Taka przyjaźń jest jak najbardziej możliwa dopóki jedna ze stron nie zaczyna czuć czegoś więcej. Bo przecież już nie patrzy na tą osobę jak na przyjaciółkę/przyjaciela, tylko na kogoś, z kim mógłby tworzyć związek. Najlepiej to gdyby przyjaciele mieli swoje drugie połówki, wtedy nic złego nie może się stać :)
Cóż, moim zdaniem przyjaźń, ale taka szczera i idealna zawsze stanie się miłością, przynajmniej z jednej strony. I wtedy mogą zacząć się dopiero problemy.
_________________ Szukasz miłej atmosfery w małym gronie zaprzyjaźnionych forumowiczów?
Witajcie To mój pierwszy post na tym forum, wcześniej sie nie udzialałam ;f
Wybaczcie, że nie przeczytam wcześniejszych postów i nie poznam waszych opini, ale 300 to imponująca liczba i trudno przez to przebrnąć.
Ale wracając do tematu... Przyjaźń... Zawsze mówiłam, że taka przyjaźń nie jest możliwa bo zawsze jedna ze stron czuła coś do drugiej, czuje albo dopiero będzie czuła. Ale przecież są wyjątki potwierdzające regułe ) Sama nigdy nie mialam takiego prawdziwego przyjaciela, chociaz mam nadzieje, że wszystko przede mną. A co do tego, że zazwyczaj przyjaźń przeradza sie w miłość to pamiętajmy, że miłość opiera się na przyjaźni xd
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Ostatnio zmieniony przez alpen. 2010-01-09, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiscie ze istnieje sama mam 2 przyjaciol plci meskiej. Z pewnych wzgledow w ktore nie chce sie wglebiac nic wiecej nigdy nie bedzie mozliwe (hmmmm czy ja juz tego nie pisalam?). Po za tym kocham ich jak braci oni mnie jak siostre wiec dla nas by to bylo kazirodztwo.
To, że w danym momencie się sobie nie podobają fizycznie nie znaczy, że tak będzie ciągle. Kiedy spędza się ze sobą dużo czasu, poświęca wiele chwil tej drugiej osobie, rozumie się ją i coraz lepiej poznaje to dochodzi się do wniosku, że w gruncie rzeczy to on jest przystojny/ona jest ładna i mi się podoba.
Znasz taką historię, gdzie byli długo ze sobą? Wybacz, ale ciężko mi wierzyc w udany związek, który opiera się jedynie na przyjaźni i złudzeniu atrakcyjności, które wytwarza się w skutek wyidealizowania.
Jak dla Mnie może istnieć .^^ Ale może się przerodzić w miłość.
Miłość zaczyna się chyba od przyjaźni - przynajmniej ja tak sądzę.
_________________ Nawet jeśli świat Ci nie wybaczy , ja wybaczę Tobie.
Nawet jeśli nie przebaczyś światu , ja wybaczę Tobie.
Więc powiedz mi...
Co mam zrobic, abyś ty wybaczył Mi?
Bernkastel, istnieje podobno jeszcze takie coś, co się zwie miłością od pierwszego wejrzenia ;P
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Ja 100 % wierzę w taką przyjaźń między chłopakiem a dziewczyną, sama mam 2 przyjacieli i jest zajebiaszczo ;d i wcale nie musi sie to kończyć w sposób że 2 przyjaciół staje się parą.
Ja osobiście nie wierze w przyjaźń pomiedzy dziewczyną a chłopakiem.. Mam co do tego pewne doświadczenia z życia.. ale może to dlatego że jestem jeszcze "młody".. Jak na razie nie wierze w to.. ;p
Wszystko zależy od człowieka.Bo gdy znamy kogoś bardzo,bardzo dobrze to prędzej czy później pojawia się pytanie czy to tylko przyjaźń czy już miłość?Łatwo jest tą granicę przekroczyć,ale można potem bardzo żałować.Myślę,że da się pozostać na etapie samej przyjaźni,ale na pewno nie jest to łatwe.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Zazwyczaj to dziewczyny pierwsze zakochują się w chłopakach.
Taa... W Twoim wieku chłopacy raczej nie okazują zbytnio swoich uczuć, więc swoje poglądy zostaw jeszcze na kilka lat dla siebie. Bo nie ma reguły, kto zakocha się pierwszy- ona czy on.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum