Wysłany: 2010-08-22, 17:10 Praca dla niepełnoletnich...
Witam,
jako iż wrzesień zbliża się wielkimi krokami czas poszukać pracy. Szkołę będę miał w systemie zaocznym, tj. 2 weekendy w miesiącu. Tydzień zostaje wolny no i przydałaby się robota. Najlepiej na pełen etat.
I tu jest pytanie, jaka?
Raczej nie obchodzą mnie ulotki etc. Wolałbym pracę na pełen etat choć wiem, że będzie to ciężkie do zrobienia zważając na mój wiek ( 17 lat ). Są jakiekolwiek opcje takiej pracy? Czy sklepy z ciuchami typu Cropp Town etc. mogłyby zatrudnić mnie na pełen etat?
Pozdrawiam.
_________________ "Nic nie robisz, nie masz nic i nie zmieniasz niczego" |Eldo|
"Trzeba to gówniane życie popchnąć dalej" |Jotuze|
Nie mogę się pogodzić z tym zaburzeniem wartości, że mamy wymiar władzy zamiast wymiaru sprawiedliwości.
Imię: Daniel
Wysłany: 2010-08-23, 07:59
Oczywiście ,ale póki nie skończysz 18 lat będziesz mógł pracować tylko 8 godzin a nie 12 jak pełnoletnia osoba, oprócz tego pracodawca nie musi płacić za ciebie ZUS-u ;]
_________________ I can go on top but i can't back.
oprócz tego pracodawca nie musi płacić za ciebie ZUS-u
Będą zachwyceni. :)
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum