Jaka role pe³ni seks w waszym zwi±zku? Czy jest dla Was wa¿ny?
Od kolegi us³ysza³am ostatnio stwierdzenie:"Jak dziewczyna kocha seks to na pewno zdradzi swojego ch³opaka, bo bedzie chcia³a nowych doznan". Zgadzacie sie z tym?
Jak dziewczyna kocha seks to na pewno zdradzi swojego ch³opaka, bo bedzie chcia³a nowych doznan". Zgadzacie sie z tym?
Po pierwsze to seks mia³em jak na razie tylko raz w ¿yciu.
Pod drugie to uwa¿am ¿e jak dziewczyna nawet kocha seks a jak jej ch³opak potrafi j± zaspokoiæ to nie bêdzie go zdradza³a.
Ten kto powiedzia³ ze bêdzie zdradza³a chyba nie wierzy w mo¿liwo¶ci swojego cz³onka albo ma jaki¶ kompleks czy co¶.
"Jak dziewczyna kocha seks to na pewno zdradzi swojego ch³opaka, bo bedzie chcia³a nowych doznan".
nie nie i nie ! nie zgadam siê z tym . Co to w ogóle ma byæ? Dziewczyna jak kocha seks to bêdzie po prostu robi³a to czêsto z swoim . I tyle . A je¶li nie to jest dziwk±.
Ja spotka³am siê z takim cytatem : Woody Allen
Ró¿nica miedzy seksem i mi³o¶ci± jest taka, ¿e seks roz³adowuje napiêcie, a mi³o¶æ je wywo³uje.
Zgadam siê z tym . Seks jest dope³nieniem zwi±zku a nie ca³o¶ci±. Zwi±zek bez seksu mo¿e istnieæ.
patka010611 napisa³/a:
Jaka role pe³ni seks w waszym zwi±zku? Czy jest dla Was wa¿ny?
ja jestem dziewic± i nie ¶pieszy mi siê z tym . W moim wieku seks nie pe³ni zbyt du¿ej roli. przynajmniej dla mnie .
_________________ ` jedziemy ¿ó³t± ciê¿arówk±... jest droga i same mo¿liwo¶ci `
Imiê: M.
Wys³any: 2009-04-12, 18:39
patka010611 napisa³/a:
Zgadzacie sie z tym?
Osobi¶cie dla mnie to gówno prawda. Nigdy tak nie pomy¶la³am. Stereotyp jak dla mnie. Chcê z kim¶ kochaæ siê nie uprawiaæ seks (my¶lê, ¿e wiecie o co mi chodzi). Jest dope³nieniem s³owa - Kocham Ciê. Zmienia to postaæ rzeczy, gdy kto¶ lubi po prostu nowe doznania.
_________________ Niebo? tu nie ma nieba,
jest prze¶wit miêdzy wie¿owcami.
A serce to nie serce,
to tylko kawa³ miêsa.
No a ¿ycie - jakie ¿ycie?
poprzerywana linia na d³oniach.
A Bóg? nie ma Boga,
s± tylko krzy¿e przy drogach.
Seks jest super spraw±, bardzo przyjemn± i nie ukrywam, ¿e go uwielbiam. Ale je¶li kto¶ twierdzi, ¿e jest to potrzeba pierwszego rzêdu, bez której nie da siê ¿yæ, i szuka sobie partnera przede wszystkim do seksu, to zdecydowanie ma jaki¶ problem ze sob±.
_________________ "Cz³owiek dobrze siê maj±cy jest na p³aszczy¼nie duchowej bez szans. G³êbia to wy³±czny przywilej tych, którzy cierpieli."
Kiedy¶ uwa¿a³am, ¿e seks w zwi±zku nie gra wiêkszej roli, ale zmieni³am zdanie kiedy sama tego posmakowa³am. Nie bêdê siê tu rozwodziæ nad moimi uczuciami, ale przyznam, ¿e dzielenie siê t± przyjemno¶ci± z ukochanym jest jeszcze bardziej podbudowuj±ce
I nie wierzê w ten tekst, bo sama uwielbiam seks i nie wyobra¿am sobie tygodnia bez niego, ale ¿eby od razu zdradzaæ? Mê¿czyzna mnie zadowala to po co szukaæ sobie kogo¶ do pomocy?
A mi siê wydaje, ¿e akurat uczucie kocha nie kocha nie robi tutaj, a¿ tak wielkiej ró¿nicy.
Bo wiadomo, ¿e faceta doprowadzi siê do orgazmu tak czy siak, w ró¿ny sposób, mo¿e nie czuæ siê do koñca spe³niony, ale przyjemno¶æ zawsze ma.
Za to u dziewczyny jest ju¿ o wiele trudniej, wiêc kiedy facet nie nad±¿a za jej wymaganiami, to nawet je¶li dziewczyna bardzo go kocha, to jednak potrzebuje tego orgazmu na jaki¶ czas. Nie wierzê, ¿e laska po np. roku kochania siê z ch³opakiem bez wiêkszych sukcesów nie spróbuje skoku w bok.
Ej nie no, umówmy siê, dopasowanie w seksie jest równie wa¿nie, jak np. dopasowanie charakterów.
Bo mo¿na byæ razem, kochaæ siê, uwielbiaæ spêdzaæ ze sob± czas, ale gdy mamy ochotê na zbli¿enie i ani jedna, ani druga osoba nie czuje siê wtedy fajnie, to co¶ tu nie gra.
Na pewnym etapie zwi±zku, kiedy seks stajê siê rzecz± normaln±, wynikaj±c± z czysto fizycznej potrzeby, kiedy uprawiamy go regularnie, to dopasowanie jest bardzo istotne.
I nie mówiê tu tylko o facetach, bo pewnie jak wszystkim siê wydaje, to tylko oni przywi±zuj± do tego du¿± uwagê.
Ja te¿ nie mog³abym byæ z kim¶, z kim moje ³ó¿kowe fantazje w ogóle siê nie pokrywaj±.
Czy tam z kim¶, kto lubi³by zupe³nie co¶ innego.
No dajcie spokój.
_________________ Pó¼niej luki w pamiêci, zapatrzenia w okno -
tam ma³a dziewczynka w bloku naprzeciwko
u¶miecha siê z ¿yletk± pomiêdzy zêbami.
My¶lê o jej ch³odnych poca³unkach.
Ostia napisa³a¶ co¶ na co ¶wietnie odpisa³a Porcelana.,
I te¿ mam takie zdanie. Tylko problem zaczyna siê tutaj, ¿e kiedy seks "przeszkadza", a mi³o¶æ jest na tyle silna, ¿e nie ma siê ochoty rozstawaæ to...co wtedy?
Mnie w³a¶nie bardziej o to chodzi³o, ¿eby ta mi³o¶c by³a silniejsza, ni¿ to, ¿e nie dziewczyna nie mo¿e siê wykrzyczeæ w ³ó¿ku...
No i widzisz, s± potem ma³¿eñstwa, które czeka³y do ¶lubu, a potem sypiaj± tygodniami obok siebie, ledwo siê dotykaj±c, seks uprawiaj±c raz na miesi±c. Bo nie bardzo siê zgadzaj± co do tego, jak to powinno wygl±daæ. Ja nie ukrywam, ¿e gdyby nawet by³o mi dobrze z dziewczyn±, a ona potrzebowa³aby siê pokochaæ kilka razy rzadziej ni¿ ja, przyjmijmy to raz na miesi±c, to odrobinê bym siê w takiej sytuacji mêczy³, bo fajnie jest, kiedy partnerzy s± zaspokojeni, reguluj± wzajemnie i regularnie swoje potrzeby seksualne w przyjemnej, niezak³ócanej niezrozumieniem seksualnym atmosferze i ¿adne z nich nie czuje siê skrzywdzone brakiem pieszczot
_________________ "Cz³owiek dobrze siê maj±cy jest na p³aszczy¼nie duchowej bez szans. G³êbia to wy³±czny przywilej tych, którzy cierpieli."
Tylko problem zaczyna siê tutaj, ¿e kiedy seks "przeszkadza", a mi³o¶æ jest na tyle silna, ¿e nie ma siê ochoty rozstawaæ to...co wtedy?
patrz±c na ma³u¿eñstwa , na naszych babci lub dziadków, albo rodziców . Wytrzymuj± ju¿ tyle lat nie robi±c tego . Du¿o jest te¿ par które rezygnuj± z seksu . Je¶li siê kochaj± to.. Napewno bêdzie cie¿ko ale mi³o¶æ to mi³o¶æ.
_________________ ` jedziemy ¿ó³t± ciê¿arówk±... jest droga i same mo¿liwo¶ci `
No có¿, nie znam i nie s³ysza³am o takich, sama bym tego nie zrobi³a.
A co do dziadków...tak jakby na staro¶æ traci siê ochotê, wiêc nie robi to ¿adnej ró¿nicy, a rodzice na pewno uprawiaj± seks, Ty pewnie o tym nie wiesz, no bo có¿...nie s³ychaæ ich pewnie.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum