Kocham ją, ale dobija mnie, dobija dosłownie. Nieudolny kraj, jeszcze stadionów na euro 2012 nie pobudowaliśmy a Kaczyńscy chcą już igrzyska olimpijskie organizować w Polsce. Gdzie tu racjonalne myślenie?
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Kocham ją, ale dobija mnie, dobija dosłownie. Nieudolny kraj, jeszcze stadionów na euro 2012 nie pobudowaliśmy a Kaczyńscy chcą już igrzyska olimpijskie organizować w Polsce. Gdzie tu racjonalne myślenie?
Dokładnie.Ale to wszystko przez naszych sojuszników .No bo gdyby w II Wojnie Światowej Francja zaatakowałaby Rzeszę od zachodniej granicy(we wrześniu)to tej granicy broniło zaledwie 20 pare jednostek....
I Polska byłaby dziś podobna do mocarstw ,a Kaczyńskich znalibyśmy jako sprzedawców w monopolowym
Pati009, teraz to możemy tylko gdybać. A skąd niby wiesz, że było by lepiej, może gorzej by się losy polski potoczyły, nigdy nic nie wiadomo
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
Pati009, teraz to możemy tylko gdybać. A skąd niby wiesz, że było by lepiej, może gorzej by się losy polski potoczyły, nigdy nic nie wiadomo
możliwe.
Ale ja uważam że Polsce brakuje takiego Marszałka Piłsudskiego....charyzmatycznego,kochanego przez lud wodza ^^)
Żąl mi tego kraju,kiedy widzę że rządzą nim matoły i inne ,,,bydło" z sejmu...
Mój tata jest za wzmocnieniem władzy jednego człowieka-wodza-ale w kraju demokratycznym. Tylko nie ma właściwych kandydatów...no Może Radek Sikorski
Pati009, pewnie, a powiedź swojemu nauczycielowi od historii nieco mniej wygodna dla nas tezę ale jakże realną ;]
Niemcy mieli zaje******* stosunki z ZSRR, razem rozbierali Polske
Gdyby Francja napadła na Niemców, mogłaby się zawiązać koalicja ZSRR-Rzesza.
A wtedy dopiero byłyby problemy.
Z resztą Polska pomogła przy zaanektowaniu Czechosłowacji więc dostała po dupie za swoje.
Nie ma co ukrywać, że często szliśmy nieco w strone niemcow niż Angoli, zamiast zdecydowanie stać w jednym kierunku - zbyt duży rozpierdol polityczny.
Myślę, że większym problemem było wymordowanie Polskiej inteligencji, ala Katyń potem Powstanie Warszawskie no i czystki ZSRR.
O wiele lepsza byłaby sytuacja gdyby cała inteligencja wyemigrowała do UK i tak tworzyła rząd na emigracji...
o ile by ich potem nie spotkał i tak podobny los.
_________________ Co za idiotyczny punkt w regulaminie.
Poza tym, wypadało się podpisać jak grzebałeś na moim profilu pipko.
Pati009, oj brakuje takiego Piłsudskiego, który by wytargał niektórych za te parszywe, zakazane kur** mordy, i pokazał jak się rządzi państwem, co to znaczy dyktatura
Ale ja uważam że Polsce brakuje takiego Marszałka Piłsudskiego....charyzmatycznego,kochanego przez lud wodza ^^)
Bo Faszyzm który był ostatnim zrywem romantyzmu upadł, od tamtej pory w państwach nie ma wielkich wodzów... Jest POKÓJ
Wojna to czas wielkich wodzów
pokój to czas rozsądnej władzy pół szczebla... ala koalicje itp.
Piłsudski sobie pozwolił na Pucz i przejął władzę... w państwie demokratycznym jest to teoretycznie nie do pomyślenia w obecnych czasach, szczególnie, żeteraz rządzą populiści...
Jak nie jesteś populistą nie dostaniesz się na szczyt.
czyli twój starszy jest dość prawicowym konserwatystą w sprawach polityki (szczególnie zag) choć pewnie tylko lekkim No i władza centralna ?
Cytat:
Żąl mi tego kraju,kiedy widzę że rządzą nim matoły i inne ,,,bydło" z sejmu...
I to jest właśnie ten brak inteligencji u elit rządzących ...
Bo Faszyzm który był ostatnim zrywem romantyzmu upadł, od tamtej pory w państwach nie ma wielkich wodzów... Jest POKÓJ
Możliwe.Chociaz Piłsudski nie był faszystą....
Cytat:
czyli twój starszy jest dość prawicowym konserwatystą w sprawach polityki (szczególnie zag) choć pewnie tylko lekkim No i władza centralna ?
Władza centralna to podstawa do wzmacniania państwa.Co prawda nie chodzi o terror ale o to,żebyl udzie mieli świadomość,kto tak naprawdę,tym rządzi
[ Dodano: 2009-02-15, 11:12 ]
Żal mi też terytorium przedwojennego które zostało przejęte po wojnie przez Stalina.A w dodatku granice obecnej Polski zostały ustalone bez jakich kolwiek przedstawicieli Polskich.I tu też serce ma zal.Polesie, Żmudź,Ukraina....
Pati009, życie, a raczej Jałta o ile dobrze pamiętam.
stworzenie Białorusi Ukrainy Estonii miało dać Polsce bezpieczeństwo oraz stabilizacje na arenie międzynarodowej, tyle, że ładnie nas okrojono...
No ale ciężko tam było dać kogoś z Polski, do wielkiej trójki...
No i ZSRR już rozpędziło na tyle przemysł wojenny, że trzeba było się z nimi na prawdę liczyć.
Pati009, życie, a raczej Jałta o ile dobrze pamiętam.
stworzenie Białorusi Ukrainy Estonii miało dać Polsce bezpieczeństwo oraz stabilizacje na arenie międzynarodowej, tyle, że ładnie nas okrojono...
No ale ciężko tam było dać kogoś z Polski, do wielkiej trójki...
No i ZSRR już rozpędziło na tyle przemysł wojenny, że trzeba było się z nimi na prawdę liczyć.
niestety... masz rację życie.Ale historia lubi sie powtarzać. Teraz jesteśmy słabi,a za 10 lat Austria poprosi o odsziecz od nawały Turków
To było spotkanie Wielkiej Trojki.Tyle ze tak alianci bali sie Stalina ze nie śmiali nawet z nim negocjować
.
Bluesman napisał/a:
No pewnie :) Coś mi sie wydaje że z Piłsudskim w dzisiejszych czasach Polska by wyglądała jak Rosja z Putinem
nikt nie śmiał by nam grozić rakietami w Obwodzie Kaliningradzkim.
i prawdę mówiac tarcza by nam nie była potrzebna.Mielibyśmy własną...Ale to jedynie spekulacje eee..marzenia.....ale jak skończe 18 to biore sie do roboty
[ Dodano: 2009-02-15, 11:31 ] Pati009, myślę, że byśmy nie mieli bo jako państwo centralne europy po zakończeniu zimnej wojny nie zbroimy się za bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum