Mi się często zdarza podczas snu, że śni mi się, że spadam z łóżka. Budzę się na chwile, patrze, że jednak jestem na łóżku, a nie obok i zasypiam dalej. To spadanie jest mocno wiarygodne, w sumie ciekawe uczucie.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Imię: Kamil
Wysłany: 2010-02-11, 22:14
ja mam też z tym spadaniem
tyle że nie z łóżka, ale z jakiegoś wyższego punktu, np z budynku
a jak byłem mniejszy to ciągle śniło mi się, że wypadam ze zjezdzalni i lece
czasami dosyc wiarygodne jest to uczucie spadania, ale jeszcze nigdy nie udało mi się upaśc, tak do konca. zawsze budze sie tuz przed tym
_________________ "W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym."
Oscar Wilde
ja mam też z tym spadaniem
tyle że nie z łóżka, ale z jakiegoś wyższego punktu, np z budynku
radziłabym przebadać się pod kątem serca. Bo udowonione jest, że jeśli śni się komuś, że sapda z wysoka, to najprawdopodobniej jesty to oznaka choroby serca.
_________________ "Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru: jesteśmy albo pełni miłości... albo pełni lęku" Albert Einstein
_________________ [...] samotność nie jest naszym przeznaczeniem, a samych siebie poznajemy tylko wtedy, kiedy możemy się przejrzeć w oczach innych ludzi.
Mi to się ostatnio często śniło idę sobie lasem i nagle wpadam w dół i tak lecę w momencie gdy dotykam podłoża to robię taki dziwny podskok w łóżku i się budzę, ale od jakichś kilku tygodni tego snu już nie miewam
oo mi się podobnie zdarza tylko ze ja idę schodami i łup obudzę się tak gwałtownie i chyba podskakuje lekko ze strachu nie wiem
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
Imię: Filip
Wysłany: 2010-03-05, 21:33
ja zawsze spadam w snach , najczęściej wspinam się na coś , to coś się urywa i lece, gdy mam ocoś już uderzyć to się budzę.
ale chyba wiem oco chodzi , bo to musi być jakas wada.
Spałem kiedyś na łóżku z podniesionym zagłówkiem, wtedy mi się takie rzeczy śniły ,ale teraz gdy śpię na "płasko" nic mi sie nie dzieje;p
_________________ "...Heute Gestohlen, Schon Morgen In Polen..."
Ich schreibe richtig auf Polnisch
Ostatnio dowiedziałem się iż takie sny oznaczają brak seksu xD I ogólnie każdy sen obojętnie jaki się nam przyśni, to przyczyna jego wystąpienia jest ta sama
I ogólnie każdy sen obojętnie jaki się nam przyśni, to przyczyna jego wystąpienia jest ta sama
Tylko ja nie znam przyczyny snu, w którym przyśniło mi się, że matmę i angielski zdałam na 80% wręcz mnie to zaintrygowało na jakiś sposób.
A co do tematu... W dzieciństwie tak często miałam przy zasypianiu, kiedy już prawie usnęłam, nagle zaczęłam okrężnie spadać w dół, wszystko nade mną wirowało i po chwili się budziłam z całkowita dezorientacją.
Albo też miałam takie "sny", że jadę rowerem bądź na rolkach i nagle upadam, wówczas budzę się i patrzę na swoje ciało, czy z nim wszystko w porządku.
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Miewam sny w których spadam ze skarpy, hm. uwielbiam je. Często mam też sny w których ktoś włamał się do mojego domu, ja go nakrywam a on do mnie strzela. Wtedy się budzę i nie mogę się ruszyć ;P
_________________ If you have to go don't say goodbye
If you have to go don't you cry
If you have to go I will get by
Someday I'll follow you and see you on the other side...
Imię: Aneta
Wysłany: 2010-03-07, 22:19
A ja mam takie uczucie spadania, ale niekoniecznie podczas snu... Tylko np. kiedy się położę i tak 'podsypiam'. Tzn. na pewno nie jest to sen, a nawet nie półsen :D Nie wiem, czy mnie rozumiecie.. Jeśli ktoś ma coś takiego, to pewnie wie, o czym mówię :)
Jest wtedy uczucie spadania, albo np. jakbym się potknęła o coś i przewracała. Wtedy, zanim zdążę o tym pomyśleć, odruchowo się zrywam (tzn. machnę nogami i rękoma) i jest spoko :D
_________________ Krzyże w życiu pełnią podobną rolę, jak krzyżyki w muzyce: podwyższają. Ludwig van Beethoven
Imię: Kaśka
Wysłany: 2010-03-08, 14:53
Też miewałam takie sny tylko, że ja spadałam z huśtawki, którą wcześniej rozhuśtałam do belki.
I jeszcze jeden sen jak spadam w dól, na około mnie ciemność a za mną leci coś ciężkiego - sejf albo kowadło - nie fajne uczucie.
Słyszałam, że sny takie same śnią się tylko raz a te powyżej śniły mi się przynajmniej 5 razy i były identyczne.
_________________ Nie staraj się zostać człowiekiem sukcesu - staraj się zostać człowiekiem wartości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum