Imię: ot, takie...
Wysłany: 2010-03-08, 22:29
Mi czasami śni się, że spadam np ze schodka na klatce schodowej na niższy schodek, tak jakbym sie poślizgnęła. To jest tak wiarygodne, że od razu się budzę, i tak się rzucam na łóżku jakbym na serio zaraz miała się wywalić:)
_________________ Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe.
Mnie się w młodości wiele razy śniło, że spadam... Z rusztowania, z jakiejś liny rozciągniętej między blokami, z chmur, z sufitu, różne warianty były...
Imię: Norejczelzerejczel
Wysłany: 2010-03-20, 17:38
hmm..
Kiedyś słyszałam (nie wiem na ile jest to prawdą), że te sny w których człowiek zapada się w jakby "czarną dziurę" śni nam się kiedy popadamy w ten "najmocniejszy" (nie wiem jak to inaczej nazwać) sen. Po prostu kiedy śpimy baardzo baaardzo mocno.
Ja miewam często takie sny. budzę się rzucając się na łóżku i bardzo cięzko złapać mi ten pierwszy oddech. :D
_________________ "- a znasz takie uczucie gdy serce mocniej bije,
nie umiesz złapać oddechu, trzęsiesz się i nie wiesz co powiedzieć ?
- uczucie gdy widzisz osobę, a nie możesz z nią być.
- dokładnie."
Nigdy nie miałem, a w każdym razie nie pamiętam takiego snu.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
to się nazywa Zrywy miokloniczne i to nie jest nic złego wiele ludzi to ma :)
a dokładniej są to nagłe skurcze mięśni i drgania całego ciała spowodowane nagłymi wyładowaniami w mózgu.
_________________ Gdy wiesz że twój czas jest zamknięty w dłoni
Może wtedy zaczniesz wierzyć
Że życie tam na dole to tylko dziwna iluzja
Imię: Filip
Wysłany: 2010-05-18, 14:06
Nie wiem co to znaczy ale mam takie sny. W trakcie lotu się budzę i zawsze coś mnie boli ręka,noga pewnie dlatego ,że w coś się walnąłem mam różne rzeczy przy łóżku. Ale jak byłem mały 4-5 lat śniło mi się że wiszę nad kotłem czarownicy ,a ona coś gada. Ale kiedyś był sen w którym robię co chcę czyli wtedy wyskoczyłem ze sznurka i nakopałem wiedźmę już później mi się nie śniła.
Imię: Weronika
Wysłany: 2010-06-26, 12:35
Dawno nie śniło mi się żadne spadanie, ale znam to uczucie :) Mi się zawsze śniło, że spadam z sufitu prosto do łóżka.
_________________ Be careful little eyes what you see
It's the second glance that ties your hands as darkness pulls the strings
Be careful little feet where you go
For it's the little feet behind you that are sure to follow
Ja Ci to bardzo chętnie wytłumaczę.
Zacznijmy od tego, że najczęściej jest to odczucie senne bardzo młodych i dzieci, rzadko dorosłych.
Masz siedemnaście lat tak ?
U młodzieży w wieku 14-18 lat jest zjawiskiem częstym i normalnym, najnowsze badania łączą to zjawisko z zanikiem gruczołu grasicy. Sny o spadaniu u dorosłych należą do kategorii snów ostrzegawczych, zapowiadają chorobę , a u dzieci nie są niczym niezwykłym ani groźnym, jako że związane są z pewną fazą wzrostu.
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum