Przyjaźć między kobietą a mężczyzną nei może istnieć.
A jeśli Ci udowodnię ,że jednak może ?
Wszystko jest możliwe,więc nie ma sensu zakładać z góry ,że "nie może" bazując na własnych doświadczeniach.
Postępując tak samo mogę Ci napisać,że może istnieć.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Czy przyjaźń między chłopakiem a dziewczyną jest możliwa?
jak najbardziej TAK, czasami jest nawet prawdziwsza i trwalsza niż przyjaźń osób tej samej płci.
Jestem wystarczająco dumna z tego, co jednak wiem, aby przyznać z całą skromnością, iż nie wiem wszystkiego
Przyjaźniłam się z chłopakiem pół roku, on nie patrzył na mnie jak na kogoś z kim mógłby być ani ja na niego (byłam wtedy zajęta), ale potem przerodziło się to w związek. Myślę, że ogólnie może istnieć, ale
Mariqua napisał/a:
pod jednym warunkiem : oboje nie podobają się sobie fizycznie.
Uważam, że przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną jest możliwa. Sam mam przyjaciółkę od już długiego czasu i jakoś różnica płci nie przeszkadza nam w posiadaniu w sobie przyjaciół.
Ja mam przyjaciółkę i przyjaźnimy się od 6 klasy pod. tylko z czasem moja przyjaźń którą ją darzyłem przerodziła się w miłość i z tym mam problem napisałem o tym post gdyby ktoś chciał pomóc to proszę :(
Jest możliwa, ale właśnie... Zbyt często i powszechnie przeradza się w tzw. "coś więcej" (choć moim zdanie to coś mniej) no i z konieczności przyjaźni jest koniec. Stąd się właśnie biorą przekonania, że taka przyjaźń jest w ogóle niemożliwa.
Taka przyjaźń może powstać, ale facet jak zwykle wszystko popsuje.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Wysłany: 2010-01-03, 14:56
Mariqua napisał/a:
napisał/a:
pod jednym warunkiem : oboje nie podobają się sobie fizycznie.
To, że w danym momencie się sobie nie podobają fizycznie nie znaczy, że tak będzie ciągle. Kiedy spędza się ze sobą dużo czasu, poświęca wiele chwil tej drugiej osobie, rozumie się ją i coraz lepiej poznaje to dochodzi się do wniosku, że w gruncie rzeczy to on jest przystojny/ona jest ładna i mi się podoba.
Sama nie wiem czy powinnam wierzyć w taką przyjaźń. Do tej pory każda moja przeradzała się w coś więcej.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Myślę, że jeżeli mężczyzna jest homoseksualistą to jak najbardziej może mieć przyjaciółkę. Mężczyźni zazwyczaj wyobrażają sobie zbyt wiele, co kończy takie przyjaźnie. Z drugiej strony, nigdy nie miałem przyjaciółki, więc nie wiem jak to wygląda. Ponadto sądzę, że jeszcze nie ten wiek, żebym się tu dużo rozpisywał nad tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum