Przyjaźń hmm... Nie wiem czy nawet nie jest ważniejsza niż miłość... Kiedyś ktoś powiedział mi, że nie ma to jak przyjaciółka, bo chłopak zostawi a ona będzie przy tobie na zawsze. Oczywiście mam przyjaciółkę.
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-05-24, 11:28
przyjaźń - uczucie łoczące dwoje ludzi.
przyjaciel - ktoś, przed kim można głośno myśleć.
Każdy powinien mieć przyjaciela bo nikt nie jest bez wad.
Myśle że prawdziwa przyjaźń nie isteniej ;D Zabija ją nasz egoizm ;D
Owszem mam dwie przyjaciółki którym moge "wypłakać się w rękaw". Ale nigdy nie wszytko.
Moją najleprzą przyjaciólką jest mój pamiętnik :D
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Myśle że prawdziwa przyjaźń nie isteniej ;D Zabija ją nasz egoizm ;D
Dokładnie tak ...
Czym jest dla mnie przyjaźń . . . czymś na pewno bardzo ważnym.
Przyjaźń nie potępia w chwilach trudnych, nie odpowiada zimnym rozumowaniem:
gdybyś postąpił w ten czy tamten sposób... Otwiera szeroko ramiona i mówi: nie pragnę
wiedzieć, nie oceniam, tutaj jest serce, gdzie możesz spocząć.
Przyjaciel? - A pewno przyjacielem nie nazwał bym kogoś, kto przyjaźni się z Tobą tylko w tedy kiedy z tobą przebywa ... a poza Twoimi plecami ...
Trzeba wielu lat by znaleźć przyjaciela, wystarczy chwila by go stracić, choć z drugiej strony przyjaźń która "wygasła", może tak na prawdę nigdy nią nie była ...
Cóż to za przyjaźń, która cofa się przed solidarnością?
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Wysłany: 2008-06-19, 18:48
vialink napisał/a:
Trzeba wielu lat by znaleźć przyjaciela, wystarczy chwila by go stracić, choć z drugiej strony przyjaźń która "wygasła", może tak na prawdę nigdy nią nie była ...
Prawda. Zgadzam się w zupełności.
Gdzieś znalazłam taki dekalog przyjaźni
1. Jeśli przyjaciel upada nie osądzaj go, lecz pomóż mu wstać.
2. Szukaj prawdziwego przyjaciela bezustannie ... cierpliwie i wiernie.
3. Ciesz się ze szczęścia Twojego przyjaciela bardziej niż ze swojego: na tym polega prawdziwa przyjaźń.
4. Prawdziwy przyjaciel popycha Cię do przodu: idź bez obaw.
5. Nie bój się jeśli przyjaciel pozna sekrety serca Twojego.
6. Przyjaciel rozjaśnia Twoje sny także w czasie bezgwiezdnej nocy.
7.Przyjeciel zgrzyta na Ciebie zębami? Rozluźnij je jakimś darem.
8. Kiedy jakiś sprawa mrozi Ci krew w żyłach wyobraź sobie oblicze przyjaciela.
9.Spiesz z pomocą przyjacielowi, gdy tego potrzebuje.
10. Zrzuć swoje smutki na serce przyjaciela.
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2008-06-21, 13:00
Cytat:
Czy macie taką osobę, z którą możecie zawsze pogadać, zwierzyć się itp?
jeden prawdziwy -Rafał.
kilkoro, ale do których nie mam pełnego zaufania. "Przyjeaciele" .
[ Dodano: 2008-06-21, 14:02 ]
vialink napisał/a:
No właśnie, czym ona dla was jest?
jest wszystkim. Dla Rafała zrobię wszystko, on dla mnie też. Moge mowic mu o wszystkim i mam pewnosc ze zabierze to do grobu nie zdradzajac nikomu. Każdemu zycze takiego kogos.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
mam prawdziwego przyjaciela... i przyjaciółke... a co do tej przyjaciółki to nie raz bywa fałszywa... ale za to przyjaciel zawsze pomoże w potrzebie:*:*:*<L....>;*
_________________ ^^ A księżyc właśnie dziś opowiada mi najpiękniejsze w jego życiu sny. ^^
Moja przyjźń skończyła się pare tygodni temu a trwała 12 lat. troche ciezko jest bo nie ma się komu wygadać tak z wszystkiego. teraz wiem ze przyaźń jest najważniejsza.
Wysłany: 2008-06-26, 20:03
anulka8889 napisał/a:
Moja przyjźń skończyła się pare tygodni temu a trwała 12 lat. troche ciezko jest bo nie ma się komu wygadać tak z wszystkiego. teraz wiem ze przyaźń jest najważniejsza.
prawdziwa przyjaźń nigdy się nie kończy.
Może prawdziwa się nie kończy ale moja widać nie była taka.
_________________ „Nie ma lekarstwa mocniejszego, skuteczniejszego, doskonalszego dla naszych ran we wszystkich sprawach ziemskich, jak mieć kogoś, kto cierpi z nami w każdym nieszczęściu i cieszy się w powodzeniu."
Imię: Paweł
Wysłany: 2008-06-29, 10:39
Prawdziwa przyjażń to najcenniejszy skarb.. I nie chodzi tu o taka przyjaźń na pokaz.. Mowie tu o czesto spotykanym zjawisku jakim jesr wystawianiu zdjec np. na nk i podpisami: "Moj skarbbbbbbbb:***** 4ever :****** whatever:***** KC <333 :**** " a na drugi dzien juz sie nie znaja i obrazaja w profilu.. przyjazn to mozliwosc zwierzenia sie komus ze wszystkiemu, majac pewnosc ze nikt aie o tym nie dowie i na odwrot. To wsparcie w trudnych chwilach, a przede wszystkim zrozumienie, nawet jesli samemu ma sie inne zdanie.
Czy macie taką osobę, z którą możecie zawsze pogadać, zwierzyć się itp?
Nie mam osoby. Jest koń, którego dawniej dzierżawiłam. Niestety potem zaczęła kuleć (okropny wypadek, którego ja byłam świadkiem i niestety możliwie - przyczyną.) Oczywiście pierwsze słowa właściciela "Sprzedamy go do Włoch, może przynajmniej damy komuś szynkę". Boże, jak ja wtedy dręczyłam rodziców... Wpłacili na fundację Pegasus odpowiednia kwotę i teraz regularnie jeżdżę do mojej Gai do stajń tej fundacji. Gaja jest prawdziwą przyjaciółką. Ja uratowałam jej życie, a ona wybaczyła mi to co jej zrobiłam... Mam się komu wypłakać, a ona ma kogoś kto zawsze znajdzie czas ją uczesać i przytulić i przypomnieć to, co było wspaniałe gdy jeszcze była zdrowym koniem w jednej z pobliskich stadnin. Nie ma ani egoizmu, ani nic. Przyjaciele pierwsza klasa
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
sluchajcie ja mam taki problem... od czego to zlaezy ze z przyjaiolka z ktora jestem prawei cale zycie i ciagle ejstesy razem w klasie i gdzie sie tylko da nie mamy miedzy soba gadki?;/ od czego to zalezy??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum