Rasizm Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Rasizm

Rasizm
Autor Wiadomość

vialink 
Administrator
też człowiek... :)

Imię: Bartek

Wysłany: 2008-06-18, 18:00   Rasizm

Jakie macie zdanie na temat tej ...e... "ideologi".

Co myślicie o tym http://www.bhpoland.org/strona/index2.htm ??

Ja szczerze mówiąc nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać jak przeczytałem kawałek tej strony:
Cytat:

Blood & Honour/Combat 18 Poland popiera ideę Narodowego Socjalizmu i wyznacza sobie za główny cel walkę o Aryjska kulturę, tradycję, jej dziedzictwo i przyszłość naszej rasy. W Narodowym Socjalizmie i idei White Power upatrujemy środek do przetrawiania białej cywilizacji i rasy oraz zabezpieczenia przyszłości następnym pokoleniom.

________
Dla niedoinformowanych:
rasizm - pseudonaukowa ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi". Rasizm opiera się na przekonaniu, że różnice w wyglądzie ludzi niosą za sobą niezbywalne różnice osobowościowe i intelektualne.

Xaarrdas 
Stały User
;]

Imię: Paweł

Wysłany: 2008-06-27, 10:50   

Ja bym sie nie smial .. Przeciez to jest chore.. ze tez tacy ludzie jeszcze sa na swiecie..
Poza tym co z tego ze ktos ma inny kolor skory? Mi to w ogole nie przeszkadza, nawet czuje do nich sympatie ;]

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Imię: Michał

Wysłany: 2008-06-27, 22:00   

No włąśnie to ze ktoś jest kolorowy tonic nie znaczy. W swojej klasie starej byłe postrzegany przez wiele osób jako gorszy dlatego że mam ciemną karnacje. To smutne ale non stop leciały teksty murzy do afryki, polska dla polaków itp.

Ja rasismowi mówie nie jestem w więkzosci tolerancyjny, i nie mam nic do ludzi innej rasy

vialink 
Administrator

Wysłany: 2008-06-28, 12:46   

Locke108, kilku debili nie nazywaj całą klasą :-P

Ja też jestem zdania .. że bardziej liczy się człowiek, a nie jego "zewnętrzna powłoka" :-P

Xaarrdas 
Stały User
;]

Imię: Paweł

Wysłany: 2008-06-29, 10:42   

Proste, poza tym nie mamy nic do gadania jesli chodzi o kolor skory.. rodzisz sie i karnacja jest ci juz dana z góry ;-) i trzeba to szanowac

schale 
Stały User

Imię: Mateusz

Wysłany: 2008-07-02, 17:35   

Nie ma co się rozwodzić nad kwestią rasizmu. Trzeba go potepić i basta.

A to, że ktoś się natrząsa z czyjegoś wyglądu (w tym wypadku karnacji) no to świadczy tylko o poziomie (niezmiernie niskim) właśnie tego, który się natrząsa.

A tak w ogóle to ciemna karnacja jest chyba trendy (w końcu Włosi uchodzą* za najprzystojniejszych facetów w Europie - a oni maja ciemną karnację)

*spytajcie dziewczyn :-)

weed-power
User

Wysłany: 2008-07-03, 23:58   

ja tam ogólnie nic nie mam do czarnych czy do żydów, ale jak widzę cyganów u mnie w mieście to nie ogarniam, to są takie cwaniaki że szok, trzeba ich wytępić !! :evil: :evil:

lusia 
Mega wymiatacz
subtelna wariatka

Imię: Lucyna

Wysłany: 2008-07-04, 16:29   

A co oni ci za przeproszeniem robią, ci cyganie?

vialink 
Administrator

Wysłany: 2008-07-04, 22:56   

weed-power napisał/a:
ja tam ogólnie nic nie mam do czarnych czy do żydów, ale jak widzę cyganów u mnie w mieście to nie ogarniam, to są takie cwaniaki że szok, trzeba ich wytępić !! :evil: :evil:

Nie zgadzam się ... i jużpisze dlaczego ...

lusia napisał/a:
A co oni ci za przeproszeniem robią, ci cyganie?

Lusia ma racje, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.
Cyganie jest to jak mi się wydaje mniejszość narodowa czy coś takiego.

Cygan, oszukujący, kradnący itp itd ... to stereotyp, taki sam jak np. to, że kobieta powinna siedzieć, zajmować się domem i wychowywać dzieci.

Oczywiście, zdarzają się cyganie właśnie tacy, ale w społeczeństwie Polaków, też nie mamy tylko nieskazitelnych osób.

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Imię: Kasia

Wysłany: 2008-07-05, 14:09   

osobiście też nie jestem rasistką. szczerze to dla mnie nie ma znaczenia jakiej kto jest rasy, zależy to tylko od tego w jakiej części świata wychowali sie ich przodkowie. Mam koleżankę w klasie w sumie równa dziewczyna, ale jest wielką fanką Hitlera xD nazywa siebie skinką i wręcz rzuca się na ludzi z np dredami czy lekką podobizną do żyda .... często jak idziemy jak jakaś osoba jej się nie podoba to leci tekst " ale żyd" ...

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Wysłany: 2008-07-07, 09:40   

Może wyjde na dziwaka kasiuuu ale powinni ją poddać leczeniu!!

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Wysłany: 2008-07-07, 09:43   

Locke108 napisał/a:
Może wyjde na dziwaka kasiuuu ale powinni ją poddać leczeniu!!

no każdy jest inny; jedni mają fioła na punkcie pierwszej pomocy inni na temat sinów; ale żadnego z tych... hm ... upodobań się nie leczy. takie jest już życie. urozmaicone :)

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Wysłany: 2008-07-07, 09:45   

No wiesz ale chyba zaden ratownik nie odmówi pomocy komuś kto ma skośne oczka albo czarną skóre??

Kiedyś widziałem jak na ulicy kilku skinów zaczepiło Cygana, raz ze mu wkopali to jeszcze go potem obrobili ale byłem mały i nic nie mogłem poradzić :cry:

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Wysłany: 2008-07-07, 09:49   

Locke108 napisał/a:
No wiesz ale chyba zaden ratownik nie odmówi pomocy komuś kto ma skośne oczka albo czarną skóre??

co innego jak się zdarzy że ratownik to rasista xD

Dobra nie ważne. Przecież ja nie bronie takich ludzi i panny X, ale jestem na tyle tolerancyjna żeby mi wisiały uprzedzenia innych.

Cytat:
Kiedyś widziałem jak na ulicy kilku skinów zaczepiło Cygana, raz ze mu wkopali to jeszcze go potem obrobili ale byłem mały i nic nie mogłem poradzić

Tak teraz za to byś na pewno cos poradził. Ich kilku napakowanych jak nie wiem i ty jeden mały w obronie cygana. Barwo, mamy kolejne teorie samobójcze.

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.
Ostatnio zmieniony przez kasiaaa 2008-07-07, 10:00, w całości zmieniany 1 raz  

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Wysłany: 2008-07-07, 09:51   

SAMOBÓJCZE droga kasiu, nie wiem jakbym mu dopomógł ale zapewne jakoś teraz prędzej niż kiedyś

Odpowiedz do tematu