Wysłany: 2010-07-05, 14:17 Przyuczenie czy Zawodówka
Ktoś mi powiedział że jak już się zdecydowałem na zawód cukiernika to bym miał lepiej jak bym poszedł na przyuczenie do zawodu, a tak się zakłada że jest niedaleko mnie fajna cukiernia :) powiedziano mi że w zawodówce nie ma czegoś takiego jak zawodoznawstwo, i nie wiem co mam zrobić czy iść na przyuczenie czy zawodówkę :)
Prosił bym o szybką odpowiedz :)
Dziwnie piszesz,trochę nie rozumiem.Praktyki to się w zawodówce od wrzesnia rozpoczyna w pierwszej klasie dwa dni w tygodniu,teraz to sobie musisz znaleść praktyki,jakie przyuczenie to nie wiem o co kaman.
Jak byś wiedział to zamiast do zawodówki można iść na coś takiego jak przyuczenie do zawodu idziesz już normalnie do pracy tylko w tym zakładzie co pracujesz to cię oni tam uczą i na przykład w zawodówce masz 3 lata nauki to tak samo jest z przyuczeniem.
I nie wiem na co się zdecydować i interesuje mnie jeszcze czy w zawodówce jest coś takiego jak zawodoznawstwo bo w na przykład w TECHNIKUM jest :) ??
[ Dodano: 2010-07-05, 15:34 ]
Odpowie mi ktoś czy nie :)
[ Dodano: 2010-07-05, 16:01 ]
Chodzi mi najbardziej czy w zawodówce jest coś takiego jak zawodoznawstwo bo w na przykład w TECHNIKUM jest :) ??
no może warto zadzwonić do tej zawodówki, która Cię interesuje ? :> myślę, że w sekretariacie udzielają takich informacji :) ew jakiegoś maila do szkoły :)
ja bym proponowała, o ile jest to możliwe, iść to na to przyuczenie i do jakiegoś liceum. osobiście uważam, że zawsze trochę więcej nauczysz się w liceum :)
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
No do liceum wątpię że się dostane mogę myśleć najwyżej o technikum, lecz nie mam nic podobnego do zawodu cukiernik :) a przynajmniej nic podobnego w sąsiednich miastach :D
A przyuczenie to już tak naprawdę nie szkoła :)
no to niestety nie posiadam takich informacji :) ale ak jak mówiłam, myślę, że jak skontaktujesz się ze szkołą to na pewno uzyskasz potrzebne CI informacje :)
powodzenia !
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum