Rzeczpospolita Polska Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Rzeczpospolita Polska

Rzeczpospolita Polska
Autor Wiadomość

Stahu 
Wymiatacz
Mnie nie nabierzesz

Wysłany: 2009-04-17, 18:55   

Missy napisał/a:
I wcale nie uważam Polskę za wybitnie mądry kraj, bo gdyby tak było to my bylibyśmy założycielami UE i tym podobnym pomysłom.
jejku nie ośmieszaj się.. :mrgreen: przecież jak Polska mogła by być założycielem UE skoro po wojnie byliśmy w radzieckiej strefie wpływów.. mieliśmy nawet propozycję co do przyłączenia się ale pod naciskiem Sowietów rząd polski odmówił. I przestań zrzędzić że Polska jest zła. Dobra, udowodnij jakoś swoje zdanie że Polska to nie jest mądry naród, bo sama piszesz że ja niby nie udowadniam a to Ty tego nie udowodniłaś. No słuchamy

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-04-17, 19:21   

Z tego co pamiętam Polska zajmuje wysokie (jeśli nie pierwsze miejsce) pod względem uzyskanego wykształcenia.
Nie tak dawno w takiej Portugalii był największy procent analfabetów w całej Europie.

Stahu 
Wymiatacz
Mnie nie nabierzesz

Wysłany: 2009-04-17, 19:21   

Racja, też o tym słyszałem

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2009-04-17, 19:56   

Cytat:
Nie uważam, żebym był kimś lepszym dlatego, że jestem akurat Polakiem. Można być równie wartościowym człowiekiem będąc Niemcem czy Brazylijczykiem. Nacjonalizm odpycha mnie i uważam go za zupełną głupotę. Jestem patriotą, jestem dumny z moich korzeni, tradycji i historii, ale nie wywyższam się ponad przedstawicieli innych narodów.

Nic dodać, nic ująć. To, że jestem Polakiem nie uprawnia mnie do takiego "wysokiego" myślenia. Jestem tolerancyjny wobec innych narodów, czy są to Niemcy, czy Brazylijczycy, czy Chińczycy.

Missy 
Pogromca postów
Gwiazdka

Wysłany: 2009-04-17, 20:36   

Stahu, jak byś nie zauważył, napisałam, że Polska mogłaby wymyślać jakieś nowe pomysły, udogodnienia a nic takiego nie powstaje.
Czekałam, aż Ty poprzesz swoje zdanie jakimiś artykułami, nie dałeś rady, wypowiedziałam się po Tobie, a to że Polskę uważam, nie uważam za wybitnie mądry naród to moja ocena, tego nie mogę udowodnić, jeśli to wychodzi ze mnie...

Stahu 
Wymiatacz
Mnie nie nabierzesz

Wysłany: 2009-04-17, 20:55   

Missy napisał/a:
Czekałam, aż Ty poprzesz swoje zdanie jakimiś artykułami, nie dałeś rady
:mrgreen: buahhahaha...
Nie dośc że nie umiesz za bardzo czytać ze zrozumieniem to jeszcze odwracasz kota ogonem. Ja ci udowodniłem, ale jak to nie był dla ciebie wystarczający dowód to tój problem. Chyba jesteś niezdolna by poszukać sobie w google. Co, ja mam specjalnie dla ciebie internet przeszukiwac?? Szukaj sobie sama jak masz takie wątpliwości

I wcale nie poległem, bo ja udowodniłem swoją tezę, a ty swojej nie chcesz udowadnić i tchórzliwie zmieniasz temat że to niby "twoja ocena" :mrgreen: to co, z sufitu wzięłas tą ocenę, musisz ją udowodnić. Więc drugi raz mówię, słuchamy... :]

PS. i już nie uciekaj od odpowiedzi jak ostatnio

[ Dodano: 2009-04-17, 21:56 ]
Missy napisał/a:
Stahu, jak byś nie zauważył, napisałam, że Polska mogłaby wymyślać jakieś nowe pomysły, udogodnienia a nic takiego nie powstaje.
a czego nie powstaje?? Bo jest tu zadużo takich zżęd którzy tylko narzekają

Missy 
Pogromca postów
Gwiazdka

Wysłany: 2009-04-17, 22:35   

Jak już Ci napisałam drogi kolego to moja osobista ocena na ten temat.
I jeśli uważasz, że Rząd martwi się jakimkolwiek zrzędzeniem jak to nazwałeś to się mylisz.

Nie dyskutuję już z Tobą, dziękuję.

poem sometimes 
Pogromca postów
Urodzony prowodyr

Wysłany: 2009-04-20, 10:09   

Proponuję popytać ludzi w Polsce na ulicy, kto to Castro. A potem wyśmiewać się z innych narodów, bo wyniki byłyby pewnie zaskakujące, in minus :]

stubarwny napisał/a:
Z tego co pamiętam Polska zajmuje wysokie (jeśli nie pierwsze miejsce) pod względem uzyskanego wykształcenia.

Ale co, oni porównują poziom wykształcenia w innych krajach? To niemożliwe. Mogą co najwyżej zmierzyć liczbę studentów, absolwentów itp. A to marny argument, bo student - to już dawno przestało brzmieć dumnie i elitarnie.

Stahu, A ja uważam, że Polacy są najgłupszym narodem na świecie. I jak mi nie wierzysz, to sam sobie znajdź, oczywiście jeśli umiesz korzystać z google :]
A tak poważnie, to niektórym ludziom trzeba chyba na każdym kroku przypominać o zasadach dyskusji i specyfice forum dyskusyjnego, bo inaczej będą pisać posty w stylu: "ja tak uważam i nie muszę Ci nic udowadniać". :wstyd:

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-04-20, 10:19   

Cytat:
A ja uważam, że Polacy są najgłupszym narodem na świecie. I jak mi nie wierzysz, to sam sobie znajdź, oczywiście jeśli umiesz korzystać z google

A to Ty tak uważasz czy google?

Stahu 
Wymiatacz
Mnie nie nabierzesz

Wysłany: 2009-04-20, 14:41   

Cytat:
A to Ty tak uważasz czy google?
raczej on, ale przecież poem sometimes teog niczym nie udowodni, bo skoro pisze że Polacy są najgłupszym narodem na świecie to on jest pewnie z tej głupszej części :]
poem sometimes napisał/a:
A tak poważnie, to niektórym ludziom trzeba chyba na każdym kroku przypominać o zasadach dyskusji i specyfice forum dyskusyjnego, bo inaczej będą pisać posty w stylu: "ja tak uważam i nie muszę Ci nic udowadniać".
I kto to mówi, buaha, ty nie udowodniłeś ani jednego słowa :mrgreen: chcąc wymagać czegoś od innych wymagaj najpierw od siebie.

Martino 19
User

Wysłany: 2009-04-20, 16:01   

Co do tych opinii czy polska jest najmądrzejszym narodem to spokojnie, badanie które są prowadzone są prowadzone na określone zagadnienia np ilośc absolwentów państwowych uczelni itp także z tym spokojnie. Jeśli chodzi np o położenie geograficzne to w europie powinniśmy na tym bardzo dużo zyskiwac niestety nie zyskujemy bo nie mówimy jako państwo jednym głosem ale to z wiadomych względów.

poem sometimes 
Pogromca postów
Urodzony prowodyr

Wysłany: 2009-04-27, 09:49   

Stahu napisał/a:
raczej on, ale przecież poem sometimes teog niczym nie udowodni, bo skoro pisze że Polacy są najgłupszym narodem na świecie to on jest pewnie z tej głupszej części :]

To była ANALOGIA. Wiem, trudne słowo. Polecam wikipedię, możesz też zapytać nauczycieli w szkole. Potem przeczytaj jeszcze raz mojego posta, może zrozumiesz :]

Stahu napisał/a:
I kto to mówi, buaha, ty nie udowodniłeś ani jednego słowa :mrgreen: chcąc wymagać czegoś od innych wymagaj najpierw od siebie.

Sprawa podstawowa - kto zaczął dyskusję? Zastanawiam się, jak miałbym podawać kontargumenty, skoro żadnych argumentów nie podałeś. Internet mnie zadziwia :-o

MateuszKL 
Wymiatacz
SM UPR

Imię: Mateusz

Wysłany: 2009-05-02, 23:54   

Widzę, że w tym temacie wypaczono znaczenie słowa "nacjonalizm". Nacjonalizm nie oznacza, że uważam Polskę za lepszy kraj od np. Niemiec, a jedynie tyle, że interes mojego kraju jest ważniejszy od interesu - w tym wypadku - zachodniego sąsiada. Czyli w gruncie rzeczy: w polityce zagranicznej standard. Nie wiem skąd takie przekręcenie znaczenia tego słowa w świadomości niektórych forumowiczów. :-x

Polski nacjonalizm nigdy nie był ostry, szowinistyczny, skrajny. Nie mamy się czego wstydzić. U nas nacjonalistów zrzeszała wolnorynkowa, prawicowa Endecja, a w np. Niemczech lewicowe, socjalistyczne NSDAP. Mówiąc, że nacjonalizm musi być złem patrzymy na siebie w kategoriach innych narodów, jak właśnie Niemcy, w których to chyba nigdy nie było ugrupowania nacjonalistycznego bez elementów szowinistycznych (albo miało bardzo małe poparcie i siłę przebicia).

człowiek nalefka
Stały User

Wysłany: 2009-05-03, 20:09   

Polska to wspaniały kraj, Polacy to wspaniali ludzie choć czasem nieco kłótliwi.

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-03, 20:15   

[...]
Bardzo smutna to kraina
Dumna i sponiewierana
Trudno tutaj o człowieka
Dużo prościej spotkać chama
[...]
Ksiądz ze szpiegiem w układ wchodzi
Brudnym mieczem w Boga godzi