nie zawsze powtarza to samo;p
Bóg nie jest w Jego umyśle, ale przez Niego przemawia i tylko dzięki temu dostajesz rozgrzeszenie, bo to akurat nie leży w mocy księdza.
nie wiem, co wiedział Jezus. ale żeby się spowiadać wcale nie trzeba 'aż tak upaść.'
a czemu myślisz, że Jezu s mówiąc to myślał tylko o tamtych czasach? ze niby myślał, że ludzie będą całkowicie bez grzechu?
_________________ Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem.
Nie opowiadaj mi, że świat nie jest baśnią.
a czemu myślisz, że Jezu s mówiąc to myślał tylko o tamtych czasach? ze niby myślał, że ludzie będą całkowicie bez grzechu?
Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to iż, żył w czasach o wiele spokojnieszych niż teraz. Nie wiedział raczej, że ludzkość w pewnym momencie wysoko się wzniesie a potem spadnie do tego stopnia. Teraz księdzem może być kłamca, który nie może w inny sposób zarobić pieniędzy, itp. o tym mówię.
Się czepiacie.
A jak myślicie: dlaczego rodzice dają dzieciom prezenty pod choinkę. Ponieważ są wysłannikami św. Mikołaja. Nie można osobiście z nim porozmawiać. Rodzice są dla dzieci powiernikami. Nie ma rodziców - nie ma prezentów. Proste.
_________________ Obie rzeczy - zarówno to, przed czym uciekasz, jak i to, za czym wzdychasz - są w tobie.
niby tak, ale jeśli nie będziemy się spowiadać w taki sposób to nie wypełnimy Jego woli, tym samym nie dostaniemy rozgrzeszenia i spowiedź będzie nie ważna.
w każdym... hm... z braku lepszego słowa zawodzie... zdarzają się oszuści i tego się nie uniknie, księża nie są więc tu jakimś specjalnym wyjątkiem. niestety.
_________________ Nie próbuj mi wmawiać, że natura nie jest cudem.
Nie opowiadaj mi, że świat nie jest baśnią.
Eee . Księża to batmani. Nie chodzę do spowiedzi - ostatni raz z musu - siostra komunię miała. Oni tak naprawdę mają nas głęboko w dupie. Ich zajęcie to słuchanie i zbieranie kasy. Dadzą rozgrzeszenie i krzyż na drogę. Powiedzą - nie kłam - masz nie kłamać, kiedy sami nie są lepsi.
Co się przydarzyło mojej koleżance niedawno. . Poszła się wyspowiadać i jej ksiądz zasnął na spowiedzi <lol2> Musiała go wybudzać :D:D Nie, no normalnie gleeeba xD!
Tak, tak i to jest wysłannik Boga... Skoro Bóg jest wszędzie mogę iść uklęknąć pod drzewem i mu wszystko opowiedzieć...
_________________ 'Każdy bowiem dzień nosi w sobie wieczność...'
Skoro Bóg jest wszędzie mogę iść uklęknąć pod drzewem i mu wszystko opowiedzieć...
Właśnie, skoro modlitwa to rozmowa z Bogiem to czy nie można powiedzieć grzechów Bogu sam, potrzebny nam pośrednik (ksiądz) ?
Zastanówcie się...
_________________ Na ulicy słowo, droższe od pieniędzy[...] Ja nie zbiednieje, lamus dużo więcej straci.
Podnoszę głowe patrze na niebo, by choć przez chwile nie czuć się jak dnia każdego...
[url=http://tnij.com/Niespe_nioneObietnice]HG - Niespełnione Obietnice]
Imię: ładne
Wysłany: 2009-02-01, 22:44
Cytat:
Eee . Księża to batmani. Nie chodzę do spowiedzi - ostatni raz z musu - siostra komunię miała. Oni tak naprawdę mają nas głęboko w dupie. Ich zajęcie to słuchanie i zbieranie kasy. Dadzą rozgrzeszenie i krzyż na drogę. Powiedzą - nie kłam - masz nie kłamać, kiedy sami nie są lepsi.
Co się przydarzyło mojej koleżance niedawno. . Poszła się wyspowiadać i jej ksiądz zasnął na spowiedzi <lol2> Musiała go wybudzać :D:D Nie, no normalnie gleeeba xD!
Tak, tak i to jest wysłannik Boga... Skoro Bóg jest wszędzie mogę iść uklęknąć pod drzewem i mu wszystko opowiedzieć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum