Niezbyt znam się na kwiatkach, ale kazdy byłby dobry - w końcu liczy się gest.
Czerwone róże z kolei lubię dostawać na jakieś bardziej szczególne okazje
To sympatyczny gest,ale bardzo 'oklepany'.
Cieszyłabym się z każdego kwiatka,ale jak mam wybierać to np.
czerwone róże,konwalie,lilie,frezje,goździki,orchidee,
astry,chryzantemy.
_________________ "Nasze życie jest takie, jakim uczyniły je nasze myśli".
Marek Aureliusz
_________________ "Cały świat to scena
A ludzie na nim to tylko aktorzy
Każdy z nich wchodzi na scenę i znika
A kiedy na niej jest, gra różne role
W siedmioaktowym dramacie żywota"
Osobiście bardzo lubię dostawać kwiaty i praktycznie rzecz biorąc liczy się sam gest
Lubię różę ,tulipany,konwalie,lilie.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie jestem jakąś znawczynią kwiatów, ani ich wielką wielbicielką.
Owszem, miły gest, ale i oklepany.
Jeśli nie dostanę kwiatów - nie obrażę się. Jeśli chłopak by je jednak przyniósł, to jest mi obojętne jakie by one były.
Wysłany: 2010-03-21, 15:17
Powiedziałam, że chcę różę herbacianą. Róża herbaciana jest uznawana za "przyjaźń", dlatego dostałam jedną różę herbacianą i trzy czerwone. Byłam mile zaskoczona.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Imię: Aru
Wysłany: 2010-04-26, 22:52
Kocham wiosenne, polne kwiaty. I bez. i w ogóle to co ładnie pachnie. Róże jakoś nigdy nie wywoływały we mnie szczególnych emocji, ale przyjmowałam z uśmiechem, bo się starał przynajmniej. Ale jednak wiosenne kwiatki. bzy, stokrotki, niezapominajki... takie o.
Ja tam was nie rozumiem dziewczyny, pomysł faktycznie może i oklepany, ale przynajmniej widać, że się chłopak stara. Nie każdemu przeszło by przez myśl, żeby przynieść kwiaty.
Jeśli o mnie chodzi, to przyjmę każdy - od polnych i ręcznie zerwanych, po kupne róże. Liczy się gest.
_________________ Bo prywatne słonko świeci najmocniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum