama Brandenburska ?
Nastawienie społeczeństwa(moralność,wierzenia, stopień rozwoju kraju, polityka państwowa ot choćby prawo do odbierania dzieci) w Szwecji siłą rzeczy rozbija rodzinę. Nie trzeba być filozofem by na to wpaść
Szwecja jest szczęśliwa, ale sami Szwedzi mają świadomość, że ich system załamie się za jakiś czas. Nie wtedy gdy słońce spali Ziemię (jak postulował Keynes), ale o wiele szybciej.
Film chyba już widziałem dawniej. Nie sprawił wrażenia pozytywnego.
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Wcale mnie nie dziwi, że panuje tam system socjalistyczny, zawsze niesie on zgniliznę moralną.
Społecznie. Gospodarczo są 100 lat świetlnych przed nami.
Ale Szwedzi lubią chyba cudować ze społeczeństwem. Zakochani swego czasu w eugenice, więc co ma teraz dziwić.
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum