a tam globalne ocielenie wielka mi rzecz najwyżej moje dziecko nie zobaczy pingwina ja tak dinozałrów nie widziałem i nie rozpaczam
gorzej jak zaleją wody to Twoje dziecko, wtedy to już nawet na siebie nie popatrzy
nie no, a tak na poważnie... myślę, że my tego nie doczekamy.
Różne chodzą teorie o globalnym ociepleniu, o oziębieniu.
Także trzeba po prostu żyć, zobaczymy co nam czas przyniesie.
_________________ Bazgram na czystej BIAŁEJ kartce, nie chce wprowadzać poprawek.
ja uważam, żeby nic nie ruszac. tak samo mówili, ze za dużo wilków, to powystrzelali, a teraz na siłę rozmnażają. widocznie tak ma byc. natura sama się ratuje.
_________________ Zacznę od tego, czego nie ma. Nie ma wspólnego dyskursu.
Potem pomyślałem 'pier****!" i przeleżałem cały miesiąc...ćpałem, oglądałem telewizję, lizałem rany. Było fajnie.
ja uważam, żeby nic nie ruszac. tak samo mówili, ze za dużo wilków, to powystrzelali, a teraz na siłę rozmnażają. widocznie tak ma byc. natura sama się ratuje.
Popieram, mądre słowa ^^
_________________ Anarchia Jest Stanem Umysłu
A Nie Jeszcze Jednym Rządem, Systemem
Oznacza To Ciężką Pracę I Dużo Myślenia
Oznacza To Ciągłą Naukę Życia Swoim Własnym Życiem
Naukę Dokonywania Właściwych Wyborów...
mnie kiedyś męczyła ta cała myśl o globalnym ociepleniu..
nie uważam, że go nie ma, ani że jest..
w oczy rzuciły mi się zlodowacenia.
pomiędzy zlodowaceniami były okresy zwane interglacjałami.. dochodziło wtedy do skoków temperatury i innych czynników klimatotwórczych..
trzymam się tej wersji, że żyjemy w w tym okresie iceplania się ziemi, samej z siebie. :) uspokaja mnie to, ale to, że i my mamy w to jakiś niechwalebny wkład, to już inna bajka. :)
_________________ 'zdaje się, że dzisiaj, Bycie Sobą, wymaga Wielkiej odwagi'
Imię: czy to ważne?
Wysłany: 2009-02-26, 22:21
Iskra napisał/a:
być może, a skąd taka pewność?
jakiś sensowny argument?
no coz pewnym na 100% to być nie można, powiem tak klimat się ociepla tyle że nie w takiej formie jak to jest prezentowane miedzy innymi przez ekologów, ale czemu nikt nie mówi o pracach naukowych i artykułach mówiących o wpływie promieniowania magnetycznego Słońca na ocieplanie się naszego klimatu...
_________________ Grzeczność to jedynie brak odruchów złego wychowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum