Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-04-29, 11:24 Smaki dziecinstwa
chyba kazdy ma jakies ukochane produkty z ktorymi kojarzy sie im dziecinstwo.
Moze sa to jakies specjalne potrway przygotowane przez babcie, a moze w przedszkolu, a moze jakies calkiem inne.
jakie sa wasze smaki dziecinstwa??
moim numerem jeden jest chyba przysmazony makaron ze szklanka mleka, a po za tym frugo gwiazdki magic star, kinder niespodzianka
i przedszkolna pasta jajeczna
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Pierwsza potrawa jaka mi sie kojarzy z dziecinstwem to pierogi mojej babci. Moglam je jesc 3 razy dziennie 7 dni w tygodniu.
Poza tym jajecznica robiona przez mojego ojca.
Z przedszkolem jakos nic mi sie nie kojarzy.
Zupa mleczna w przedszkolu, krówki, lody pandy, guma turbo, lody dynamit, frugo, lizaki co można było na nich grać, baton turystyczny, sos tatarski, guma szok, chrupki maczugi, chrupcie cebulowe, i stare prince polo.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-04-29, 11:51
Constantine napisał/a:
lizaki co można było na nich grać,
gwizdki takie
a i pudrowe cukierki, zegarki, koraliki
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
O,z pewnością makaron z cukrem.Do teraz nie wiem jak mogłam to jeść.
Gumy turbo,pudrowe cukierki zegarki,chipsy duszki,potrawka z kurczaka,znienawidzone zupy mleczne,słodycze ,które wyszły przy Potteromani,lody pałki za 30 gr, świderki,kogel mogel, oczywiście pleśniak mojej babci hm..
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Były też takie strasznie kwaśne lizaki,takie duuże i z gumą w środku xD
I Danonki!
I...gumy mamba
Kluski śląskie mojej babci,pierogi z truskawkami i kompot truskawkowy
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum