Rozbił się prezydencki samolot Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Rozbił się prezydencki samolot

Otwarty przez: vialink
2010-04-10, 23:40
Rozbił się prezydencki samolot
Autor Wiadomość

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 20:00   

Cytat:
A ile jest "danych", do których nie masz dostępu??
To zabawne co piszesz, bo przecież polska prokuratura nie ma wszystkich dowodów, a Ty się wypowiadasz, jakbyś je miał ;)

Zabawna to tyj esteś niestety, ale już coraz mniej. Odrzucam teorię spiskowe których w Internecie jest od cholery dysponując tymi samymi informacjami co twórcy owych teorii, pojmujesz? Wszystkie spiski internetowe polegają na manipulowaniu faktami, sugerowaniu czegoś czego nie ma ( jak ten filmik w necie w którym niby ktoś dobija Polaków ), uprzedzeniach i frustracji. Zadaję proste, logiczne pytania na które są proste odpowiedzi i wszystkie one przeczą bajkom internetowym.
Cytat:
Chodziło o to, że nazwałeś to co napisałam bzdurą.
Cięzko prowadzić kulturalną rozmowę w takim tonie.

Bzdura jest bzdurą jak mam to inaczej nazwać? Mam ci przyklaskiwać w imię fałszywie pojmowanej kurtuazji?
Cytat:
Ale ten cały tekst, który napisałeś kursywą - czy to może był cytat z czyichś słów?? - to wg mnie były wolne wnioski, opinie, często niemożliwe do udowodnienia. Jeżeli uważasz, że są jakieś rzeczy 'wiadome', takie które każdy może sprawdzić, to dlaczego do cholery jest tyle sporów pomiędzy profesorami, ekspertami, dziennikarzami??? Wybacz, ale popełniasz błąd rozumowy, jeżeli uważasz, że posiadasz wiedzę, która jest wolna od narzuconych Ci przez innych ludzi interpretacji.

Nie no teraz to się nakryłem kopytami. Najpierw odesłałem cię do tematu o Tupolewie a ty stwierrdziłaś że prześledziłaś go dokładnie, po czym piszesz że nawet nie wiesz do kogo należy tekst napisany kursywą, a on jest właśnie z tamtego tematu i należy do MNIE. I to są moje opinie. Kompromitacja....
Cytat:
Nie wygrał, więc nie ma co gdybać.
Pozatym zobacz jaka teraz jest sytuacja obozu rządzącego, wprost wymarzona... co nie? ;)

!!!!!!!!!! Zrozum że wcześniej nie było wiadomo. A gdyby Lech nie zginął w katastrofie to Bronisław rozgromiłby go w pierwszej turze i nie byłoby tego cyrku co teraz jest. Jaką wymarzoną sytację ma teraz rząd? Rozbudzoną bandę fanatyków i ich herszta Jarosława. Jak tak ciebie słucham to mam wrażenie że my w dwóch innych krajach żyjemy.
Cytat:
Hahaha.. a co miało dać? Miałam nagle stwierdzić "Oo!! Ten człowiek wie wszystko o świecie, więc przeczytam co napisał i też będę wszystko wiedziała", a potem zapomnieć o swoim własnym poglądzie na świat??? :)))

Odnosić się do konkretów. Tam jest poruszonych wiele wątków a ty cały czas trzymasz się argumentacji typu: "nie możesz tego wiedzieć/ a może było tak/ itp/itd".

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 15:15   

Uesugi napisał/a:
Zrozum że wcześniej nie było wiadomo. A gdyby Lech nie zginął w katastrofie to Bronisław rozgromiłby go w pierwszej turze i nie byłoby tego cyrku co teraz jest. Jaką wymarzoną sytację ma teraz rząd? Rozbudzoną bandę fanatyków i ich herszta Jarosława

Oj tam. Ja bym się autentycznie na miejscu Tuska cieszył. Nic nie paraliżuje prac rządu a kłótnie w łonie koalicji są na 5, czy dalszym miejscu w serwisach informacyjnych. A o tym jak doskonałą sytuację ma rząd można się przekonać biorąc dowolną gazetę. W najnowszym Wprost nie ma praktycznie nic o nim. O krzyżu i Jarosławie za to wszystko.

A co do tego, jak postrzegam katastrofę. To wyjaśni prokuratura wojskowa a zrewidują historycy. Bo chyba nikt nie wierzy, że wersja o zamachu (nawet hipotetyczna) byłaby upubliczniona.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 15:22   

Cytat:
Oj tam. Ja bym się autentycznie na miejscu Tuska cieszył. Nic nie paraliżuje prac rządu a kłótnie w łonie koalicji są na 5, czy dalszym miejscu w serwisach informacyjnych. A o tym jak doskonałą sytuację ma rząd można się przekonać biorąc dowolną gazetę. W najnowszym Wprost nie ma praktycznie nic o nim. O krzyżu i Jarosławie za to wszystko.

A co do tego, jak postrzegam katastrofę. To wyjaśni prokuratura wojskowa a zrewidują historycy. Bo chyba nikt nie wierzy, że wersja o zamachu (nawet hipotetyczna) byłaby upubliczniona.

Ta sytuacja została przytoczona tutaj w kontekście ewentualnego zamachu i niby to jest ta korzyść. Bronek by wygrał łatwiej bez katastrofy. Tym to obalam. A Twój pogląd szanuję, tylko zobacz jaka jest atmosfera. Czy nie fajniej by było bez tego bajzelu? Komu jest to na rękę? Komu?

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 15:49   

Uesugi napisał/a:
Ta sytuacja została przytoczona tutaj w kontekście ewentualnego zamachu i niby to jest ta korzyść

A to faktycznie. PO w zasadzie mogło przegrać wybory. Żadna gwiazdka z nieba im nie spadła. Miedwiedew taką dostał, ale to już dawno obgadane.

Uesugi napisał/a:
tylko zobacz jaka jest atmosfera.

Jaka? Polska z całym dobrodziejstwem inwentarza.

Uesugi napisał/a:
Czy nie fajniej by było bez tego bajzelu? Komu jest to na rękę? Komu?

Byłoby. A komu? Dosłownie wszystkim. Kaczyński zbiera jakieś okruchy sensu życia po osobistej tragedii, PO ma słabą opozycję i może podwyższać VAT bez najmniejszego protestu i ogółem grać w piłkę (a raczej lecieć w kulki. Borowcy dali im fory), SLD już się jara na myśl o debacie światopoglądowej. PSL jest jak mniejszość niemiecka. W senacie rzymskim byli już jako bracia Grakchowie. No i media, które się spuszczają nad krzyżem. Ah. I gównażeria w necie też się może spuszczać już nie tylko przy redtube. Sezon ogórkowy.

Mam taką serdeczną nadzieję na spokój. Ale tak chyba już musi być. Chyba, że pomożesz mi wprowadzić dyktaturę. Mam wrażenie, że Polacy wręcz by poparli masowo zamach stanu.

A nadzieja została rozwiana, gdy kupiłem Wprost z nowym redaktorem nacz. Zgroza, panie kolego. Zgroza!
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 16:09   

Cytat:
Jaka? Polska z całym dobrodziejstwem inwentarza.

Z Macierewiczem;]
Cytat:
Byłoby. A komu? Dosłownie wszystkim. Kaczyński zbiera jakieś okruchy sensu życia po osobistej tragedii, PO ma słabą opozycję i może podwyższać VAT bez najmniejszego protestu i ogółem grać w piłkę (a raczej lecieć w kulki. Borowcy dali im fory), SLD już się jara na myśl o debacie światopoglądowej. PSL jest jak mniejszość niemiecka. W senacie rzymskim byli już jako bracia Grakchowie. No i media, które się spuszczają nad krzyżem. Ah. I gównażeria w necie też się może spuszczać już nie tylko przy redtube. Sezon ogórkowy.

Wszystko spoko to co napisałeś, tylko ja chcę uzmysłowić co niektórym że to nie jest cel by robić zamach. Bo to nie są wymarzone skutki. To są następstwa, ale nie SKUTKI by zabijać 96 osób.
Cytat:
Mam taką serdeczną nadzieję na spokój. Ale tak chyba już musi być. Chyba, że pomożesz mi wprowadzić dyktaturę. Mam wrażenie, że Polacy wręcz by poparli masowo zamach stanu.

To jest nas dwóch głupich, bo nadzieja jest naszą matką nie?;p

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-24, 01:38   

Uesugi napisał/a:
Zabawna to tyj esteś niestety, ale już coraz mniej. Odrzucam teorię spiskowe których w Internecie jest od cholery dysponując tymi samymi informacjami co twórcy owych teorii, pojmujesz?

Niestety nie. Tj. chyba nie myślisz, że ja twierdzę, że to był zamach na podstawie filmiku, który krążył w internecie? Bo zaczęłam odnosić wrażenie, że tak mnie traktujesz.

Uesugi napisał/a:
Wszystkie spiski internetowe polegają na manipulowaniu faktami, sugerowaniu czegoś czego nie ma ( jak ten filmik w necie w którym niby ktoś dobija Polaków ), uprzedzeniach i frustracji. Zadaję proste, logiczne pytania na które są proste odpowiedzi i wszystkie one przeczą bajkom internetowym.

Nie wiem co masz na myśli mówiac 'wszystkie spiski internetowe'. Moglbys jakies inne przytoczyc, zebysmy sie dobrze zrozumieli?

Uesugi napisał/a:
Cytat:
Chodziło o to, że nazwałeś to co napisałam bzdurą.
Cięzko prowadzić kulturalną rozmowę w takim tonie.

Bzdura jest bzdurą jak mam to inaczej nazwać? Mam ci przyklaskiwać w imię fałszywie pojmowanej kurtuazji?

Ale co jest bzdurą z tego co napisałam? (no oprócz tekstu o pojadnaniu z Rosją, bo tak jak wtedy zaznaczyłam, to była fantazja)

Uesugi napisał/a:
Nie no teraz to się nakryłem kopytami. Najpierw odesłałem cię do tematu o Tupolewie a ty stwierrdziłaś że prześledziłaś go dokładnie, po czym piszesz że nawet nie wiesz do kogo należy tekst napisany kursywą, a on jest właśnie z tamtego tematu i należy do MNIE. I to są moje opinie. Kompromitacja....

Napisałam, że go przejrzałam dość dokładnie.

Uesugi napisał/a:
Cytat:
Nie wygrał, więc nie ma co gdybać.
Pozatym zobacz jaka teraz jest sytuacja obozu rządzącego, wprost wymarzona... co nie? ;)

!!!!!!!!!! Zrozum że wcześniej nie było wiadomo. A gdyby Lech nie zginął w katastrofie to Bronisław rozgromiłby go w pierwszej turze i nie byłoby tego cyrku co teraz jest. Jaką wymarzoną sytację ma teraz rząd? Rozbudzoną bandę fanatyków i ich herszta Jarosława. Jak tak ciebie słucham to mam wrażenie że my w dwóch innych krajach żyjemy.

W tym samym kraju, tylko postrzegamy różnie świat, każde poprzez pryzmat swojej wiedzy i swoich doświadczeń.

Cytat:

Dokładnie, ten cyrk jest komuś bardzo na rękę. Odwraca uwagę od spraw zasadniczych, a gdyby obydwaj Kaczyńscy żyli może musiałoby dojść do otwartego dialogu pomiędzy dwiema ideami, które odzwierciedlalyby mniej-więcej stosunek poglądów społeczeństwa.

Uesugi napisał/a:
Cytat:
Hahaha.. a co miało dać? Miałam nagle stwierdzić "Oo!! Ten człowiek wie wszystko o świecie, więc przeczytam co napisał i też będę wszystko wiedziała", a potem zapomnieć o swoim własnym poglądzie na świat??? :)))

Odnosić się do konkretów. Tam jest poruszonych wiele wątków a ty cały czas trzymasz się argumentacji typu: "nie możesz tego wiedzieć/ a może było tak/ itp/itd".

Tak, bo tylko tyle twierdzę.

Cytat:

I tyle :cool:

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-24, 16:10   

Cytat:
Niestety nie. Tj. chyba nie myślisz, że ja twierdzę, że to był zamach na podstawie filmiku, który krążył w internecie? Bo zaczęłam odnosić wrażenie, że tak mnie traktujesz.

Bo tak się zachowujesz, masz skłonność do ulegania manipulacjom.
Cytat:
Nie wiem co masz na myśli mówiac 'wszystkie spiski internetowe'. Moglbys jakies inne przytoczyc, zebysmy sie dobrze zrozumieli?

WTC albo te bzdury o jakiejś międzynarodowej klice rządzącej światem.
Cytat:
Ale co jest bzdurą z tego co napisałam? (no oprócz tekstu o pojadnaniu z Rosją, bo tak jak wtedy zaznaczyłam, to była fantazja)

Że fantazja to powiedziałaś później jak już nazwałem to bzdurą, proszę cię...
Cytat:
Napisałam, że go przejrzałam dość dokładnie.

DOŚĆ DOKŁADNIE? Nawet okiem nie rzuciłaś przecież to widać.
Cytat:

To nie mamy o czym rozmawiać.
Cytat:
I tyle :cool:

Chyba inaczej: mało kto wierzy w wersję o zamachu.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-28, 14:45   

Uesugi napisał/a:
Cytat:

To nie mamy o czym rozmawiać.

To trzeba było od razu zapytać co mam na myśli :)
Nie musialbys sie denerwowac, a ja nie musialabym sie tlumaczyc z rzeczy, ktorych nie napisalam... ;)

Uesugi napisał/a:
Cytat:

Bo tak się zachowujesz, masz skłonność do ulegania manipulacjom.

Skąd mnie tak dobrze znasz? ;) Zaledwie kilka zdań zamieniliśmy a Ty masz już mój profil psychologiczny??? :) Może zanim znowu wyciagniesz bledne wnioski, to moze zadaj kilka pytan.

Uesugi napisał/a:
Cytat:

WTC albo te bzdury o jakiejś międzynarodowej klice rządzącej światem.

Ale co z tych rzeczy jest bzdura? Przecież to akurat fakt, że społeczeństwo można wyobrazić sobie jako piramidę, gdzie na samym dole są ludzie, którzy nie mają nic i umierają z głodu, a na samej górze tacy, którzy są właścicielami korporacji, banków, mają wpływ na wojny, politykę itp. itd..

Uesugi napisał/a:
Chyba inaczej: mało kto wierzy w wersję o zamachu.

No tak.. to kwestia wiary... bo cięzko cokolwiek stwierdzić z całą pewnością..

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-28, 15:36   

Cytat:
Skąd mnie tak dobrze znasz? ;) Zaledwie kilka zdań zamieniliśmy a Ty masz już mój profil psychologiczny??? :) Może zanim znowu wyciagniesz bledne wnioski, to moze zadaj kilka pytan.

Twoje sugestie na temat WTC były dosyć wymowne i nie zaprzeczysz temu.
Cytat:

Wystarczy pomyśleć i można stwierdzić co jest prawdopodobne a co nie jest.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 17:33   

Uesugi napisał/a:
Cytat:

Twoje sugestie na temat WTC były dosyć wymowne i nie zaprzeczysz temu.

To od razu znaczy, że jestem maniakiem spiskowej teorii dziejów???
Po prostu - wydaje mi się, że atak na WTC był pretekstem do wojny, nic więcej. Moje zdanie o wojnie znasz - że wojna jest to głównie biznes.

Uesugi napisał/a:
Cytat:

Wystarczy pomyśleć i można stwierdzić co jest prawdopodobne a co nie jest.

Z całym szacunkiem, nie wiem jaki jest Twój poziom wykształcenia i w ogóle wiedzy o świecie, ale nigdy nie będziesz wiedział wszystkiego, zawsze Twoja wiedza będzie jedynie pewnym wycinkiem wiedzy o tzw. rzeczywistości. A zatem nie masz podstaw do jednozncznej oceny co jest prawdopodobne a co nie...

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-09-02, 17:38   

Cytat:
Po prostu - wydaje mi się, że atak na WTC był pretekstem do wojny, nic więcej. Moje zdanie o wojnie znasz - że wojna jest to głównie biznes.

Na ten argument już odpowiadałem, w temacie do którego dostałaś link. Znowu mam przekopiować?;o
Cytat:
Z całym szacunkiem, nie wiem jaki jest Twój poziom wykształcenia i w ogóle wiedzy o świecie, ale nigdy nie będziesz wiedział wszystkiego, zawsze Twoja wiedza będzie jedynie pewnym wycinkiem wiedzy o tzw. rzeczywistości. A zatem nie masz podstaw do jednozncznej oceny co jest prawdopodobne a co nie...

Dlatego oceniam prawdopodobieństwa i je porównuje. Sama sobie zbilansuj co jest mniej lub bardziej bliskie prawdy.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-05, 01:21   

Uesugi napisał/a:
Cytat:

Na ten argument już odpowiadałem, w temacie do którego dostałaś link. Znowu mam przekopiować?;o

Lepiej nie, bo to nie o tym temat ;)

Uesugi napisał/a:
Cytat:

Dlatego oceniam prawdopodobieństwa i je porównuje. Sama sobie zbilansuj co jest mniej lub bardziej bliskie prawdy.

Skoro nie masz prawa do oceny prawdopodobieństwa to tymbardziej do porównania dwóch prawdopodobieństw ;-)

jutro 
Hiper wymiatacz
kryzysowy narzeczony

Wysłany: 2010-09-05, 10:23   

Najbardziej śmieszni są Ci, którzy zwrócili się do Amerykanów o pomoc w sprawdzeniu czy to nie zamach... czy to czasem nie Ruskie stworzyli tą mgłę specjalnie.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-09-06, 11:42   

Cytat:

Skoro nie masz prawa do oceny prawdopodobieństwa to tymbardziej do porównania dwóch prawdopodobieństw ;-)

Mam takie prawo jako istota myśląca.
Idąc twoim tokiem myslenia równie dobrze możemy przyjąć że to kosmici zestrzelili samolot, prawda? Przecież nie można stwierdzić że nie istnieją i że nie mają wrogich zamiarów. :-o

pablopavo 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-06, 11:56   

jutro napisał/a:
Najbardziej śmieszni są Ci, którzy zwrócili się do Amerykanów o pomoc w sprawdzeniu czy to nie zamach... czy to czasem nie Ruskie stworzyli tą mgłę specjalnie.

Hehe, Polacy ośmieszyli się z tym pytaniem o wytworzenie sztucznej mgły.. Każdy wie, że to żaden problem.

Odpowiedz do tematu