Mam kolegę z którym siedzę w ławce na lekcjach i wczoraj powiedział mi ze chciał się zabić rzuciła go dziewczyna, wszystko mu się wali! Nie wiem co mam z tym zrobić. Powiem to co on mi powiedział ze chciał skoczyć z wiaduktu ale jego mama napisała SMS ''Synku gdzie jesteś?''
Nie wiem co mam o tym myśleć przecież jeszcze całe życie przed nim ma tylko 15 lat!
Myślicie ze naprawdę był w stanie to zrobić możne porozmawiać o tym z jego mama?! Kucze na prawde nie mam pojecie co mam robić. Nasa wspólna przyjaciółka cały dzień wczoraj mi mówiła coś w stylu ''wyobraź sobie, że przychodzisz do szkoły i nikt koło ciebie nie siada, że go nie ma". Zdołowała mnie ta cała sytuacja..:(
Widac, ze chlopak ma jakies problemy bo jak by mial to zrobic to juz by to zrobil i nie przeszkodzilby mu w tym sms od mamy. Sprobuj sie do niego zblizyc, porozmawiac ale nie lec z tym do jego mamy.
Imię: Remik
Wysłany: 2010-03-12, 14:08
Zabierz go na most postaw na skraju i powiedz że jak taki kozak niech skoczy i pokaże wszystkim jaki jest głupi spęka i może sobie zda sprawę że czas dorastać
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
On potrzebuje pomocy. Porozmawiaj z jego mamą o tym. Obserwuj go uważnie. Wspieraj go w tych chwilach. Dla niego to rozstanie musiało być bardzo bolesne jeśli ma myśli samobójcze. Rozstanie to nic przyjemnego dla nich.
z jednej strony jest to niepokojące i ktoś z jego bliskich powinien o tym wiedzieć...
ale twoja wypowiedź justa55 by go wspierał ( myślę, że chodzi Ci o rozmowę przede wszystkim) to jak myślisz, jak jego mama zareagowałaby ? wielka panika by wybuchła,mama wielkie halo by zrobiła, a chłopak straciłby zaufanie do dorek116
_________________ "Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż doskonałą kopią kogoś innego."
Wątpię iż byłby do tego zdolny. Ci którzy już się na to zdecydują nikomu o tym nie mówią, a jeżeli tak to chcą skupić na siebie uwagę oraz zasygnalizować że nie mogą się uporać z różnymi sprawami ( w tym wypadku porzucenia przez dziewczynę ). Jeżeli chcesz mu pomóc bądź przy nim , wspieraj swoją obecnością. On tego potrzebuje.
nie rozmawiaj z jego mamą dopóki sam z nim nie porozmawiasz.
moim zdaniem chłopak ma jakieś problemy. porozmawiaj z nim. powiedz, że Ci zależy na znajomości/przyjaźni (nie wiem jakie są relacje między wami) z nim i nie chcesz stracić takiego fantastycznego kolegi/przyjaciela.
_________________ kluczem do sukcesu nie jest to ile czasu posiadasz,
ale jak z tego czasu korzystasz każdego dnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum