Rzeczpospolita Polska Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Rzeczpospolita Polska

Rzeczpospolita Polska
Autor Wiadomość

Ulquiora 
Stały User
Arancar

Wysłany: 2010-02-19, 15:35   

Cytat:
Masz jakąś obsesję analną?

Ty chyba tak...

Poza tym nie wszystkie artykuly sa trafne i prawdziwe.

Cytat:
chcę jedynie wykazać że to wina Polaków.

To co ty rumun? :mrgreen:

Tak czy siak jednak zeby byc patriota trzeba dostrzegac ulomnosc swojego panstwa.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-02-19, 17:43   

Cytat:
Poza tym nie wszystkie artykuly sa trafne i prawdziwe.

:-o Podważasz te każdemu znane fakty?
Cytat:
To co ty rumun? :mrgreen:

Jezus Maria człowieku, poczucie humoru mój 5letni brat ma lepsze;o

Ulquiora 
Stały User
Arancar

Wysłany: 2010-02-19, 22:35   

Cytat:
Jezus Maria człowieku, poczucie humoru mój 5letni brat ma lepsze;o

Pzdr. Watpie. A to nie byl zart.

Tak czy siak jednak zeby byc patriota trzeba dostrzegac ulomnosc swojego panstwa.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-02-19, 22:50   

Cytat:

Jak widać, ja dostrzegam...
Cytat:
A to nie byl zart.

Pewnie. Jakaś żałosna imitacja "żartu", z której uśmiałeś się jedynie ty.

Nadal mnie ciekawi, czy jesteś w stanie podważyć fakty zawarte w tym artykule.

Ower 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-02-21, 13:56   

A ja myślę że 80% społeczeństwa polskiego (20% to mohery i male dzieci) zmieniłą by rząd na lepszy, aleee. Jak zawsze jest jakieś ale, w Polsce nie mamy lepszych polityków wszyscy są tacy sami i każdy mówi od siebie to co każdy polak chce usłyszeć, czyli będą mieszkania, lepsze zarobki oraz nowe wspaniałe autostrady najlepsze w europie :-D A prawda jest taka, ze polscy poolitycy nie mają zadnych predyspozycji zeby to spełnić. Marta - Coco Chanel na prezydenta ! :mrgreen:

P.C

Ekoo
User

Wysłany: 2010-02-24, 11:07   

Uważam że w Polsce politycy robią , jeden , wielki syf! Chociaż jak każdy uważam że zrobiłbym wszystko lepiej od nich , jestem w miarę zadowolony z polskiej polityki , i miejmy nadzieje że coś się polepszy.. Czy jestem patriotą? Oczywiście!

nuneczek10 
Mega wymiatacz

Imię: Tomek

Wysłany: 2010-02-24, 13:28   

patriota? Oczywiście.
Polski rząd to jeden wielki śmiech na sali. Może to i dziwne ale w niektórych kwestiach to chyba nawet i ja bym miał lepszy pomysł niż niektórzy ministrzy...
Jak dostaliśmy Euro to myślałem, że będziemy jak Portugalia, która miała Euro w 2004r. Gospodarka Portugalii wzrosła 2-krotnie, nasza gospodarka z sondaży i analiz trzyma się dobrze, a ten kryzys w przygotowań Euro powinien nam tylko pomagać!
a Mi się coraz to bardziej chce śmiać z tego, nie widze, żadnych działań związanych z przygotowaniem Polski na przyjęcie zagranicznych reprezentantów, kibicy itd. Lotnisko, które buduje się w mych okolicach, "buduje" się już ok. 6 lat, a nawet jednego pasa nie ma ;x Oni myślą, że zdąrzą z tym na Euro? Wątpie!
A mogłoby być tak pięknie :kwasny:

synka
User

Wysłany: 2010-02-24, 17:15   

Moim zdaniem polityka to jeden wielki, śmieszny galimatias. Może kiedy my będziemy dorośli, kiedy zasiądziemy w rządzie, polska zmieni się na lepsze.

Nasza Polska
User
czas na zmiany...

Imię: Marcin

Wysłany: 2010-03-02, 20:16   Re: Rzeczpospolita Polska

Porozmawiajmy o tym co nam się podoba w naszym państwie, a co nie? Co możemy zrobić, aby było lepiej i jak możemy to zrobić? Polska to piękny kraj, dlaczego mamy wyjeżdżać w poszukiwaniu lepszego życia?

nasza polska.razem.JPG
esteśmy młodzi, nie czekamy, aż coś się zmieni samo...Chcemy zmieniać nasze państwo na lepsze, chcemy tutaj żyć, uczyć się i pracować...
Plik ściągnięto 526 raz(y) 10,99 KB

http://www.nasza-partia.blogspot.com/

freestylee 
Mega wymiatacz

Imię: Piotrek

Wysłany: 2011-03-02, 23:32   

1- nie stanowcze nie !
2- kiedyś pie****k sie zrobił
3- nie
4- nie wiem
NIE LUBJE POLSKI I NIE CZUJE SIE PATRIOTOM I TAKIM

Isair 
Moderator
Arcykapłan

Wysłany: 2011-03-03, 10:28   

Prawda jest tak, ze daliśmy sobie wmówić, że nic się nie da zmienić. Ok. 40-45% osób w tym kraju twierdzi, że wszyscy już byli, że nic się nie da zrobić i nie idą do wyborów. To jest bolączka tego kraju. A reszta? Cześć z tej reszty też głosuje na tych co zawsze, bo dali sobie wmówić, ze ich głos nic nie znaczy i błędne koło trwa.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-03-03, 10:58   

Isair napisał/a:
Prawda jest tak, ze daliśmy sobie wmówić, że nic się nie da zmienić. Ok. 40-45% osób w tym kraju twierdzi, że wszyscy już byli, że nic się nie da zrobić i nie idą do wyborów. To jest bolączka tego kraju. A reszta? Cześć z tej reszty też głosuje na tych co zawsze, bo dali sobie wmówić, ze ich głos nic nie znaczy i błędne koło trwa.

Da się wiele zmienić, ale nie zrobią tego kolejno zmieniające się ekipy rządzące, nie ważne czy frekwencja w wyborach jest 40 czy 80%.

Isair 
Moderator
Arcykapłan

Wysłany: 2011-03-03, 11:13   

Ale nie chodząc na wybory pokazujemy też, że mamy to w nosie. Wiele osób walczyło o to by móc sobie wrzucić tą kartkę. Akurat w tym jednym z nielicznych aktów działania przejawia się wola ludu.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-03-03, 13:04   

Isair napisał/a:
Ale nie chodząc na wybory pokazujemy też, że mamy to w nosie.

Jako osoba nie chodząca na wybory, mogę się wypowiedzieć, dlaczego tak robię. Politycy nie są uczciwi i nie będę ich wspierać poprzez swoje działania.

Isair napisał/a:
Wiele osób walczyło o to by móc sobie wrzucić tą kartkę.

Walczyło o wolność, a to co ja obserwuje w polityce i mediach, to jest jedno wielkie zniewolenie... rządzący nas okłamują, robią z nas idiotów.

Isair napisał/a:
Akurat w tym jednym z nielicznych aktów działania przejawia się wola ludu.

Dokładnie, jest to nieliczny akt, w którym przejawia się wola ludu i to statystyczna, na którą można wpływać poprzez marketing. Jako pojedyncze jednostki, możemy tego aktu dokonywać raz na kilka lat, udzielając tym samym legitimizacji dla działań ludziom na cały okres czas, aż do kolejnego takiego aktu. Odpowiedzialność jaką przed nami mają za te działania jest praktycznie żadna.

Nie dostrzegam swojego wpływu na kształt rzeczywistości społecznej w ten sposób po prostu.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2011-03-03, 14:07   

Cytat:
Da się wiele zmienić, ale nie zrobią tego kolejno zmieniające się ekipy rządzące, nie ważne czy frekwencja w wyborach jest 40 czy 80%.

Właśnie tu mamy ten przypadek, który sądzi że wybory nic nie dają.
Cytat:
Jako osoba nie chodząca na wybory, mogę się wypowiedzieć, dlaczego tak robię. Politycy nie są uczciwi i nie będę ich wspierać poprzez swoje działania.

Dlatego nie dziw się, że np ja mam cię za jednego z licznych "kłapaczy dziobem", którzy krytykują wszystko naokoło, nie mają żadnego pomysłu i nic nie robią.
Cytat:
Walczyło o wolność, a to co ja obserwuje w polityce i mediach, to jest jedno wielkie zniewolenie... rządzący nas okłamują, robią z nas idiotów.

Tak, tak... zapomniałaś dodać że media nas niewolą i rządzi nami tajna klika.
Cytat:
Dokładnie, jest to nieliczny akt, w którym przejawia się wola ludu i to statystyczna, na którą można wpływać poprzez marketing. Jako pojedyncze jednostki, możemy tego aktu dokonywać raz na kilka lat, udzielając tym samym legitimizacji dla działań ludziom na cały okres czas, aż do kolejnego takiego aktu. Odpowiedzialność jaką przed nami mają za te działania jest praktycznie żadna.

Właśnie w wyborach możemy wyciągnąć wobec nich odpowiedzialność.

Odpowiedz do tematu