Sposób na globalne ocieplenie Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Sposób na globalne ocieplenie

Sposób na globalne ocieplenie
Autor Wiadomość

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-02-13, 14:22   Sposób na globalne ocieplenie

Ekolog chce zabijać dzieci

Popularny brytyjski ekolog ma nowy pomysł na ograniczenie „nadmiernej” emisji dwutlenku węgla do atmosfery i na ochronę Ziemi przed globalnym ociepleniem. Chce wprowadzić limity na posiadanie dzieci, zwiększyć środki na zabiegi aborcji i zrezygnować z leczenia ciężko chorych.

Zdaniem szefa brytyjskiej Komisji Zrównoważonego Rozwoju (ekologicznej instytucji rządowej), Jonathona Porritta – najprostszym sposobem walki z globalnym ociepleniem jest... zmniejszenie populacji. Ludzie bowiem – oddychając – emitują duże ilości szkodliwego jakoby dla środowiska dwutlenku węgla.

Jak ograniczyć liczbę ludzi? Jak stwierdził Porritt – należałoby zaprzestać refundowania drogich leków przeznaczonych dla ciężko chorych pacjentów (zgodnie z zasadą: im mniej ludzi, tym lepiej) i zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dotowanie aborcji oraz antykoncepcji. Jonathon Porritt zaznaczył również, że priorytetem rządów całego świata powinno stać się znacznie bardziej restrykcyjne planowanie rodzin obywateli. Chodzi o to, by pary decydujące się na potomstwo ograniczyły się w najbliższym czasie do dwójki dzieci. Ludzi, którzy nie zastosowaliby się do proponowanych przepisów, ekolog określił mianem „nieodpowiedzialnych”.

Jonathon Porritt to jeden z najbardziej popularnych i wpływowych działaczy ekologicznych w Wielkiej Brytanii, długoletni polityk angielskiej Partii Zielonych. Jest asystentem wielu instytucji związanych z ochroną środowiska, doradza także tak wysoko postawionym osobom jak książę Karol czy Stuart Rose, szef koncernu Marks&Spencer. Porritt – od 2008 r. honorowy absolwent uniwersytetu w Exeter – współpracuje również z magazynem „BBC Wildlife”. Na Wyspach Brytyjskich uważany jest za ogromny autorytet w dziedzinie ochrony środowiska, zwłaszcza wśród młodzieży uniwersyteckiej i lewicowej inteligencji.

Mimo statusu ekologicznego guru, jakim cieszy się Porritt w Wielkiej Brytanii, jego wypowiedź na temat „alternatywnego” sposobu redukcji dwutlenku węgla wywołała w Anglii spore oburzenie – i to nie tylko w kręgach konserwatywnych. Niektórzy komentatorzy przyrównali propozycję ekologa wprost do pomysłów chińskich komunistów, którzy od 1979 r. wprowadzają w ChRL tzw. „politykę jednego dziecka”.

W jej wyniku – przypomnijmy – poniosło już w Chinach śmierć ponad 400 mln nienarodzonych dzieci, a bezlitosna egzekucja absurdalnych przepisów doprowadziła do nieodwracalnych wynaturzeń w strukturze demograficznej chińskiego społeczeństwa. Porritt nie przyjął jednak do wiadomości porównań z Chińczykami, i wciąż promuje swoje postulaty, tłumacząc, że globalne ocieplenie – spowodowane emitowaniem przez człowieka do amosfery dwutlenku węgla – jest jednym z największych zagrożeń ludzkości.

Na szczęście coraz więcej utytułowanych klimatologów przerywa zmowę milczenia i twierdzi, że naukowe podstawy apokaliptycznej teorii ocieplenia Ziemi są mizerne. Uczeni ci wykazują, że w historii świata był już okresy, gdy w atmosferze znajdowała się nawet dziesięciokrotnie większa ilość dwutlenku węgla niż dzisiaj, mimo to nie doprowadziło to do ocieplenia klimatu. Większość globalnych zmian klimatycznych – twierdzą szykanowani jeszcze do niedawna klimatolodzy – spowodowana jest aktywnością Słońca, a nie człowieka.

prawica.net

Jakie jest Wasze zdanie? Co myślicie o tej 'metodzie' ? Osobiście uważam, że to jest chore... brak słów normalnie...

Cytat:
Ludzie bowiem – oddychając – emitują duże ilości szkodliwego jakoby dla środowiska dwutlenku węgla

Większej bzdury nie słyszałem...

McLarenLbn 
Pogromca postów
Deadnight Warrior

Imię: Kuba

Wysłany: 2009-02-13, 14:54   

Za bardzo srają z tym globalnym ociepleniem...
A ci ekolodzy to od zawsze mieli w dupach poprzewracane, więc to dla mnie nic dziwnego :-P
You
Eternally
Rot
www.lastfm.pl/user/McLarenLbn

L. 
Pogromca postów
ultradoskonała

Wysłany: 2009-02-13, 14:55   

W życiu nie spotkałam się z tak chorym punktem widzenia. W obliczu czegoś takiego brakuje zwyczajnie słów.
Zacznijmy w takim razie od niego.

A thousand lies have made me colder

McLarenLbn 
Pogromca postów
Deadnight Warrior

Imię: Kuba

Wysłany: 2009-02-13, 15:01   

Niech strzeli se w łepetyne to będzie mniej ludzi i po problemie :-x
You
Eternally
Rot
www.lastfm.pl/user/McLarenLbn

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-02-13, 15:08   

Takie wywody jakie przedstawił nam Porritt nie powinny mieć w ogóle miejsca w cywilizowanym kraju...

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2009-02-13, 15:11   

L. napisał/a:
Zacznijmy w takim razie od niego.

Tak samo mi się pomyślało
Zabijemy ekologa :-P

psychopathicwizard
Pogromca postów

Wysłany: 2009-02-13, 15:23   

zacznijmy od tego, ze żadnego globalnego ocieplenia nie ma.

Potem pomyślałem 'pier****!" i przeleżałem cały miesiąc...ćpałem, oglądałem telewizję, lizałem rany. Było fajnie.

Missy 
Pogromca postów
Gwiazdka

Wysłany: 2009-02-13, 15:35   

psychopathicwizard napisał/a:

Nie ma? To ciekawe czemu kiedyś zimą dochodziło do -25 stopni (więcej też, ale to nie za czasów mojej mamy ^^), a teraz ledwie - 18. Taki prosty przykład. Będzie gorzej zobaczysz ;)

Ostia 
VIP

Wysłany: 2009-02-13, 15:37   

Missy napisał/a:

Nie ma? To ciekawe czemu kiedyś zimą dochodziło do -25 stopni (więcej też, ale to nie za czasów mojej mamy ^^), a teraz ledwie - 18. Taki prosty przykład. Będzie gorzej zobaczysz ;)

na Discovery kiedyś mówili, że to normalna, co xxx lat na Ziemi bieguny samoistnie zmieniają się miejscami robiąc małe zamieszanie.
Uwikłana w świat?

psychopathicwizard
Pogromca postów

Wysłany: 2009-02-13, 15:52   

Cytat:
psychopathicwizard napisał/a:

Nie ma? To ciekawe czemu kiedyś zimą dochodziło do -25 stopni (więcej też, ale to nie za czasów mojej mamy ^^), a teraz ledwie - 18. Taki prosty przykład. Będzie gorzej zobaczysz

to ciekawe czemu padał śnieg w grecji? taki prosty przykład.

[ Dodano: 2009-02-13, 16:09 ]
'z wykresami temperatur jest jak z wykresami funduszy inwestycyjnych. gdy chcemy zareklamować zalety funduszu inwestycyjnego, opublikujemy jego wyniki finansowe z okresu hossy, aby pokazać imponujący wzrost. ukryjemy jednak okresy bessy, podczas których wartość udziałów malała. podobnie jest z wykresami temperatury na ziemi. aby przekonać sceptyków do ideologii globalnego ocieplenia, chętnie pokazuje sie lata 90 ubiegłego wieku, gdy rzeczywiście temperatura wzrosła w sposób imponujący, osiągając maksimum w 1998 roku. jednak, gdy przyjrzymy się wykresowi średnich temperatur nad lądami i morzami sporządzonemu przez uk handley climate research unit, okazuje się, ze badając lata 1998- 2008 , można mówić o wyraźnej tendencji spadku temperatury, której minimum przypada na styczeń 2008. podobne dane przedstawia organizacja meteorologiczna, według której rok 2007 był najchłodniejszy nie tylko od dekady, ale od 100 lat!'.
'europa doświadczyła znacznie cieplejszego okresu w okolicach milenium. było to jednak nie w porównaniu z okresem przypadającym mniej więcej 1000 lat przed Chrystusem, gdy temperatury były jescze wyższe'.
'naturalna emisja oceanów, lądów i wulkanów wynosi 175 mld ton węgla rocznie. tymczasem łączna emisja powodowana przez człowieka z racji funkcjonowania przemysłu, rolnictwa, ruchu transportowego czy ludzkiego oddychania wynosi zaledwie 8, 81 mld ton. wobec powyższego naturalne emisje sa blisko 20 razy większe od emisji powodowanych przez człowieka.'
ale się napisałam. wracając, powinniśmy się raczej zastanowić nad globalnym ochłodzeniem, a nie ociepleniem. ktos zarabia na tych bzdurach niezła kasę, a ludzie jak szmaty temu wszystkiemu wierzą.

[ Dodano: 2009-02-13, 16:11 ]
Cytat:
Popularny brytyjski ekolog

a to wyjaśnia samo przez się. czego się nie zrobi dla kasy.

Potem pomyślałem 'pier****!" i przeleżałem cały miesiąc...ćpałem, oglądałem telewizję, lizałem rany. Było fajnie.

Sagad 
Hiper wymiatacz
Pacyfista

Wysłany: 2009-02-13, 16:12   

Debilizm... Człowiek z 21% procent tlenu z całej mieszanki, którą pobieramy w jednym wdechu zabiera dla organizmu marne 3%. Czyli np. w mieszance jest litr tlenu, trzy litry azotu i pół litra innych gazów to człowiek zabiera marne 3% z tego litra. Resztę wydychamy a te 3% zmieniane jest w CO2 gdzie drzewa mają wydajność dużo, dużo większą.

Pati009 
Hiper wymiatacz
samotny wojownik

Imię: Patrycja

Wysłany: 2009-02-13, 17:44   

Hmmm żeby coś z tym zrobić musielibyśmy wprowadzić słowa w czyn,a na razie tylko gadamy,więc trzeba sie ruszyć :!: :->

psychopathicwizard
Pogromca postów

Wysłany: 2009-02-13, 18:06   

z tym? to znaczy z czym? chyba nie mówisz o globalnym ociepleniu?

Pati009 
Hiper wymiatacz
samotny wojownik

Imię: Patrycja

Wysłany: 2009-02-13, 18:13   

Cytat:
z tym? to znaczy z czym? chyba nie mówisz o globalnym ociepleniu?

własnie o tym

[ Dodano: 2009-02-13, 18:14 ]
To chore.......ten ekolog chyba sie nie zastanawia nad tym co wygadujev

psychopathicwizard
Pogromca postów

Wysłany: 2009-02-13, 18:18   

jest skorumpowany i tyle. a raczyłaś byś przeczytaś moją wcześniejszą wypowiedź?

Odpowiedz do tematu