Propagowanie oraz pojęcie względne demokracji Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Propagowanie oraz pojęcie względne demokracji

Propagowanie oraz pojęcie względne demokracji
Autor Wiadomość

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-24, 19:07   

O Boże! Boże! Boże! Biedny człowieku w tym podłym kraju!

Feuerleben napisał/a:
Znajomi moi nie pojmują tego jak mogę ćwiczyć na w-fie z założoną koszulką reprezentacji Niemiec, jedna dziewczyn nawet powiedziała że jestem nazistą z czym się niezgadzam

I to Cię represjonuje? Sam swojej dupy i poglądów nie potrafisz obronić? Nie? To frajer z Ciebie! Niegodnyś pragermańskiej koszulki!

Mówi Ci to człowiek noszący od święta myckę Wehrmachtu na głowie. Byłem już nazistą, komunistą, nacjonalistą, kosmopolitą i innymi takimi. Problem w tym, że jeżeli się wierzy w słuszność swoich poglądów i ma się krztynę honoru i odpowiedzialności to jest się w stanie ich bronić a nie oczekuje się, że poprawność polityczna to załatwi. Następnym razem co będzie? "Kobieta mnie bije!"?

Feuerleben napisał/a:
Tu się zaczyna dyskusja taka czy zakładanie takiej koszulki jest zgodne z patriotyzmem i czy mi jako Polakowi wypada..

Skoro Ci bliżej do komunizmu, to raczej średnie ma dla Ciebie znaczenie kwestia "czy Polakowi wypada?". Ode mnie tyle. Dlaczego by miało nie wypadać?

Feuerleben napisał/a:
Jesli chodzi o demokracje w Polsce odnosze wrażenie że ona jest tylko na wyborach bo pozniej ludzie nie mają zbyt na wiele do powiedzenia. Ludzie którzy głosują w wyborach po wyborach dla większości posłow są ludzmi z niższych sfer co jest raczej oburzające.

To taki miks demokracji i zwyczajnej natury człowieka. Nie tylko w Polsce to się dzieje.

Feuerleben napisał/a:
Kończąc napisze raz jeszcze o poglądach i propagowaniu. Uwazam że słowo propagowanie w Polsce ma kilka roznych znaczeń... Tak naprawde ludziom ciężko odkryć kiedy oni sami są komunistami czy kims innym a kiedy to propagują co najlepszych przykładem jest o to ten link: http://www.nto.pl/apps/pb...EGION/634484907

Znasz kogoś, kto za taką koszulkę dostał mandat? Ja nie, bo jego sprawa, co nosi na wątłej klacie. Za to sam wytknąłem sprzedawcy, że koszulka z sierpem i młotem to kiepski pomysł na Krupówkach (czy jak to zwykłem mówić - kur***, bo temu są bliższe). Ciężko było znaleźć dobre rozwiązanie prawne, które słusznie potępia te reżimy. Nie represjonuje dotkliwie, ale każe się zastanowić.

Chyba bardziej boli Cię prawny i społeczny ostracyzm. A ten jest jak najbardziej słuszny. Sam do tego przykładam rękę z niejaką dumą.

Feuerleben napisał/a:
PS. Rozumiem ze tworcy faszyzmu czy komunizmu bywali okrutni ale każdy jest "podobno" wolnym człowiekiem więc powinien głosić to co dla niego najlepsze... A wy co o tym sądzicie?

Głoś sobie co chcesz. Ja mam prawo uznać to za złe i podjąć stosowne kroki. Na przykład głosić, że robisz źle ;)

TQIT napisał/a:
skoro już za noszenie koszulek z wizerunkiem Che karzą to źle się dzieje.

A ukarali kogoś? ; o

Feuerleben napisał/a:
Moderator napisał co cie obchodzą inni? Niby nie powinni mnie obchodzić to fakt ale nie każda osoba jest na tyle tolerancyjna i akceptuje to że nozę koszulkę reprezentacji Niemiec

A w czym ten brak tolerancji? Ukradła Ci ją? Zniszczyła? Zdjęła z Ciebie i podeptała?

Feuerleben napisał/a:
nieraz słyszałem słowo "szwab"

To ty mu dogryź inaczej. Na przykład "żyd".

Feuerleben napisał/a:
koleś od klasy z która mamy w-f krzyknał tak sobie po prostu "Heil Adolf Hitler"...

To jeszcze brutalnie "zobaczymy się przed komorą".

Feuerleben napisał/a:
Odnośnie Che Guevary Polska jest chyba jedynym, krajem europejskim w którym funkcjonuje ten zakaz....

To źle?

Wybacz ostrość słów, ale nie lubię takiej dupowatości.

szostol 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-24, 19:30   

Feuerleben, jeszcze mi tylko powiedz, po kiego uja nosisz koszulkę reprezentacji Niemiec?

Feuerleben 
Hiper wymiatacz
Nowik

Imię: Dawid

Wysłany: 2010-08-24, 19:55   

Do Krit: Ja po prostu wychodze z żałożenia ze nie bede się znizal do poziomu tych pajaców... Zbyt dumny jestem na to żeby odpowiedziec jak głupiec i zapewniam cię że frajerem nie jestem.... Jesli powiem komus np. Szkole ze zyd i bede obrazal tą nację to moge oberwać za to a wsrod nauczycieli jestem dobrze postrzegany... A jak ja powiem ze ktos jest zydem to na tych "uprzejmościach się nie skonczy" bo jak zaczynam po kims "jezdzic" to na jednym zdaniu nie kończe...
Zapewniam cie ze frajerem nie jestem.....

Do szostol: Poniewaz czuje jakies powiazanie z naszymi południowymi sąsiadami... Od zawsze fasycnowało mnie wszystko co niemieckie( chodzi mi o kulture itd.). A jezyk niemiecki jest moim ulubionym, wlasnie dlatego szostol...

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-24, 19:58   

Feuerleben napisał/a:
Do Krit: Ja po prostu wychodze z żałożenia ze nie bede się znizal do poziomu tych pajaców

A zatem dlaczego się żalisz?

Feuerleben napisał/a:
czuje jakies powiazanie z naszymi południowymi sąsiadami

Już rozumiem. To prowokacja :-D
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

Feuerleben 
Hiper wymiatacz
Nowik

Wysłany: 2010-08-24, 20:01   

Pisze o tym bo od tego jest forum!!!! Gdzie tu widzisz prowokacje?

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-24, 20:13   

Feuerleben napisał/a:
Pisze o tym bo od tego jest forum!!!!

Spoko. Ja również. Rozluźnij poślady.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-08-25, 08:07   

Feuerleben napisał/a:
Poniewaz czuje jakies powiazanie z naszymi południowymi sąsiadami...

To noś koszulkę czeską :) Albo słowacką.

Feuerleben 
Hiper wymiatacz
Nowik

Wysłany: 2010-08-25, 10:04   

Tfu jakimi południowymi? Oczywiscie zachodnimi a nie południowymi

Odpowiedz do tematu