Wysłany: 2009-06-13, 15:27 proglem z wyborem szkoły ponadgimnazjalnej
otóż mam problem z wyborem szkoły...nie wiem czy zostać mechanikiem samochodowym czy raczej mechatronikiem...nie wiem czy kierować się raczej swoimi zainteresowaniami (bo jeśli brać to pod uwagę to bym chciał być mechanikiem) czy raczej tym w jakim zawodzie jest potrzebne najwięcej pracowników (to wtedy bym chciał być mechatronikiem)...błagam doradźcie mi może ktoś z was kształci się w tych kierunkach i może mi doradzić...
Imię: Dominik
Wysłany: 2009-06-13, 16:40
ja jestem na mechatronice całkiem przyjemnie choć nauki multum trzeba posiadać wiedzę ogólną z wielu dziedzin i po prostu trzeba to lubieć. Musisz sobie zadać pytanie co chcesz robić w życiu jeśli nie pociąga Cie elektronika, informatyka to odpuść sobie mechatronikę a jeśli Cię to fascynuje to jak najbardziej jest to dział dla Ciebie.
Wysłany: 2009-06-13, 21:06
Nie ma sensu kierować się tym co ktoś Ci tu napisze;). Sam musisz wiedzieć czego chcesz, co chcesz robić w życiu i dążyć do tego. Zastanów się na spokojnie gdzie Ci będzie lepiej i podejmij decyzje.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
ja się wybieram na technik mechanik ogólnie mechatronika wymaga więcej nauki.... i nie tylko wiedza o autach ale i o komputerach jest wtedy ważna.
ja sie zdecydowalem na mechanika tylko dlatego ze jest (podobno) mniej nauki
Powiem tak: jeśli nie kręci Cię informatyka to nie masz co się na mechatronikę wybierać... A uwierz mi informatyka wcale taka prosta i przyjemna nie jest, jak się wydaje!
I to nie tylko jak się ogólnie przyjęło "grzebanie w komputerach" lecz całe multum programowania.
Pozdrawiam
_________________ Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus
Gaudeamus igitur,
iuvenes dum sumus.
Gaudeamus igitur,
iuvenes dum sumus!
Post iucundam iuventutem,
post molestam senectutem,
nos habebit humus,
nos habebit humus.
_________________ Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus
Gaudeamus igitur,
iuvenes dum sumus.
Gaudeamus igitur,
iuvenes dum sumus!
Post iucundam iuventutem,
post molestam senectutem,
nos habebit humus,
nos habebit humus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum