Nigdy się nie ciełam i jakoś się na to nie zanosi, chociaż miałam duużo powodów do tego, uważam to za głupotę, a już cięcie się pod wpływem mody jest idiotyczne.
W tamtym roku było to u mnie w szkole popularne, a jeszcze większym hitem było wycinanie sobie serduszek ;x
Nigdy się nie ciąłem i nie mam zamiaru - nie jestem pokemonem.
Jedynie z cięcia, to można zaliczyć, ze ktoś ostatnio mnie pociął. Całą rękę mam rozje*aną.
Cięcie jest dla emo i debili, którzy chcą się popisać i zwrócić na siebie pieprzoną uwagę pieprzonego społeczeństwa. Jak chcecie się zabić - są inne techniki. Co, już skoki z budynków są nie w modzie?
Cięcie jest dla emo i debili, którzy chcą się popisać i zwrócić na siebie pieprzoną uwagę pieprzonego społeczeństwa
stereotypy i ograniczenie
Bawią mnie dziewczynki ubrane na różowo, chodzę po szkole z żyletką i podwiniętymi rękawkami.
No cóż, jeśli im sprawia to radość niech tak robią.
Tak na prawdę nie potrafię ocenić ludzi którzy to robią.
_________________ Wlecze za sobą morze niby zbrodnię ciemną. Cichy,
spogląda na mnie w rozpaczy. Mieszkam tutaj.
Cięcie jest dla emo i debili, którzy chcą się popisać i zwrócić na siebie pieprzoną uwagę pieprzonego społeczeństwa. Jak chcecie się zabić - są inne techniki. Co, już skoki z budynków są nie w modzie?
Za to widzę, że teraz w modzie jest brak zrozumienia dla problemów osobowościowych innych ludzi. Brawo.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
em's - sprawdź, co oznacza słowo "debilizm", zanim zaczniesz dyskutować. Kolejna sprawa: nawet, jeśli nastolatek tnie się "na pokaz", to świadczy to o jego problemach osobowościowych. I to należy leczyć i nad tym pracować. Odrzucając to zjawisko tylko jeszcze bardziej je potęgujesz.
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Nataniel doskonale wiem co oznacza "debilizm" w terminologii medycznej. Jest to też słowo używane w języku potocznym z jednoznacznie negatywnym wydźwiękiem. Więc nie baw się za wszelką cenę w poprawianie, bo takiego określenia już psycholog/psychiatra nie użyje. Określam to zjawisko po imieniu, czytaj trzeba być skończonym DEBILEM, żeby w taki sposób manifestować swoje problemy. I tutaj słowo debil oznacza osobę z IQ Poniżej 70. Bo człowiek inteligentny, to osoba która w dojrzały sposób radzi sobie ze swoimi problemami.
_________________ "Ej, nienawidzisz mnie to fajnie, twój hate tylko mi sił dodaje, jak tu stałem, stać tu będę dalej..."
Ech, mój błąd. Dobrze, zapomnijmy na chwile o IQ równym 70. Inteligencja to także umiejętność rozwiązywania i skutecznego radzenia sobie z problemami. Cięcie się żyletką dla zdrowo myślącego człowieka nie jest w najmniejszym stopniu sposobem rozwiązania problemu , jest po prostu kolejnym problemem. I powiedz mi po co to robiłeś?
_________________ "Ej, nienawidzisz mnie to fajnie, twój hate tylko mi sił dodaje, jak tu stałem, stać tu będę dalej..."
Inteligencja to także umiejętność rozwiązywania i skutecznego radzenia sobie z problemami.
Bzdura. Inteligencja odnosi się przede wszystkim do procesów poznawczych, w niewielkim stopniu do społecznych. To po pierwsze. A po drugie - powód mojego cięcia się to moja sprawa.
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum