Imię: Michał
Wysłany: 2009-09-22, 18:31 Scenariusz na otrzęsiny klas pierwszych
Mamy za zadanie wymyślić jakiś scenariusz na otrzęsiny klas pierwszych. To wszystko ma być takie krótkie, symboliczne i nie upokarzające. Całość powinna trwać maksymalnie 10-20 minut.
My daliśmy pić mleko z butelki, oczywiście ze smoczkiem. A scenariusz był o tym, że na scenę przyniesiono w worku kota, przedstawił się i jak chciał dołączyć do plemienia, który oczywiście takowy istniał, musiał wybrać sobie kilka ochotników do konkurencji różnych.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Urządzenie randki w Ciemno?
Lub coś w rodzaju "Jakiej to melodii"
Kalambury?
Jeśli ma być to taka niestresowa zabawa, to przede wszystkim w grupach klasowych (lub mniej) tak aby nie wywoływać nikogo indywidualnie.
Aha i my urządzaliśmy Quiz na temat szkoły, takie proste nawet pytanka, np. gdzie znajduje się sala X? Ilu jest nauczycieli od W-fu, co widać za oknem sali X? Jakie drzewa posadzone są...?, Ile jest w szkole sal itd.
Już sami pomyślicie.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum