Roznie z tym bywa. Ja nikogo z takimi zamiarami nie krytykuje, nie osädzam, bo sam to przerabialem. Te cholerne "zabawy" zyletka, samookaleczenia, etc... No i te dwie proby.
Tak, czasem jest to wolanie o pomoc, chec zwöcenia na siebie uwagi. I taka osoba na pewno tego raczej nie zrobi - bo ma w sobie chec zycia, mimo bölu, jaki jej sprawiono, tak naprawde nie ma zamiaru umierac.
A czasem - jak juz ktos stwierdzil - dana osoba sie z tym nie obnosi - tylko to robi. Bo jest jej juz wszystko jedno. Nie widzi innego wyjscia, zatem tez i nie zwraca sie do nikogo o pomoc...
wydaje mi się, że Twój przyjaciel powiedział Ci o tym co chciał zrobić tylko dlatego, że potrzebuje Cię teraz i potrzebuje tej bliskości, którą w tym przypadku możesz mu dać. najważniejsze, to żeby się z tego pozbierał dlatego przebywaj z nim tak często jak się da. zabieraj go w takie miejsca, gdzie będzie mógł odetchnąć od wszystkiego. rozmawiaj z nim o tym o czym tylko możesz, żeby zapychał sobie głowę tzw 'pierdołami' a nie myślami samobójczymi.
Lepiej nie rozmawiaj o tym z jego rodziną, przynajmniej na razie. Chłopak pewnie chce po prostu zwrócić Waszą uwagę na jego problemy. Jeśli rodzice by się dowiedzieli o jego pseudo 'planach', wpadliby w panikę i wyszedłby z tego niepotrzebny szał.
Bądź blisko niego, jeśli to potrzebne, zaproponuj wizytę u psychologa, pokaż, że może na Tobie polegać.
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Imię: zuzia
Wysłany: 2010-03-14, 18:11
Wiekszosc z Was mowi ze tego nie zrobi oby tego nie zrobil, bo to by byla najwieksza Jego glupota. Ale to nie jest tak ze jak ktos ma takie mysli i mowi to drugiej najblizszej osobie to tego nie zrobi Wiem cos o tym spotkalam sie z takim przypadkiem bylo tak samo... Kilka dni pozniej STALO SIE. Zeby nie jej mama, juz by jej z nami nie bylo
Mi sie wydaje ze trzeba mu udowodnic ze te wyjscie nie jest najlepsze trzeba stawic sie problemom...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum