Imię: Kasia
Wysłany: 2008-07-07, 10:01
Wybacz mi ten karygodny błąd.
Locke108 napisał/a:
nie wiem jakbym mu dopomógł ale zapewne jakoś teraz prędzej niż kiedyś
jakbyś spróbował mu pomóc, raczej tobie za chwilkę trzeba by było udzielić pomocy.
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Imię: Mateusz
Wysłany: 2008-07-07, 22:44
Cytat:
no każdy jest inny; jedni mają fioła na punkcie pierwszej pomocy inni na temat sinów; ale żadnego z tych... hm ... upodobań się nie leczy. takie jest już życie. urozmaicone :)
Zestawienie faszystowskich przekonań z zamiłowaniem do ratownictwa to jakieś nieporozumienie. Upodobań się nie leczy? Zależy jakich...
Propagowanie faszyzmu, wzywanie do nienawiści rasowej, etnicznej, religijnej jest w Polsce karalne - począwszy od grzywny na 2 latach więzienia skończywszy.
Za ratownictwo kodeks karny żadnych sankcji nie przewiduje....
Rasizm dla mnie jest jak pewnien rodzaj choroby w którego skład przedewszystkim wchodzi uprzedzenie do człowieka o innym kolorze skóry... tylko czym tak naprawde rozni sie taki człowiek?
i dziwi mnie co taki rasista ma w głowie.. co mu to przeszkadza ,ze ktos jest innego koloru.. inny kolor inne wnętrze?... ogólem mowiac głupota ludzka nie zna granic ...
zczerze mówiąc nie raz spotkałam na necie na różnych forach przesdtawicieli tej ideologii :)
jak próbowałam z nimi dyskotować wszyscy oni mieli fałuszywa wiedze o historii i ją zakmamywali :)
myśle że wiekszośc z nim ma poprostu pranie mózgu robione:)
nie ejstem rasistką- każdy człowiek czarny biały czy żółty jest przede wszystkim człowiekiem a to już obliguje do jakiegoś szacunku dla niego:)
co nie powiem że np będać w anglii to dostałam obrzydzenie do murzynów:) nie z powodu ich koloru skóry lecz z tego że tam murzynki to takie zdeka brudaski że aż niemiło
Imię: Karolina
Wysłany: 2008-07-11, 12:22
ja uwazam podobnie jak wiekszosc ze nie liczy sie tylko opakowanie ale to co jest w srodku ale tak nawiasem mowiac to chlopaki z ciemniejsza karnacja sa sexi niektorzy murzyni tez sa przystojni
w ogóle nie rozumiem zjawiska, jakim jest rasizm. Co to komu przeszkadza, jaki kto ma kolor skóry, skąd pochodzi, itp? Może zacznijmy dzielić się na brunetów, rudych i blondynów i nawzajem obsmarowujmy się, bo ty nie masz takich włosów jak ja? Dla mnie najważniejsze jest to, co człowiek ma w środku.
_________________ "Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała."
P.Coelho
Ogólnie rasizm kojarzy mi się, przepraszam za stwierdzenie, ale z plebsem, który z własnej wolnej woli wykształcił się na poziomie podstawowym i szuka wokół siebie chorego zainteresowania. Darzenie nienawiścią za przynależność do jakiejś narodowości, osoby, która nie robi nic złego należy do jednej z największych głupot jakie człowiek mógł wymyślić. A i są takie przypadki, że zabija isę lub ciężko rani za kolor skóry czy narodowość - nie rozumiem jak w ogóle można fizycznie, psychologicznie czy duchowo zranić człowieka... Ale cóż z głupotą nie można iść na kompromis trzeba z tym walczyć i chodź często w sposób dosłowny taka walka czynna może zagrażać naszemu poczuciu bezpieczeństwa, to wyrażając chociażby na takich forach jak to swój nieprzychylny pogląd formujemy w młodszym pokoleniu już opinię, że rasizm to nie coś ciekawego i szpanerskiego, a obrzydliwe i chore zachowanie za które się tępi. Chodź walka nie na tępieniu polega samej osoby, a poglądu i uświadamianiu - przede wszystkim uświadamianiu tego, że są to ludzie - nasi bracia.
_________________ "Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała."
P.Coelho
Jestem przeciwna rasizmowi, to jest zwykła nietolerancja wobec ludzi o innym kolorze skóry czy innym pochodzeniu. I co to ma na celu? Znam parę osób innej narodowości, którzy z charakteru raczej niczym wyjątkowym się nie różnią, a to chyba jest najważniejsze.
_________________ ,,Trzeba się upić, żeby w ogóle wrócić..'' - J.Tuwim
Jestem przeciwko rasizmowi. Nie wiem jak to określić, ale chyba jestem rasistą. Nie lubię chińczyków, japończyków i koreańczyków.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Temat stary jak świat. Ale sie wypowiem, bo sam miałem ochotę założyć podobny.
Dziwi mnie, że ludzie uważający sie za nie-rasistów. prawie się od nich nie różnią. I nie chodzi mi tylko o kolor skory, ale o samą narodowość.
Ostatnio słuchałem rozmowy pewnych osób starszych, ok. 60-70 lat. Rozmowa była o USA. Jedna zaczęła nawijać o tym, ze "tam nie wiadomo, czy się przeżyje, bo czarni łażo po ulicach z nożami w rękach, i nie wiadomo co zrobią. Lepiej byłoby takich zamknąć".
Gdyby zapytać się czy uważają się za rasistki, na pewno odpowiedziałyby że nie. A jak jest naprawdę?
Działa to również w drugą stronę. My, Polacy dziwimy się, dlaczego uważają nas za złodziei, chamów itp. Zdarzył się taki, i plotka się rozeszła, ze z Polakami to lepiej nawet nie gadać.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
I nie chodzi mi tylko o kolor skory, ale o samą narodowość
Jeśli ta druga osoba jest jego samego koloru skóry, a innej narodowości to raczej bym nazwał takie zachowanie szowinizmem.
Odnośnie tych dziadków to myślę, że o ich poglądach kolor skóry niewiele decyduje, a raczej opinie wydwane przez innych na innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum