Częste mycie może wysuszać skórę, ale to zależy też od jakości używanej wody.
Co do pudru to nie dramatyzujcie, bo nie spływa on tak hop siup. Oczywiście jak zastosujesz go w ilościach x to jasne, że nadmiar nieestetycznie spłynie. Bardziej narażony na "spływanie" jest podkład, jednak i ten dobry i dobrze dobrany nie spłynie, a tylko pomoże.
No jak ma się jakieś nierówności skórne, trądzik, to jednak nie powinno się stosować pudru i fluidu, ale oczywiście niewiele osób się do tego stosuje. Najlepiej zadbać w pierwszej kolejności o odpowiednie oczyszczenie cery, a potem wybrać lekkie kosmetyki. Co do oczyszczania, to bardzo dobry jest silicosan - sama używam i uważam, że jest naprawdę dobry. Bardzo poprawiła mi się cera.
Ja oczywiście myślę jak większość! nie nakładaj podkładu. jeśli masz nierówny koloryt cery to możesz troskę opruszyć twarz pudrem antybakteryjnym, jakimś matującym.. ale to też oczywiście tylko troszke..a po przyjściu do domu dokładnie umyj twarz i nie męcz skóry : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum