Praca, pracą, ale żeby marzyć o wyjeździe do Stanów należy dostać wizę. Ale żeby pracować wiza to za mało i tu potrzebne jest szczęście w loterii o zieloną kartę. Co do profilu, to nie sądzę żeby amerykańce potrzebowali celników z importu. Zwłaszcza w Kalifornii gdzie granica z Meksykiem jest i tak ostro obstawiona, a porty do największych chyba nie należą.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-04-16, 08:59
Wojtas napisał/a:
W szkołach uczą jak stać na granicy?
w Janowie Podlaskim jest taka szkola
Gloria94 napisał/a:
Mam takie pytanie... Jak myślicie, w jakim zawodzie trzeba się wykształcić, żeby znaleźć prace w USA??
proponuje budowlanca.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
masz 15 lat jesteś dziewczyną i marzysz o tym żeby pracować w straży granicznej,; )
za te 10 lat pewnie nam już zniosą wizy - tak myślę przynajmniej
A tak w ogóle to co spowodowało, że myślisz o takiej pracy ? Większość dziewczyn marzy o byciu modelkami, projektantkami, aktorkami itp.
Gloria94 napisał/a:
Tylko nie wiem jaki zawód jest tam najbardziej opłacalny...
zapewniam cię, że straż graniczna na pewno nie
biznes = $$$
a tak serio to praca w gazetach "nowo jorskich" na pewno jest fajna ; ]
Imię: Agnieszka^^
Wysłany: 2010-04-18, 19:07
Grejpfrut napisał/a:
A tak w ogóle to co spowodowało, że myślisz o takiej pracy ? Większość dziewczyn marzy o byciu modelkami, projektantkami, aktorkami itp.
heh;p Co spowodowało?? Latać po granicy w mundurze i z pistoletem
Dla mnie to frajda:P A co do tych "dziewczęcych" zawodów... No, chciałabym być modelką, ale wątpie czy bym sie nadawała... Zresztą, nie wiem nawet gdzie sie zgłosić w sprawie żeby nią być
Grejpfrut napisał/a:
biznes = $$$
Ok, biznes, ale w czym?? I jak myslisz, gdziebym miała iśc dalej??
Ratunku, bo nie wiem
Imię: Agnieszka^^
Wysłany: 2010-04-18, 20:54
xD
Ale niedługo wybór szkoły więc musze sie pomęczyc przez ten miesiąc nad wyborem
Bo nie wiem gdzie iśc dalej Nie znam sie na takim czymś... Nie nadaje sie do dorosłości
Życie tobą pokieruje. 99% ludzi robi co innego niż "miała robić".
Ale dam ci radę. Idź do liceum na taki profil, który będzie ci sprawiać radość.
Na własnym przykładzie przekonałem się.
Kocham podróże, kultury innych krajów, zabytki, piękne miejsca ogólnie szeroko pojętą geografię. lecz nie poszedłem na profil mat-geo ponieważ wydawał mi się ten kierunek trochę oklepany i wybierany przez setki. Jestem w biol-chemie czymś co mnie średnio a nawet mniej niż średnio interesuje. I teraz patrząc z innej perspektywy trochę żałuję wyboru bo tęsknię za geografia :D. Przenosić się nie mam zamiaru bo wiem, że to życie mną pokieruje, a 3 lata z biologią chemią i fizyką rozszerzoną nie pójdą w las na pewno.
Zależy jeszcze co konkretnie, bo jest wiele zawodów budowlanych, w których oni imigrantów nie uznają. Dokładnie, chodzi o to , że nasze papiery na zawód czy jakiekolwiek budowlane uprawnienia są tam nieważne, z powodu dużych różnic w BHP, którego w Polsce i tak się generalnie nie przestrzega.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum