nie mam nic do czarnych i żydów, znam nawet kilku murzynków, tak wogóle to niektórych kręcą mulatki bądź jaśniejsze murzynki, min. mnie, więc nie ma mowy o rasizmie.. mój kuzyn z kolei tak wybrzydza czarnych, nawet nie śnił żeby mieć czarnego kumpla bądź dziewczynę..
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-03-17, 20:31
No cóż, ja nie mam nic do osób innych wyznań, koloru skóry, pochodzenia.
Ale nie zmienia to faktu, że irytuje mnie, że mniejszości domagają się praw większych niż inni.
Kiedy jakiś żyd wpieprzy ci, to poniesie jakieśtam zwykłe konsekwencje.
Kiedy jakiś żyd cię zdenerwuje, i wpieprzysz mu, będziesz posądzony o antysemityzm,
i od razu konsekwencje stają się o wieeele większe.
Jestem za równością, nie powinno się traktować czarnego inaczej, bo jest czarny, a białego bo jest biały.
Moim zdaniem rasy i wyznania nie powinny w ogóle być traktowane inaczej.
(Tak swoją drogą przypomniał mi się pewien odcinek south parku
sezon 4, odcinek pierwszy - Cartman silly hate crime
Żartobliwie, ale jest tam przesłanie)
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
We Wrocławiu , pewien Footballista mianowicie Aki Jones po tym jak został pobity na mieście, i poniżony przez prezesa klub to zorganizował akcje dla młodych aby przez nagrali filmik gdzie 3 razy mówią "Nietolerancja dla nietolerancji" i ten kto zrobi to najszybciej wygra 500 zł, w sumie przeszło bo chętnych było dużo.
Lecz co mają takie akcje jak we Wrocławiu liczba skinów jest ogromna, i to jest poważny problem.
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-03-20, 20:57
Dziwi mnie to, ze jeszcze ktoś może myśleć, że kolor skóry świadczy o człowieku w kategoriach lepszy/ gorszy. Warto pamiętać, że wielu rasistów to czarnoskórzy.
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-20, 21:27
Właściwie czy rasizmem można nazwać niechęć do niemców (nie, nie napiszę z dużej litery)? Tylko do nich mam jakieś ale. Nie mam kompleksów z powodu skóry - w naszej szkole jest jeden skośnooki chłopak oraz dziewczyna o cudownej, czekoladowej cerze. Ja jakoś nie mam problemów z akceptacją ich.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Właściwie czy rasizmem można nazwać niechęć do niemców (nie, nie napiszę z dużej litery)?
Może nie. Należy jednak podkreślić Twój brutalny gwałt na rozsądku i ortografii.
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum