Wysłany: 2009-09-05, 08:21 Praca dodatkowa-Język Polski
Witam mam przedstawić na język polski pracę na temat osoby która przeżyła 2 wojnę światową musi to być albo jako wywiad albo opowiadanie proszę o szybkie odpowiedzi
Wysłany: 2009-09-05, 08:48
mikizino, ale odpowiedzi? Czyli czego chcesz?
Znajdujesz taką osobę. Przeprowadzasz wywiad. W zasadzie nic trudnego. Albo szukasz jakich zeznań człowieka, który przeżył wojnę, choćby w interneci i na podstawie tego co tam ma napisane tworzysz wywiad, bądź streszczasz/opowiadasz co tam zawarł.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
mikizino, a nie masz z znajomych, sąsiadów, kogoś z rodziny kto przeżył 2 Wojnę Światową?? Starsi ludzie zawsze lubią rozmawaić o tym okresie czasu, powspominać, co prawda też nie każdemu to łatwo przychodzi ale np. moja babcia za każdym razem mi mnóstwo takich rzeczy opowiada, tak samo jak jej brat.
Witam mam przedstawić na język polski pracę na temat osoby która przeżyła 2 wojnę światową musi to być albo jako wywiad albo opowiadanie proszę o szybkie odpowiedzi
Ja to zawsze sama zmyślałam, w końcu zapewne nie chodzi o faktyczność, ale o składnię i takie tam aby to przypominało wywiad.
PS: takich ludzi dużo już nie ma, ale domyślać się można, co by powiedzieli zwłaszcze, jeśli zna się trochę historii z tego okresu. Poczytaj nawet pdr. od historii.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
pewnie jakiś starszy człowiek niedaleko ciebie mieszka, ewentualnie nazmyślaj. z resztą to zadanie dodatkowe- nie umiesz, to nie robisz, a nikt tutaj ci gotowca nie podsunie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum