Temat może trochę głupi lub nie do tego działu ale co mi tam
Otóż gdzieś przeczytałem, że dziewczyny podświadomie szukają chłopców silnych psychicznie. Dzisiaj na polskim rozwiązywaliśmy CR z matury i tam było napisane, że ludzie słabi psychicznie łatwiej jest hipnotyzować . I tutaj bierze się moje pytanie: jakie wg Was ma cechy człowiek (chłopak) silny lub słaby psychicznie.
_________________ "Nie krzycz. Rękę Ci urwało? Patrz, tamtemu głowę urwało i nie krzyczy."
Józef Piłsudski
Myślę,ża taki chłopak przede wszystkim jest pewny siebie :) Jest szczery i wie czego chce. Pokazuje swoje mocne strony... i jest niezależny. Silny facet będzie twierdził,że wszystko jest wporządku :) Ale to tylko moja opinia.
_________________ "Żyjemy tutaj tylko po to aby doświadczyć całego bezsensu istnienia"...
"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"
No przedstawię Wam moją sytuację. Jestem uczniem 2 klasy szkoły średniej. W 1-szej klasie miałem średnia na koniec 4,8 i miałem 2-gie miejsce, teraz podobnie ale już pierwsze. Chodzi o to, że uczę się dobrze lub może nawet bardzo, jestem synem jednej z nauczycielek, w ogóle nauczyciele mnie chwalą i lubią, nawet zaprosili mnie na ich Wigilię, podobno dyskutują o mnie na Radach. A chodzi mi o to iż jestem po prostu prześladowany przez moich "kolegów" z klasy. Niektórzy nauczyciele trochę się dziwią, że znoszę to od 2 lat bez żadnego szwanku i nadal dobrze się uczę, jestem "nieskażony złem", że nie ulegam obcym wpływom. A prześladowania te są naprawdę mocne. Jeden mój najlepszy kolega kompletnie się załamał i juz rzadko chodzi do szkoły. Ciężko jest na w-f-ie. Jako dobry uczeń jestem słaby. Nie. Jestem po prostu jakąś ciotą lub lebiegą. Mam 5. Wszyscy się dziwią. Dostałem tę ocenę nie, że jestem dobry, ale mimo ich prześladowań ja po prostu z nimi walczę mimo tego całego gniewu, jaki we mnie wrzucają. A ja nadal ich wytrzymuję a średnia idzie w górę. Jedyna szkoda to taka, że pośród tego wszystkiego stałem się jeszcze bardziej nieśmiały, zamknięty w sobie, za murem swojego umysłu . Wiem, że normalny człowiek na moim miejscu normalnie by się pociął, ale ja nadal się nie poddaję i nigdy im nie ulegnę. Napisałbym to trochę inaczej, ale nie da się opisać tego słowami. trochę wyolbrzymiłem. Czy to świadczy, że jestem silny psychicznie?
_________________ "Nie krzycz. Rękę Ci urwało? Patrz, tamtemu głowę urwało i nie krzyczy."
Józef Piłsudski
uważam,że jesteś bardzo silny psychicznie... naprawdę Cie podziwiam! bardzo dobrze robisz,że sie nie poddajesz,nie możesz tego pokazać swoim przesladowcą,bo bedą mysleli,że są górą do tego dopuscić nie można!
A moim zdaniem jesteś rozpieszczanym przez siebie narcyzem. Masz nadzieję, że wszystkie dziewczyny na forum napiszą, że jesteś megasilny psychicznie i rzucą Ci się na szyję?
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
. Wiem, że normalny człowiek na moim miejscu normalnie by się pociął,
nieprawda. to nie jest podział normalny-nienormalny.
żebym podziwiała taki styl bycia, nie, nie wiem, czy jestes sliny, czy po prostu potrafisz na to wszystko patrzeć zza tej ściany. sam sobie odpowiedz. z resztą, czy miałeś kiedyś do czynienia z hipnozą? prawdopodobnie nie, więc nie ma co rozpaczać/cieszyć się, jak bardzo byłbyś na nią podatny.
Dla Ciebie liczy się tylko średnia ? Bo non stop o niej piszesz . Jeśli chwaliłeś sie kolegom tą średnią i wigilią to nie dziwie się że Cię nie lubią .
Silny psychicznie ? Gdybyś taki był to byś się im postawił i by Cię nie zaczepiali . To że się nie tniesz to dobrze ale nie pisz że wszyscy normalni ludzie by to zrobili bo to nieprawda bo tną się tylko idioci i w większości dla "szpanu " .
Podsumowując według mnie "siła psychiczna" to podjemowanie zdecydowanych i trudnych decyzji i działanie po mimo strachu . Ty tylko nie załamując nie przejawiasz zbyt wielkiej "siły psychicznej" .
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-01-19, 19:44
Osobą silną psychicznie jest ktoś kto ma własną wolę, nie pozwala sobie narzucić myśli. To, że ktoś nie jest lubiany przez kolegów nie znaczy, że jest silny psychicznie. W szkole średniej miałem kumpla który był jednym z lepszych w szkole i nie przeszkadzało mu to w byciu lubianym przez kolegów. To, że się dobrze uczysz z pewnością nie jest przyczyną prześladowań.
_________________ Zawsze obiektywne spojrzenie na życie...
Na początku nie napisalem do konca prawdy, chodzi mi o to, ze mam kolege, ktoremu jak raz dokucza to sie zalamuje a ja na odwrot, reaguje spokojem i usmiechem. Jest taki jeden cytat w Biblii: moc w slabosci sie doskonali. A tak wogole to nie da sie go przekonac zeby sie tym nie przejmowal. Nie wiem jakby opisac te sytuacje.
Józef Piłsudski
Hmm...zawsze myślałem że mam bardzo silną psychikę, szczególnie po ostaniach wydarzeniach, ale ostatnie zakopywanie codziennych problemów w piciu alkoholu przed kompem i okaleczaniu się, przekonuje mnie że tak nie jest, zresztą nie dziwię się i w sumie przyzwyczaiłem, że nie jestem w niczym dobry..ehhh....aż wyżalam się na forum -.- ....-można skasować posta...
To, że ktoś nie jest lubiany przez kolegów nie znaczy, że jest silny psychicznie.
Dokładnie, to się tyczy jedynie popularności. Siła psychiczna powoduje, że w w sytuacjach w których normalny człowiek poddałby się lub zrezygnował, silny człowiek nie ustąpi. Potrafi przezwyciężyć słabości, złe przyzwyczajenia , nawyki i wreszcie uzależnienia.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
krzysmTA, może to całe dokuczanie, daje Ci po prostu niezłego kopa. Ciebie to wzmacia, a innych może zdołowac.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum