Rasizm Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Rasizm

Rasizm
Autor Wiadomość

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Imię: Kasia

Wysłany: 2008-07-07, 10:01   

Wybacz mi ten karygodny błąd.

Locke108 napisał/a:
nie wiem jakbym mu dopomógł ale zapewne jakoś teraz prędzej niż kiedyś

jakbyś spróbował mu pomóc, raczej tobie za chwilkę trzeba by było udzielić pomocy.

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

schale 
Stały User

Imię: Mateusz

Wysłany: 2008-07-07, 22:44   

Cytat:
no każdy jest inny; jedni mają fioła na punkcie pierwszej pomocy inni na temat sinów; ale żadnego z tych... hm ... upodobań się nie leczy. takie jest już życie. urozmaicone :)

Zestawienie faszystowskich przekonań z zamiłowaniem do ratownictwa to jakieś nieporozumienie. Upodobań się nie leczy? Zależy jakich...
Propagowanie faszyzmu, wzywanie do nienawiści rasowej, etnicznej, religijnej jest w Polsce karalne - począwszy od grzywny na 2 latach więzienia skończywszy.
Za ratownictwo kodeks karny żadnych sankcji nie przewiduje....

Harder_Girl 
Wymiatacz
Zakochaniec !

Wysłany: 2008-07-08, 22:38   

Rasizm dla mnie jest jak pewnien rodzaj choroby w którego skład przedewszystkim wchodzi uprzedzenie do człowieka o innym kolorze skóry... tylko czym tak naprawde rozni sie taki człowiek?
i dziwi mnie co taki rasista ma w głowie.. co mu to przeszkadza ,ze ktos jest innego koloru.. inny kolor inne wnętrze?... ogólem mowiac głupota ludzka nie zna granic ...

"Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.. "

buziak
Stały User

Wysłany: 2008-07-11, 11:45   

zczerze mówiąc nie raz spotkałam na necie na różnych forach przesdtawicieli tej ideologii :)

jak próbowałam z nimi dyskotować wszyscy oni mieli fałuszywa wiedze o historii i ją zakmamywali :)
myśle że wiekszośc z nim ma poprostu pranie mózgu robione:)

nie ejstem rasistką- każdy człowiek czarny biały czy żółty jest przede wszystkim człowiekiem a to już obliguje do jakiegoś szacunku dla niego:)

co nie powiem że np będać w anglii to dostałam obrzydzenie do murzynów:) nie z powodu ich koloru skóry lecz z tego że tam murzynki to takie zdeka brudaski że aż niemiło :mrgreen:

karola505 
Stały User
karo

Imię: Karolina

Wysłany: 2008-07-11, 12:22   

ja uwazam podobnie jak wiekszosc ze nie liczy sie tylko opakowanie ale to co jest w srodku :-) ale tak nawiasem mowiac to chlopaki z ciemniejsza karnacja sa sexi :mrgreen: niektorzy murzyni tez sa przystojni :-D

Monique 
Stały User
siostrzyczka Gringo

Wysłany: 2008-07-12, 19:19   

w ogóle nie rozumiem zjawiska, jakim jest rasizm. Co to komu przeszkadza, jaki kto ma kolor skóry, skąd pochodzi, itp? Może zacznijmy dzielić się na brunetów, rudych i blondynów i nawzajem obsmarowujmy się, bo ty nie masz takich włosów jak ja? Dla mnie najważniejsze jest to, co człowiek ma w środku.

Gringo 
Stały User
w dżungli...

Wysłany: 2008-07-12, 19:31   

Ogólnie rasizm kojarzy mi się, przepraszam za stwierdzenie, ale z plebsem, który z własnej wolnej woli wykształcił się na poziomie podstawowym i szuka wokół siebie chorego zainteresowania. Darzenie nienawiścią za przynależność do jakiejś narodowości, osoby, która nie robi nic złego należy do jednej z największych głupot jakie człowiek mógł wymyślić. A i są takie przypadki, że zabija isę lub ciężko rani za kolor skóry czy narodowość - nie rozumiem jak w ogóle można fizycznie, psychologicznie czy duchowo zranić człowieka... Ale cóż z głupotą nie można iść na kompromis trzeba z tym walczyć i chodź często w sposób dosłowny taka walka czynna może zagrażać naszemu poczuciu bezpieczeństwa, to wyrażając chociażby na takich forach jak to swój nieprzychylny pogląd formujemy w młodszym pokoleniu już opinię, że rasizm to nie coś ciekawego i szpanerskiego, a obrzydliwe i chore zachowanie za które się tępi. Chodź walka nie na tępieniu polega samej osoby, a poglądu i uświadamianiu - przede wszystkim uświadamianiu tego, że są to ludzie - nasi bracia.

Danzy 
Wymiatacz
Av od Tarantelli.

Wysłany: 2008-12-19, 13:47   

Jestem przeciwna rasizmowi, to jest zwykła nietolerancja wobec ludzi o innym kolorze skóry czy innym pochodzeniu. I co to ma na celu? Znam parę osób innej narodowości, którzy z charakteru raczej niczym wyjątkowym się nie różnią, a to chyba jest najważniejsze.

Straho 
Pogromca postów
GanjaAmbasador

Imię: Jacław
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-12-19, 13:56   

Jestem przeciwko rasizmowi. Nie wiem jak to określić, ale chyba jestem rasistą. Nie lubię chińczyków, japończyków i koreańczyków.

Danzy 
Wymiatacz
Av od Tarantelli.

Wysłany: 2008-12-19, 13:57   

Straho, a możesz mi wyjaśnić, co w nich jest innego?

L. 
Pogromca postów
ultradoskonała

Wysłany: 2008-12-19, 13:57   

Straho napisał/a:
Jestem przeciwko rasizmowi. Nie wiem jak to określić, ale chyba jestem rasistą.

Przetłumacz, proszę.

A thousand lies have made me colder

Straho 
Pogromca postów
GanjaAmbasador

Imię: Jacław
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-12-19, 15:07   

bitterly napisał/a:
a możesz mi wyjaśnić, co w nich jest innego?

Nie to, że innego, tylko ich nie lubię.

dadexix 
Mega wymiatacz
...ale nie tutaj

Imię: Dawid

Wysłany: 2008-12-19, 15:18   

A ja chciał bym być murzynem, oczywiście są różne typu murzynów, ale chciał bym być...

i murzynki, są różne typu murzynek, i niektóre są ahhh super;D od zawsze marzyła mi się murzynka, niektóre są po prostu takie heeee... kochane;D

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2009-02-28, 21:18   

Temat stary jak świat. Ale sie wypowiem, bo sam miałem ochotę założyć podobny.

Dziwi mnie, że ludzie uważający sie za nie-rasistów. prawie się od nich nie różnią. I nie chodzi mi tylko o kolor skory, ale o samą narodowość.
Ostatnio słuchałem rozmowy pewnych osób starszych, ok. 60-70 lat. Rozmowa była o USA. Jedna zaczęła nawijać o tym, ze "tam nie wiadomo, czy się przeżyje, bo czarni łażo po ulicach z nożami w rękach, i nie wiadomo co zrobią. Lepiej byłoby takich zamknąć".
Gdyby zapytać się czy uważają się za rasistki, na pewno odpowiedziałyby że nie. A jak jest naprawdę?
Działa to również w drugą stronę. My, Polacy dziwimy się, dlaczego uważają nas za złodziei, chamów itp. Zdarzył się taki, i plotka się rozeszła, ze z Polakami to lepiej nawet nie gadać.

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-03-01, 07:35   

Cytat:
I nie chodzi mi tylko o kolor skory, ale o samą narodowość

Jeśli ta druga osoba jest jego samego koloru skóry, a innej narodowości to raczej bym nazwał takie zachowanie szowinizmem.
Odnośnie tych dziadków to myślę, że o ich poglądach kolor skóry niewiele decyduje, a raczej opinie wydwane przez innych na innych.

Odpowiedz do tematu