No có¿, nie znam i nie s³ysza³am o takich, sama bym tego nie zrobi³a.
A co do dziadków...tak jakby na staro¶æ traci siê ochotê, wiêc nie robi to ¿adnej ró¿nicy, a rodzice na pewno uprawiaj± seks, Ty pewnie o tym nie wiesz, no bo có¿...nie s³ychaæ ich pewnie.
Ja rozumiem, ¿e Ty zafascynowana seksem my¶lisz, ¿e robi± to wszyscy, których wiek jeszcze do tego predysponuje, ale tak niestety nie jest
W¶ród wielu ludzi ta namiêtno¶æ wygasa w ¶rednim wieku i odpuszczaj± sobie ¿ycie seksualne, czêsto wynika to w³a¶nie z niedopasowania seksualnego, czêsto z rutyny, z któr± nie potrafi± sobie poradziæ i wol± zwyczajnie odpu¶ciæ próby zaspokajania siê.
_________________ "Cz³owiek dobrze siê maj±cy jest na p³aszczy¼nie duchowej bez szans. G³êbia to wy³±czny przywilej tych, którzy cierpieli."
Ja rozumiem, ¿e Ty zafascynowana seksem my¶lisz, ¿e robi± to wszyscy, których wiek jeszcze do tego predysponuje, ale tak niestety nie jest
Raczej tu nie chodzi o moj± tzw. 'fascynacjê', ale o wiedzê, jak± dysponujê tzn. nie znam takich ludzi. Jak mówicie, ¿e istniej± to ok, nie spotka³am siê z czym¶ takim, wrêcz odwrotnie.
Imiê: Scholastyka
Wys³any: 2009-04-14, 18:07
Sex odgrywa wielk± rolê w moim zwi±zku. Nazywamy go ró¿nie, zale¿nie od nastroju, humoru. Jednak mój partner trzyma siê tego, co wyjawi³ na pocz±tku zwi±zku:"Chce siê z Tob± kochac, a nie ruchac"-mniej wiêcej tak to brzmia³o. Zawsze jest szczególny, niepowtarzalny, nigdy monotonny czy mêcz±cy wrêcz. Panuje miêdzy nami cholernie poci±gaj±ce uczucie blisko¶ci, poczucie bezpieczeñstwa i komfortu- chodzia¿ nie u¿ywamy zabezpieczenia ju¿ od... nawet nei pamiêtam kiedy, chyba tylko na pocz±tku wspó³¿ycia zu¿yli¶my kilka paczek durexów. Mimo to, zawszê czujê siê zrelaksowana, bez obaw, gdy¿ ufam mojemu partnerowi i wierzê w jego zdolno¶ci, si³ê i... wyczucie czasu;) Demon, nie facet.
Po wszystkich kryzysach w zwi±ku mogê tylko rzec, ¿e w nasze ¿ycie seksualne nie uleg³o zepsuciu, wrêcz o wiele siê poprawi³o. To podtrzymuje nas w dalszym, ró¿nym i zawik³anym ¿yciu.
_________________ "Tylko dziecko potrafi wbiæ patyk w ziemiê, nazwaæ go i pokochaæ."
"Patrz±c w lustro, pytam siebie: czy muszê zabijaæ z zimn± krwi±...?"
chodzia¿ nie u¿ywamy zabezpieczenia ju¿ od... nawet nei pamiêtam kiedy, chyba tylko na pocz±tku wspó³¿ycia zu¿yli¶my kilka paczek durexów. Mimo to, zawszê czujê siê zrelaksowana, bez obaw, gdy¿ ufam mojemu partnerowi i wierzê w jego zdolno¶ci, si³ê i... wyczucie czasu;) Demon, nie facet.
Dobrze rozumiem, ¿e stosunek przerywany?
Mogê spytaæ z ciekawo¶ci ile masz lat? I czy jeste¶ gotowa na wpadeczkê?
_________________ "Cz³owiek dobrze siê maj±cy jest na p³aszczy¼nie duchowej bez szans. G³êbia to wy³±czny przywilej tych, którzy cierpieli."
Imiê: Scholastyka
Wys³any: 2009-04-14, 18:47
poem sometimes napisa³/a:
Dobrze rozumiem, ¿e stosunek przerywany?
Mogê spytaæ z ciekawo¶ci ile masz lat? I czy jeste¶ gotowa na wpadeczkê?
W dni p³odne- przerywany, niep³odne- jak Bóg przykaza³.
Lat mam wystarczaj±co du¿o, czy jestem gotowa na wpadke.. nie znam takiego s³owa. 'Jestem gotowa na ci±¿e' lepiej brzmi. Dziecko jest w planach nawet niedalekich, jednak je¶li facet sprawi³ by mi niespodziankê w najbli¿szym czasie có¿.. mi³osc i wychowanie te same, lecz pojawia sie problem szko³y, której trochê zosta³o.
_________________ "Tylko dziecko potrafi wbiæ patyk w ziemiê, nazwaæ go i pokochaæ."
"Patrz±c w lustro, pytam siebie: czy muszê zabijaæ z zimn± krwi±...?"
Od kolegi us³ysza³am ostatnio stwierdzenie:"Jak dziewczyna kocha seks to na pewno zdradzi swojego ch³opaka, bo bedzie chcia³a nowych doznan".
a ja sie po czê¶ci zgadzam.
Mo¿e nie tyle, ¿e na pewno zdradzi, ale jest to bardzo mo¿liwe.
Osoby aktywne, ¿ywio³owe nie potrafi± zagrzaæ zbyt d³ugo jednego miejsca. Bêd± szuka³y wra¿eñ, nowo¶ci.
Wiem, bo sama zerwa³am ostatnio ze swoim ch³opakiem. By³ cudowny, ale za ma³o adrenaliny.
Rola seksu w zwi±zku?
Bardzo wa¿na.
Zbli¿a, pozwala poznaæ, wzbudza namiêtno¶æ, po¿±danie.
_________________ Bazgram na czystej BIA£EJ kartce, nie chce wprowadzaæ poprawek.
Imiê: Lena
Wys³any: 2009-05-30, 10:50 Re: Rola seksu
Oczywi¶cie, ¿e seks w moim zwi±zku jest wa¿ny.
Nie zgadzam siê jednak ze stwierdzeniem, ¿e je¶li dziewczyna lubi seks to napewno zdradzi swojego ch³opaka.. Ja mojego nie zdradzi³am, a seks lubiê bardzo. Nie mam powodu do zdrady skoro go kocham i on daje mi wszystko
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum