Imię: Mieczysława
Wysłany: 2008-10-17, 21:12
Ja bym nie mogła tego robić, ale dokładnie żadna praca nie hańbi. Praca jak praca.
Nie potrafiłabym tego robić, ale jeżeli są osoby które DOBROWOLNIE to robią to prosze bardzo.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
W tym wypadku, to powiedzenie mi nie pasuje kompletnie. Nigdy w życiu nie stoczyłabym się tak bardzo. Jak się babom podoba, to proszę bardzo. (Co innego zmuszanie do prostytucji). Ale najbardziej to mi żal facetów korzystających z ich usług. Żenujące.
W tym wypadku, to powiedzenie mi nie pasuje kompletnie. Nigdy w życiu nie stoczyłabym się tak bardzo. Jak się babom podoba, to proszę bardzo. (Co innego zmuszanie do prostytucji). Ale najbardziej to mi żal facetów korzystających z ich usług. Żenujące.
No tak... praca ochydna i bardzo obrzydliwa. To racja. Tyle, że czasem trudno powiedzieć, czy baba jest zmuszona do tego czy też robi to dobrowolnie. Na pewno ciężkie życie mają te kobiety.
fakt powiem szczerze że ostatnio czytałam książkę o tym że dziewczyna zaczęła tak zarabiać tylko dla narkotyku, wiem zjeżdżam z tematu. Ale dla mnie to jest chore. ja bym nigdy tego się nie dopuściła to jest ochydne
_________________ "(...)To było pięć lat temu teraz mam córeczkę, która ma cztery latka i kocham ją pomimo, że jest jego a nie Daniela"
książką o tej tematyce jest My dzieci z dworca Zoo...
No cóż ale w tej sytuacji czasem głód jest tak silny, że zapomina się o zasadach moralnych i o całym otaczającym świecie liczy się tylko to żeby w jakikolwiek sposób zdobyć kasę na narkotyki
no fakt ale wiesz brać pieniądze po to zeby sobie "poszaleć" na zakupach? poniżej godności
_________________ "(...)To było pięć lat temu teraz mam córeczkę, która ma cztery latka i kocham ją pomimo, że jest jego a nie Daniela"
A kompletną głupotą jest dla mnie sponsoring. No ludzie, być utrzymywanym za seks? Albo tzw. galerianki. Młode dziewczyny sprzedają się, żeby mieć markowe ciuchy i kosmetyki. Kto uchował takich materialistów? Czy ludzie naprawdę nie potrafią zająć się dzieckiem?
Właśnie to jest przerażające. I wręcz obrzydliwe... Bo sprzedawać się w ten sposób to jest tak jak mówisz totalne dno.
Przecież do tego zmusza chyba sytuacja materialna
Przykro jest jak sie patrzy na wszelkie sposoby zarobku,... na prawde wolałabym żyć w nędzy
albo sie zabić (teraz na to moda) <joke>
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
To chyba nawet ciężko nazwać pracą, to raczej samo zarabianie. Ja bym w życiu tego nie zrobiła, ale są różni ludzie. Może nie było innego sposobu, by zgarnąć trochę pieniędzy...
_________________ Dreaming of screaming
Someone kick me out of my mind
I hate these thoughts I can`t deny
Hm, totalne dno piszecie? Czasem chyba trzeba dotknąć dna, aby mieć się od czego odbić. Po za tym każdy zasługuje na kolejną szansę?
Co prawda również nie rozumiem młodych dziewczynek wręcz, które sypiają ze "sponsorami", po to, aby zaszpanować nowymi ciuszkami, kosmetykami, itd. a czasem myślą, że są bardziej "do przodu" niżeli rówieśniczki niesponsorowane. Robią z siebie nic, chociaż nie powinny narzekać. Ponieważ często ich rodziny stoją na tzw. "średnim" standardzie finansowym i raczej owe dziewczyny mają za co kupić sobie nowe ubrania (może nie firmowe, ale nowe), mają kasę na większość zachcianek, a co najważniejsze mają rodziców, którzy je kochają. Mimo to, one dopuszczają sie do tak straszliwych czynów, właściwie dla zabawy. Tylko, że ta zabawa może im przekreślić całe życia lub większość.
Imię: Lena
Wysłany: 2008-10-18, 14:01
ciężko jest wypowiadać sie tym, których sytuacja życiowa do takich kroków nie zmusiła. Sa kobiety, które mają dzieci na utrzymaniu, zero pieniędzy, zero perspektyw na prace i przeważnie dlatego decydują się na prostytucje. To smutne. Nie potępiam takich kobiet choć ja nigdy nie potrafiłabym sprzedać własnego ciała.
Owszem, co innego, gdy kobieta nie ma pieniędzy, ma na utrzymaniu dzieci itp. Ale to także przestroga, by zapewnić sobie dobrą edukację i ciągle szukać porządnej pracy. Z dnia na dzień raczej nie staje się człowiekiem bez grosza przy duszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum