Imię: Remik
Wysłany: 2010-06-02, 13:48
praDa napisał/a:
Moze dlatego, ze wszyscy sa przeciwko nim, maja zawsze pod gorke. Zreszta jakby nie patrzec, to oni "stosunkowo" niedawno odzyskali swoja wolnosc- wiekszosc krajow zabronila handlem czarnymi niewolnikami w II polowei XIX wieku. To jakby nie bylo ledwo 150 lat. Moze dlatego sa tak a nie inaczej spostrzegani, czesto nie chca sie integrowac, edukowac.
a czy ja mówię że nie?
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-06-02, 13:55
Nie, to jest moje hipoteza. Stad to "moze" na poczatku.
Ja jestem rasistką nie lubię murzynów, chińczyków, muzułmanów, Japończyków, Turków itp. Dla mnie murzyni sa obrzydliwi i Chińczycy też mają obrzydliwe ryje a murzyni obrzydliwą czarną skóre wyglądają jak małpy na drzewach blleee
Ja jestem rasistką nie lubię murzynów, chińczyków, muzułmanów, Japończyków, Turków itp. Dla mnie murzyni sa obrzydliwi i Chińczycy też mają obrzydliwe ryje a murzyni obrzydliwą czarną skóre wyglądają jak małpy na drzewach blleee
Masz prawo do "nielubienia" osób innej narodowości czy wiary, ale chyba nadal obowiązuje choć krztyna kultury osobistej i kultury słowa, a także tolerancji dla drugiego człowieka.
Ja jestem osobą bardzo tolerancyjną i patrzę na człowieka jak na człowieka. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i nie różnimy się od siebie. Denerwują mnie rasiści, bo tak naprawdę żadna uprzedzona osoba nie posługuje się sensownymi argumentami. Nie lubię, bo tak, nienawidzę, bo tak. W ogóle nie jestem w stanie pojąć, jak ludzkość dopuściła do tego, by wytworzyła się jakaś wizja rasy idealnej czy religii idealnej. Ale niestety tak się stało. Przykro, że inność nie jest szanowana przez niektórych ludzi.
_________________ Dreaming of screaming
Someone kick me out of my mind
I hate these thoughts I can`t deny
nej narodowości czy wiary, ale chyba nadal obowiązuje choć krztyna kultury osobistej i kultury słowa, a także tolerancji dla drugiego człowieka.
a co ty myślisz ze ja podchodze do nich i mowie o nich ze są obrzydliwi ale patrze sie na nich na ulicy?
Napisałam co mam na myśli żadnemu murzynowi i chińczykowi tego nie powiedzia łam i nie wytykam ich palcami, po prostu brzydze sie tymi ludzi wadzą mi strasznie ma tym świecie w
szczególnie Chińczycy mają takie obrzydliwe oczy i ryje jak szczury przestałam nawet oglądać japońskie filmy bo mnie co ludzie drażnią niesamowicie
//Trochę więcej kultury w wygłaszaniu swoich poglądów. Jeszcze raz i będzie ban na pisanie!//Miznantrop
a co ty myślisz ze ja podchodze do nich i mowie o nich ze są obrzydliwi ale patrze sie na nich na ulicy?
Napisałam co mam na myśli żadnemu murzynowi i chińczykowi tego nie powiedzia łam i nie wytykam ich palcami, po prostu brzydze sie tymi ludzi wadzą mi strasznie ma tym świecie w
szczególnie Chińczycy mają takie obrzydliwe oczy i ryje jak szczury przestałam nawet oglądać japońskie filmy bo mnie co ludzie drażnią niesamowicie
Mam nadzieję, że tego nie robisz i cieszę się, słysząc to. Może mniej cieszy mnie powód, dla którego tego nie robisz, ale cóż.
Być może nie widzisz tego, co piszesz, ale wykazujesz swoimi wypowiedziami kompletny brak szacunku dla drugiego człowieka, który różni się od Ciebie jedynie wyznaniem czy kolorem skóry. A także pokazujesz na jak niskim poziomie plasuje się Twoja zdolność do kulturalnej wypowiedzi.
Zastanawia mnie, dlaczego w ten sposób podchodzisz do ludzi innej narodowości czy religii, miałaś z nimi jakąkolwiek styczność? Czy osoba czarnoskóra skrzywdziła Cię lub obraziła w jakiś sposób? Potraktowała Cię tak, jak Ty teraz ich traktujesz? Po prostu nie rozumiem, skąd ta wrogość i obrzydzenie z Twojej strony.
Czy osoba czarnoskóra skrzywdziła Cię lub obraziła w jakiś sposób? Potraktowała Cię tak, jak Ty teraz ich traktujesz? Po prostu nie rozumiem, skąd ta wrogość i obrzydzenie z Twojej strony.
tak oglądałam kiedyś film na którym murzyn kopnął biednego kotka a potem się z tego śmieli murzyni mają choroby jakieś grzyby itp.
Jak oglądam jakieś zdjęcia to murzyni mają jakies obrzydliwe choroby bo są niehigieniczni, i nie powinno ich być na tym świcie wyglądają jak diabły
Chińczycy tez nie lespi obdzierają zwierzęta ze skóry i mają obrzydliwe twarze denerwuje mnie to
tak oglądałam kiedyś film na którym murzyn kopnął biednego kotka a potem się z tego śmieli murzyni mają choroby jakieś grzyby itp.
Jak oglądam jakieś zdjęcia to murzyni mają jakies obrzydliwe choroby bo są niehigieniczni, i nie powinno ich być na tym świcie wyglądają jak diabły
Chińczycy tez nie lespi obdzierają zwierzęta ze skóry i mają obrzydliwe twarze denerwuje mnie to
Zalecałabym Ci w takim razie, dokształcić się z dziedziny kinematografii i przestać oglądać głupie kreskówki. Gdybyś poszerzyła choć trochę swoją tolerancję i zdjęła klapki z oczu, dostrzegłabyś, że okrucieństwo tego świata nie jest dziełem wyłącznie osób innej narodowości niż Twoja. Gdziekolwiek nie spojrzysz, mnóstwo ludzi krzywdzi innych, łamią prawo, mordują, gwałcą i tak dalej. I wszyscy jesteśmy równi wobec chorób. Jak trochę dorośniesz i bardzo dużo dojrzejesz, to dostrzeżesz subtelną różnicę między wypowiadaniem kontrowersyjnych poglądów a zwykłym chamstwem i prostactwem.
Przy czym, mam nadzieję, że nastąpi to szybko, bo naprawdę ciężko czyta się Twoje posty.
Zalecałabym Ci w takim razie, dokształcić się z dziedziny kinematografii i przestać oglądać głupie kreskówki. Gdybyś poszerzyła choć trochę swoją tolerancję i zdjęła klapki z oczu, dostrzegłabyś, że okrucieństwo tego świata nie jest dziełem wyłącznie osób innej narodowości niż Twoja. Gdziekolwiek nie spojrzysz, mnóstwo ludzi krzywdzi innych, łamią prawo, mordują, gwałcą i tak dalej. I wszyscy jesteśmy równi wobec chorób. Jak trochę dorośniesz i bardzo dużo dojrzejesz, to dostrzeżesz subtelną różnicę między wypowiadaniem kontrowersyjnych poglądów a zwykłym chamstwem i prostactwem.
Przy czym, mam nadzieję, że nastąpi to szybko, bo naprawdę ciężko czyta się Twoje posty.
Ale u chińczyków się to słyszy najczęściej że oni to robią było o tym głośno ponadto oni jedzą nawet płody czy to jest mądre?? mi sie to nawet w głowie nie mieści jak Chińczycy są głupi i zastanawiam sie do czego dojdzie czego jeszcze nie wymyślą ?
a murzyni tak jak juz pisałam są obrzydliwi zachowują sie jak małpy dlatego tak ich nazwałam.
Dodam jeszcze, że nie lubię amerykanów bo to też ludzie nie tego tamtego
Lubię tylko Polaków Rosjan, Ukraińców i Niemców.
Po przeczytaniu głupot jakie na wypisywała brajla, aż się za głowę chwyciłam.
Nie rozumiem jak można osądzać drugiego człowieka patrząc na kolor skóry czy religię. Czy człowiek jest rasy białej, czarnej czy żółtej - nie powinno się umniejszać jego człowieczeństwa, godności i prawa do szacunku. Kolor skóry czy religia nie czyni ludzi lepszymi czy gorszymi - to czy ktoś jest dobry, czy zły, czy zasługuje na szacunek czy nie, można określić po tym co ma w środku.
A rasistów osobiście uważam za ludzi bardzo ograniczonych i niesłusznie przekonanych o swojej wyższości.
_________________ Renesans znał przedziwne sposoby trucia: hełmem lub płonącą pochodnią, haftowaną rękawiczką lub klejnotami wysadzanym wachlarzem, złotym puzderkiem lub łańcuchem z bursztynów. Dorian Gray został zatruty książką.
Nie rozumiem jak można osądzać drugiego człowieka patrząc na kolor skóry czy religię. Czy człowiek jest rasy białej, czarnej czy żółtej - nie powinno się umniejszać jego człowieczeństwa, godności i prawa do szacunku. Kolor skóry czy religia nie czyni ludzi lepszymi czy gorszymi - to czy ktoś jest dobry, czy zły, czy zasługuje na szacunek czy nie, można określić po tym co ma w środku.
Można wszystko jest na tym świcie możliwe
_________________ TYLKO MNIE TU NIE BLOKUJCIE!!!!!
Ja tam nic do przedstawicieli innej rasy nie mam. Tylko jedna rzecz- mam nadzieję, że nie myślicie kategoriami- biały rasista, czarny biedny , bo rasizm działa w dwie strony. Bardzo wyraźnie widać to zwłaszcza w Stanach.
Ja uważam się za człowieka tolerancyjnego, ale nienawidzę homoseksualistów. Dupa jest od srania , a nie od ruchania .
_________________ „ (...) w zasadzie najważniejsze jest samo życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo, co jest najważniejsze.” M. Edelman
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum