jest taka sprawa, wybralem sie do szkoly w takim kierunku co mnie nie interesuje :/ nie mialem dobrych ocen w Gimnazjum wiec psozedlem do szkoly zawodowej na elektryk , ale nie radze sobie ( z tymi przedmiotami z elektryki ) a tak to matma itp 3 ..
lecz interesuje sie informatyka, poporstu kocham to ale niestety na poczatek mnei nei przyjeli, byli lepsi ale tearz koledzy chodza tam od poczatku roku i maja taki lajt ze szoq ^^
tam kolesie maja 7 pal po 200h opuszczonych i nie wywalaja ich , no a ja lubie infe a ten elektryk naprawde nic nie kumam?
Co poradzicie? co mam zrobic?
Może dasz radę jakoś się przenieść, czy to jest niemożliwe?
Naprawdę Ci współczuję, ale masz za swoje... Trzeba było się uczyć w gimnazjum Jednak nie chcę Cię dołować. Spróbuj jakoś zawalczyć. Może powiedz o swoich planach rodzicom? Może oni coś wywalczą
_________________ Co jutro, to jutro... Jest mi teraz obojętne.
No, bo ja wiem gdzieś tam w środku, że wszystko będzie dobrze! :)
Jeśli interesowałeś się informatyką to po czort poszedłeś do zawodówki na elektryka??
możesz postarać się przenieść lecz ciekawe czy cię przyjmą, trzeba było się w gim uczyć a nie teraz narzekać na zawodówkę ;P
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
informatyka ma wiele wspólnego z elektroniką.
A ja bym na twoim miejscu spróbował skończyć tą szkołe, a potem jakiś kursik informatyki i elektorniki i chłopaku trzepiesz kase
Ja mialam podobna sytuacje, ale oceny mialam bardzo dobre, tylko po prostu sama sobie wybralam taki "nijaki" kierunek ;D A ze w tej szkole na biol-chemie nie bylo miejsca przenioslam sie do innej. Proponuje udac sie do p. dyrektor/a najlepiej z rodzicem, zeby wiedzial, ze traktujesz to powaznie.
lolqster, nie masz co na siłę kończyć szkoły o profilu, który niezbyt Ci odpowiada. Stracisz 4 lata i tak nie będziesz elektrykiem, a będziesz żałował, że w tym czasie nie zdobyłeś zawodu.
Dotrwaj do końca semestru i przenieś się na przyszły rok na kierunek, na który wcześniej się nie dostałeś. Może akurat będziesz miał szczęście lub zwolni się miejsce. Będziesz jednak musiał nadrobić zaległości.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Wysłany: 2010-02-25, 09:30
lolqster napisał/a:
psozedlem do szkoly zawodowej na elektryk
Nataniel napisał/a:
przenieś się na przyszły rok na kierunek
Z tym, że będziesz musiał pewnie zaczynać od początku, bo teraz jesteś w zawodówce jakby nie było. No i pamiętaj, że tam będziesz miał dużo więcej zajęć, więcej przedmiotów ogólnych i więcej też zawodowych co się wiąże z DUŻO większą nauką. A skoro jak ktoś już wspomniał nie nauczyłeś się, że uczyć się trzeba w gimnazjum to nie wiem czy sobie dasz radę. Możesz próbować, ale raczej kiepsko to widzę.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Może skończ rok w tej klasie i na przyszły się przepisz ?
Albo pogadaj z rodzicami , powiedz jak sprawa wygląda i oni podejmą odpowiednie kroki . Jeśli się uda , daj z siebie wszystko.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
sprawdź sobie szkole, klase z kierunkiem informatycznym, jaki jest stan ludzi itd.;d
pogadaj z ludźmi, którzy tam chodzą co i jak;)
i działaj, bo po co się masz męczyć?;]
Koledzy chodza tam i chwala sie w gimnazjum mieli tylko o 3 wyzej 2 oceny i sie tam dostali i nie ma koles zadnego zagrozenia :oi
A wybralem sie z tego kierunku tutaj bo Wiedzialem ze dot ecvhnikum mnie nie przyjma :s
A tam Koles ma 7 pal i ponad 200h opuszczonych i go trzymaja tak mi kolega mowil
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum