Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-06, 15:11
Ad. napisał/a:
nie wiesz czy przeszkadza, czy tez nie. zaledwie kilka osób się wypowiedziało.
tak i narazie tylko Ty i Grejpfrut sie wypowiedzieliscie ze przeszkadza.
zreszta nikomu wczesniej to nie przeszkadzalo.
Ad. napisał/a:
czyli takie zezwolenie na wulgaryzmy. bo jeśli ktoś piszę przekleństwo to zostaje tam wstawiona gwiazdka. mod widzi dokładne słowo, nawet zaznaczone i nic sobie z tego nie robi. wie bowiem, że userzy widzą gwiazdkę. user widzi gwiazdkę i przeważnie tez nic sobie z tego nie robi, bo mu to nie przeszkadza. nie zgłasza tego 'wyżej'. autor czuje się bezkarny i nadal wstawia przekleństwa z gwiazdkami. a modkowi nadal wydaje się, że to jest pierwszy raz. :)
tak, zezwolenie na wulgaryzmy, ale jezeli są kierowane przeciwko jakiejs osobie to jest to karane, a jezeli jest powiedziane by wyrazic emocje czy po prostu tako to nie, na codzien nikt mi gwiazdek nie wstawia kiedy mowie ani tez nikt nie zabroni mowic.
Ad. napisał/a:
tak, czepiam się. wiem to doskonale. jednak mnie rażą w oczy te gwiazdki. wolę widzieć 'pełne' słowo lub nie widzieć go wcale. :)
to blokuj osoby ktore uzywaja przeklenstw.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
to jest jakieś wyjście. aczkolwiek wtedy nie widzę żadnych postów tej osoby (?), co powodowałoby komplikacje
Lena napisał/a:
powiedziane by wyrazic emocje
usprawiedliwiać to można na wiele sposobów. nie zawsze skutecznie.
ostatnio coraz widzę słowa wpychane na siłe, byleby tylko ktoś zwrócił uwage na autora posta. :)
Wysłany: 2010-02-06, 22:45
Kod:
tak i narazie tylko Ty i Grejpfrut sie wypowiedzieliscie ze przeszkadza.
No i oczywiście jeszcze ja.
Nie wszyscy są pełnoletni. A z wulgaryzmami i popisami to na podwórko jeśli innym to nie przeszkadza.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Wysłany: 2010-02-06, 22:52
Nie rozumiem niektórych, ja chciałbym na tym forum prowadzić dyskusje na poziomie w miłej atmosferze, a wszystkie wulgaryzmy są tu zbędne, są inne słowa które mogą je zastąpić. Zgadzam się z Motylem i Grejpfrutem.
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
przeglądam jakiś czas to forum i zastanawiam się nad jednym. raz na jakiś czas widzę twory tego typu 'jeb****', 'k*rwa', etc.
myślę, że nie ma osoby, która nie domyśla się o jakie słowa chodzi. takie 'ograniczenie' wulgaryzmu nie powoduje, że wygląda on ładniej. więc jaki jest sens zezwalania na to?
imo są dwa wyjścia:
a) pozwolić używac wulgaryzmów, bo to świadczy tylko o kulturze osobistej człowieka
b) 'nagradzać' za wszelkiego rodzaju 'kur*y' czy 'kurvy'.
jak to widzi zarząd? ;>
Ad,zwykle osoby nadużywające wulgaryzmów,bez znaczenia jaką postać przyjmują,są karane.Zarówno w postaci ostrzeżenia słownego jak i Warna.Oczywiście,że świadczy to tylko o kulturze osobistej człowieka,gdy podczas dyskusji koniecznie musi wstawić k , jako przecinek.Zauważ jedynie,że jest to duże forum.Staramy się jak możemy,aby czytać wszystkie posty,ale wiadomo,że czasem nam coś umknie.Dlatego macie możliwość zgłaszania postw.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Całkowicie nie można zabronić używania wulgaryzmów, ktoś by powiedział, że to ogranicza jego wolność słowa, a całkowicie nie da się wyeliminować tego z forum, dużego forum gdzie dziennie piszę dużo postów, mniej i bardziej ludzi inteligentnych. Osoba, która nadużywa wulgaryzmów, czy to ocenzurowanych czy nie, dostaje ostrzeżenie słowno, następnie jeśli owe ostrzeżenie nie przynosi adekwatnego skutku, to na usera konto leci warn, a później za każdym razem już warn.
I tak jak wspomniano, wyrażanie swojego zdania, poglądu i w jaki sposób to robi, zależy tylko i włączenie od kultury osobistej danej człowieka i to jemu powinno być głupio, że nie potrafi się wypowiedź w sposób kulturalny.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-07, 13:45
Mizantrop napisał/a:
I tak jak wspomniano, wyrażanie swojego zdania, poglądu i w jaki sposób to robi, zależy tylko i włączenie od kultury osobistej danej człowieka i to jemu powinno być głupio, że nie potrafi się wypowiedź w sposób kulturalny.
dokladnie, wiekszosc sie stara wypowiadac kulturalnie, naprawde tylko co poniektore osoby tego naduzywaja, w wiekszosci to sa ciagle te same osoby, ktore tak naprawde malo co wnosza do jakiejkolwiek dyskusji, a tylko probuja zabłysnac, nieudanie
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum