Przecież powoływałeś się na te związki Chinek z białymi czyż nie?
Tak, ale akurat dążeń materialnych Chinek nie można przyrównywać do jakiś naturalnych potrzeb ludzkich. Poza tym rozmawialiśmy o upodobaniach, a nie potrzebach.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Znajomy zawsze powtaRZa: "rasistą nie jestem ale asfalt ma swoje miejsce- na drodze..." Osobiście żaden ze mnie rasista ale nie lubię czarno i żółtoskórych, jakoś nie mogę ich przetrawić
_________________ www.sokolnictwo.pl www.koo.free.ngo.pl www.pustulka.pl
"W zarannej topieli drapieżny ptak wzbił się do lotu wysoko, wysoko"
"Będziesz jak ptak który szybując w otchłań ufnie wierzy,że jego czas wiecznie trwa"
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-05-19, 14:17
Nie martw sie, oni tez Cie nie trawia ;]
Co do przedstawicieli innych ras- nie mam nic przeciwko, wrecz przeciwnie, z jednym jestem zwiazana : )
Imię: Adam
Wysłany: 2010-05-19, 15:43
To ja trochę tyłek wtrącę. Dla mnie rasizm to czysty debilizm i ograniczenie ludzi (nie ważne do kogo czy do czarnego białego różowego zielonego) po prostu tego nie trawię chłopaki mają kompleksy a właściwie to jest choroba psychiczna ksenofobia (strach prze czymś obcym innym) i się srają do ludzi za życie (bo niby za co innego), nie wiem co macie za małe czy głowę czy główkę ale zastanówcie się po wała ta nienawiść. Zawsze szanuje innych zdanie ale w tym wypadku jeśli ktoś ma inne poglądy na rasizm niż ja to jest debilem, idiotą...
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Nie mam nic do ludzi o innym kolorze skóry. Co więcej, uważam że są naprawdę piękni, jakoś zawsze coś takiego odnajduję w ludziach. Są cząstką natury, taką jak ja i nie sądzę,żebym miała więcej praw od nich (i na jakiej zasadzie?) Nie mam uprzedzeń. Znam różnych ludzi i naprawdę kolor skóry to strasznie błahe kryterium. Takie nieistotne.
_________________ jestem powątpiewaniem w sens i formą ponad treść'
Zauważcie, że to działa w dwie strony
Kiedy raper Jay Z. organizował koncert w pewnym angielskim klubie
Kazał ochroniarzom wpuszczać tylko osoby o czarnym kolorze skóry.
Ja sam nie jestem rasista na tle kolorów skóry.
Ale nie przepadam za afro-amerykanami. To w większości wielkie patologie i mordercy.
na 40 mln czarnoskórych amerykanów większość z nich źle kończy, ale to tez ze względu na ich dyskryminacje przez ogół.
Tyle się piepszy głupot w mediach, że jakiś murzyn chodził po polskich ulicach i dostał wpierdo* a mało polaków dostało w stanach czy w UK wpierdo* od czarnych?
To właśnie murzyni tworzą największe gangi i kartele narkotykowe.
To oni wybijaj w stanach najwięcej ludzi, więc czasem stąd rodzi się ta nienawiść.
Ale wszystko przez to, że to działa w dwie strony i imperialistyczny system przy kolonizacji stanów doprowadził do tej całej niewoli czarnych, za to też się mszczą i wychodzi wojna na palecie kolorów.
O wiele mniejszy procent afro-amerykanów to ludzie wykształceni i normalni
Imię: Remik
Wysłany: 2010-06-01, 22:20
Vengeance, taa widzę coś w stylu : ja tam rasistą nie jestem ale miejsce asfaltu jest na ziemi.
Niby jest tak że czarni to więksi rasiści, to troche jak z pedałami, żydami, palaczami gandzi. Wszystko co się stanie w ich kręgu zrobione przez nie pedała,żyda,palacza gandzi = zamach na ich wolność.
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Wysłany: 2010-06-01, 23:03
Gary napisał/a:
Vengeance, taa widzę coś w stylu : ja tam rasistą nie jestem ale miejsce asfaltu jest na ziemi.
Nie, on po prostu podpiera sie statystykami, ktore mowia za siebie. Ale z szerszego punktu widzenia pojedz sobie do Maroko, Brazylii czy Argentyny. Tu raczej chodzi o kulture i mentalnosc a nie kolor skory.
Dokładnie podpieram się statami, które mówią, że czarni z ameryki to najliczniejsza grupa przestępców - Przecież to nie znaczy, że uważam jakoby miejsce asfaltu jest na ziemi - Gary źle to zinterpretowałeś. Bo nie wszyscy czarni muszą być źli.
Tak jak Prada napisała tu przede wszystkim chodzi o uliczne wychowanie i sposób bycia.
Oglądałem ciekawy program o gangach ameryki północnej i łacińskiej.
Grupa składała się z samą czarnoskórych a co najlepsze, syn jednego z nich chodził z AK-47 na oko dzieciak miał 8 lat :} Czy to jest normalne?
Druga sprawa to, to że w polsce bardziej rozwinięty jest anty semityzm niż rasizm.
Ale uwierzcie, że rasizm rodzi się głównie po prostu z koloru skóry.
Ty jesteś czarny jesteś gorszy...
Hitler myślał podobnie co do żydów, traktował etnicznie 'jasnych ludzi' m.in Asyryjczyków za ludzie wyższej klasy, specyficznie te osoby musiał być blondynami, mieć niebieskie oczy i mało pigmentu skórnego, czyli byli biali jak opłatek :}
Jeśli jakaś żydowska kobieta miała korzenie bardziej indyjskie, to jej dziecko nie szło do komory tylko zostawało oddawane do adopcji przez rodziny niemieckie.
Wiele teraźnieszych rasistów, nazistów itd myśli bardzo podobnie :}
czyli ty jesteś inny to Cię nienawidzę..
Tak samo narodził się ku klux klan...
Imię: Remik
Wysłany: 2010-06-02, 10:06
Vengeance, wiem o czym mówiłeś, wiem o tym że czarni tworzą najwięcej gangów etc. a zastanawiałeś się kiedyś skąd się to wzięło? To że czarni tworzą najwięcej gangów? Że czarni są przeważny anty-wszystkiemu? Fakt że każdy może mieć inne zdanie i stwierdzić że jestem idiotą, debilem i nie wiadomo kim ale moim zdaniem gdyby nie głupota białych i łapanki czarnych oraz przywożenie ich "tutaj" nic takiego nie miałoby miejsca, czarni nie byliby niewolnikami i do dzisiaj nie "mścili" by się za to. W ogóle to takie w kółko macieju : gdyby nie to to nie tamto, wiadomo że gdyby nie czarni to słabsi biali byliby "wykorzystywani" i może teraz to właśnie "my" tworzylibyśmy największe gangi. Nietolerancja była jest i będzie największą kością niezgody ludzkości.
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Tak Gary masz rację popieram Cię.
Jeśli zagłębiając się w korzenie rasizmu to wszystko spowodowali ludzie którzy wzieli czarnych do niewoli. Ale ta zemsta czarnych nie idzie w dobrym kierunku, bo jest przecież sporo czarnoskórych ludzi którzy są w polityce, czy po prostu coś osiągneli.
Nie każdy musi być zły z tego powodu.
Ja jak bym był czarny i w dzisiejszych czasach mieszkał w stanach, to bym się po części cieszył, że nie zostałem w afryce. Przynajmniej teraz skala rasizmu jest o wiele mniejsza niż kiedyś i mam nadzieję, ze tak zostanie.
Wysłany: 2010-06-02, 13:18
Gary napisał/a:
a zastanawiałeś się kiedyś skąd się to wzięło? To że czarni tworzą najwięcej gangów? Że czarni są przeważny anty-wszystkiemu?
Moze dlatego, ze wszyscy sa przeciwko nim, maja zawsze pod gorke. Zreszta jakby nie patrzec, to oni "stosunkowo" niedawno odzyskali swoja wolnosc- wiekszosc krajow zabronila handlem czarnymi niewolnikami w II polowei XIX wieku. To jakby nie bylo ledwo 150 lat. Moze dlatego sa tak a nie inaczej spostrzegani, czesto nie chca sie integrowac, edukowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum