Przychodnia
Coś Cię boli? Źle się czujesz? Pisz w tym forum, a spróbujemy pomóc. '
Coś Cię boli? idź do lekarza.
Źle się czujesz? idź do lekarza.
I takie odpowiedzi zazwyczaj dostaje się w tym dziale. Uważam, iż jest to bezsens.
Załóżmy, że boli mnie noga, no to mam 2 opcje :
iść do lekarza.
zapytać na forum, dostać radę "idź do lekarza" i iść do lekarza.
Cóż, ja osobiście raczej wolałbym nie tracić czasu. Wydaje mi się, że co najmniej połowa tego działu jest w ogóle niepotrzebna.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Również uważam ten dział za niepotrzebny. O tego typu sprawach można pisać również w dziale "Wasze problemy", nie trzeba robić odrębnego. Poza tym nazwa "Przychodnia" mi tu nie pasuje. Przychodnia to miejsce, w którym otrzymujemy fachową (teoretycznie) pomoc medyczną, a na tym forum tego nie ma.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Na forum nie zwracamy uwagi na ilości postów użytkowników. Nie ma czegoś takiego jak nabijanie postów, to nie wyścig.
coddy napisał/a:
Wydaje mi się, że co najmniej połowa tego działu jest w ogóle niepotrzebna.
Szklanka jest do połowy pełna lub pusta. Tak więc druga połowa jest jak najbardziej przydatna.
Nie rozumiem dlaczego ten temat znalazł się w dziale "Prośby, skargi, zażalenia". Czy stworzenie nowego forum lub likwidacja innego nie klasyfikuje się bardziej do "Propozycje, sugestie"? Przenoszę.
Pza tym istnieje jeszcze dział "Zdrowia i uroda". Moim zdaniem to niepotrzebne rozmienianie się na drobne, szczególnie, że nie dość, że najczęstszą odpowiedzią jest "Udaj się do lekarza" (co jest oczywiste) to jeszcze udzielanie porad medycznych przez "specjalistów" z forum mogłoby być brzemienne w skutkach.
Cytat:
Na forum nie zwracamy uwagi na ilości postów użytkowników.
Po co wobec tego są gwiazdki i oznaczenia pod nickami?
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Imię: Remik
Wysłany: 2010-04-30, 15:46
ja bym usunął to ponieważ na forum niema lekarzy, tutaj nikt nie przebada ci ręki nogi mózgu i jeszcze wasze problemy bym usunął albo chociaż wprowadził tam limit że trzeba co najmniej 20 postów napisać żeby można było tam temat założyć,a co d
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Wydaje mi się, że co najmniej połowa tego działu jest w ogóle niepotrzebna.
Szklanka jest do połowy pełna lub pusta. Tak więc druga połowa jest jak najbardziej przydatna.
co najmniej połowa to nie połowa.
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego ten temat znalazł się w dziale "Prośby, skargi, zażalenia". Czy stworzenie nowego forum lub likwidacja innego nie klasyfikuje się bardziej do "Propozycje, sugestie"? Przenoszę.
sorry
Qukułka napisał/a:
Zgadzam się. typowe nabijanie postów
Nataniel napisał/a:
Również uważam ten dział za niepotrzebny
Gary napisał/a:
ja bym usunął to ponieważ na forum niema lekarzy
Vialink, powinniście naprawdę coś z tym zrobić, bo jak widać nie tylko mi to przeszkadza.
Just to follow you home
And I will survive
Dział potrzebny, niepotrzebny.
W każdym bądź razie powinna się znaleźć informacja, że forum nie służy stawiania diagnozy oraz to, że nie ponosi odpowiedzialności za porady/wskazania użytkowników.
martucha1231, a jaki widzisz sens istnienia osobnego działu dla problemów, w których jedyną odpowiedzią jest zazwyczaj "Idź do lekarza" dodane na zasadzie kopiuj-wklej?
Poza tym właśnie istniejej osobnego działu afiszującego się pomocą medyczną może zachęcać ludzi do zakładania takich tematów właśnie tutaj. Widzą, że jest osobny dział, więc sądzą, że otrzymają fachową pomoc. A co otrzymują? Nic.
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Widzą, że jest osobny dział, więc sądzą, że otrzymają fachową pomoc. A co otrzymują? Nic.
Nie sądze, że ktos wierzy, ze otrzyma fachowa pomoc na forum młodzieżowym.
Nataniel napisał/a:
martucha1231, a jaki widzisz sens istnienia osobnego działu dla problemów, w których jedyną odpowiedzią jest zazwyczaj "Idź do lekarza" dodane na zasadzie kopiuj-wklej?
Tak to mozna sie przyczepic do kazdego dzialu bo po co dzial "wasze problemy" skoro jest dzial "uczucia" a wiekszosc problemow wlasnie tego dotyczy, malo tego wiekszosc odpowiedzi jest tam "olej go/ja" tudziez "poozmawiaj z nim/z nia". Po co dzial "ogolnie" skoro jest dzial "ogolna dyskusja" itd.
Patrzac w taki sposob polowa dzialow jest nie potrzebna.
Myślę że lepiej było by dział przychodnia powiększyć, o to by użytkownicy mogli prosić o diety, ćwiczenia, rozpiski czy dyskusje na temat używek i innych specyfików oraz lekarstw.
coddy, robisz z igły widły, po co kasować ten dział? Czytając wypowiedzi niektórych w tym temacie, przychodzi mi na myśl przedszkole moralne.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Myślę że lepiej było by dział przychodnia powiększyć, o to by użytkownicy mogli prosić o diety, ćwiczenia, rozpiski czy dyskusje na temat używek i innych specyfików oraz lekarstw.
zmienić nazwę przychodni na coś innego i wyrzucić te tematy a la "kopiuj, wklej" i wrzucić to co mówisz. Mogło by być chyba.
Just to follow you home
And I will survive
Tak, na przykład tematy o wrastającym paznokciu, w tym jeden mój. Dla mnie bardzo przydatny, bo mogę się dowiedzieć jak inni sobie z tym poradzili.
Niektóre tematy faktycznie są bez sensu, bo nie wierzę, że ich autor nie zdaje sobie sprawy, że powinien iść do specjalisty. Jako miejsce na stawianie diagnoz ten dział to bezsens faktycznie, nie mniej jednak w innych sprawach jest przydatny.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum